Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Vajon mit retusált ki a NASA...

Vajon mit retusált ki a NASA a 2017-es marsi fotóról?

Figyelt kérdés

A régebben közzétett fotót a frissen közzétettel összevetve egyértelműen valamit eltüntettek onnan. Ráadásul a sziluettje is mennyire szabályos, a táj többi részéből meglehetősen kirí az alakjával. A régi fotót leszedették onnan ahol ezidáig pedig látható volt, itt egymás mellett látható a kettő:

[link]

Érdekes nem? Miért kellett retusálni ha semmi különös? A régit miért nem lehet már nézegetni ha semmi különös?

2017. aug. 13. 14:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Utolsó:

AZért mert hiszel valamiben nem jelenti azt hogy az igazság birtokában vagy.

A saját igazad a saját igazad.

De itt ebben a témakörben a te igazad senkit nem izgat.

Ellenben bosszantó.

Kijössz az ezotéria nevű focipályára és nekiállsz kézilabdázni. Nem hülyeség ez?

Én rettentően jártas vagyok a természettudományokban is. De mégis azt mondom, hogy kva sok minden nem működik a modern fizikában.

Légyszíves gondolkozz el azon, hogy szükséged van-e arra a feszültségre amit a hozzászólásaiddal keltesz.

Mert hatást nem tudsz kiváltani, az fix. Lévén magaslóról nagypofájúan kiosztod az igazságot a hülyéknek. Ami nyilvánvalóan nem megy át.

2017. aug. 14. 12:19
 12/15 anonim ***** válasza:

ma 10:11

Nem tudtam, hogy a régit eltávolították, ez valóban picit ráerősít a gyanús a dolog teóriára és azt is tudom, hogy a NASA dolgozói szerint kifejezett részleg foglakozik a publikálandó felvételek ellenőrzésével ahol rossz nyelvek szerint az ellenőrzés retus munkákkal is együtt járhat. Hát nem tudom.

2017. aug. 14. 12:37
 13/15 anonim ***** válasza:

A képet 2013. szeptember 7-én készítette a Curiosity marsjáró a küldetése 387. napján. A rover csak ebben az időben járt arra. Ugyanarról a képről (illetve képekről) van szó.

A rover minden képének akár napra bontott archívuma fent van a [link] oldalon. A kérdéses területet a MastCam kamera fotózta kizárólag színesben. Legalábbis az archívumban csak színes képdarabok szerepelnek róla. Ez a terület is fent van színesben, 2013-as szeptemberi dátummal. Itt a képdarab teljes felbontásban: [link]

A kép jobb minőségű, és valóban nyersnek (JPG-be konvertáltnak) tűnik, ellentétben a kérdésben szereplő tömörített verziótól, ami arra utal, hogy ez a kiinduló verzió. Felbontása megegyezik a kamera technikai specifikációiban megadottal. A kamera összes képe hasonló jellegű színben, kontrasztban, ami szintén azt mutathatja, hogy eredeti.

Mivel a NASA-nak nem hiszünk, ezért nézzünk meg független forrásokat! Fent van-e a "módosítatlan" színes kép az említett 2017. februári dátum előtt is? Van-e nyoma a fekete-fehér 2013-as változatnak?

A színes kép 2013-as kiadásban is fent van a weben. Például az unmannedspaceflight.com fórumán, ahol műkedvelők önszorgalomból illesztették össze a darabokat. Több próbálkozó is közzétette itt az összeillesztett panorámát. A legkorábbi 2013. szept. 15-ös dátummal, ami egy héttel a készítés után volt. Minden panoráma színes, és nincs rajta "épület", az állítólagos 2017-es új kiadásra hasonlít. A fórum és benne a 2013-as dátumok itt találhatók: [link] Az oldal alján "Astro0", "iMPEPREX" és EdTruthan" hozzászólásában is ott a saját verziójuk. Mind 2013. szeptemberi és egyiken sincs "épület". A képek itt:

[link]

[link]

[link]

2013-as fekete-fehér verziónak nem találtam nyomát, de ha valaki megtalálja linkelje már be!

A színes képdarabokat megnézve feltűnhet, hogy a kérdéses terület pont oda esik, ahol az alábbi kép széle van,(bal felső sarok) ( [link] szóval a panoráma illesztésnél pont ott van vége az előző képnek, ahol az az állítólagos épület van. Nagyon valószínű tehát, hogy az épület nem más, mint egy amatőr műkedvelő kicsit félresikerült panoráma összeillesztési kísérlete, pont ott sötétedő képsarokkal amit valaki utólag kierősített kontrasztban, esetleg hozzátoldott, és szokás szerint bele lehet látni sokféle mesterséges objektumot, leginkább épületet. A hazugság-média, meg az ufóbizniszben érdekel blogok természetesen utánanézés nélkül felfújták és világgá kürtölték.

2017. aug. 14. 19:11
 14/15 anonim ***** válasza:

14-es válaszában az utolsó link nem működik mert a bezáró zárójel a link része lett. Helyesen:

[link]

2017. aug. 14. 19:50
 15/15 A kérdező kommentje:

ma 19:11

Nagyon meggyőző nyomozó munka, nagyon kár, hogy a fekete fehéret nem lehet megnézni. Ez a link mutatott rá, számos blog felkapta márciusban a dolgot és linkeli a fekete fehér képet, de a tartalmat rövidesen törölték, már nincs ott semmi:

[link]

Egyébként a jóhiszemű illesztési hiba elég hihető dolog amennyiben a gigapanon is illesztett volt a kép. De még mindig ott van az "egy retusmentes változat véletlenül kicsúszott a gigapanra" konteó lehetősége :).

A 2017-es színes az meg itt van a gigapanon egyébként:

[link]

2017. aug. 14. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!