Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi az a meditáció?

Mi az a meditáció?

Figyelt kérdés

Annyiszor hallom ezt a szót, hogy talán felkapottabb, mint a Despacito.

Valaki végtelen belsõ békét köt hozzá valaki akkora extázist mintha kokainnal szexelne valaki ilyen tömör, bölcs félmondatokkal dobálózik,valaki meg a vallással köti össze.

Mi ez? Mit jelent ez a szó?

Mi van mögötte?

Ki és miért csinálja vagy nem csinálja?

És hogyan?

Milyen érzés?

2017. júl. 31. 23:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
80%
Meditálás azért jó mert pihensz alatta és a lelkeddel is kapcsolatot keres. Annyit mondok hogy sokmindenre jó és legföképpen pozitív dolgokra. És gyógyuláshoz is bármiből lehet azt is ha sokáig csinálod . Nem véletlen hallod ezt a szót hiszen keleten meg Indíában nagyon elterjedt de itt is jobban terjed. A nyugati orvoslás az nem is nagyon jó mert nem lehet csak gyógyszerekkel és gépekkel embereket életben tartani. Szinte mesterséges ha úgy nézük. Én abban hiszek hogy csiribu csiribá meditálás jógázás és gyógyulni lehet. Aki nem hisz ebben annak nem kell. De én azért a meditációval gyógyultam meg eddig csomó kis betegségből illetve talpra állitott a pánik betegségből. Ennyi. Tapasztalat
2017. júl. 31. 23:29
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Az átlagemberek egész nap rohannak, hatalmas stressz van rajtuk, megállás nélkül gondolkodnak, negatívat éreznek.

Amikor meditálsz, lecsendesülsz, elmúlnak ezek a folyamatos gondolatok. Mintha reset gombot nyomnál.

Ha 1 hónapon keresztül csinálod minden reggel rendesen, akkor azt fogod észre venni sokkal tisztábban tudsz gondolkodni, és nyugodtabb vagy.

Ha nagyon durván jól csinálod a meditációt, akkor nem csak lenyugvást tud adni, hanem mintha betépnél olyan érzés. Én például rengeteg dolgot megértek, tanulok meditációval, mindennap.

2017. júl. 31. 23:38
 3/14 A kérdező kommentje:

Oké oké

Ez tök jól hangzik, sõt hasznosnak tűnik, de mi a meditálás maga? És hogy csinàljàtok?

2017. aug. 1. 04:11
 4/14 A kérdező kommentje:

Segíthet olyannak aki kicsit megzuhant?

Korábban drogoztam és mostanság sokszor érzem üresnek a dolgokat.

2017. aug. 1. 04:13
 5/14 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Itt van a wikin egy jó kis cikk:

[link]

Olvasd el, kicsit részletesebb, és kicsit komolyabb, mint a mi tudásunk.

Szép napot!

2017. aug. 1. 06:21
 6/14 anonim ***** válasza:

Az előző válaszolónak nincs igaza. Nem leszel betépve mert ez mem droghatás meg nem pia. Félre téve ezt a meditáció megfog nyugtatni ha órákig végzed. Van csomó fajta meditáció . Én ilyen nagy gondra egyet ajánlok ami hatásos is. Zenére hallgatod órákig este fülessel vagy anélkül. A technika egyszerű csak gyakorolnod kell. Fekszel az ágyba, neü gondolsz semmire, vagy ha gondolsz is akkor próbálj csak pozitív dolgokra koncentrálni meg amit elakarsz érni az életedbe . Töröld ki testedből lelkedből azt hogy drogoztál és a lelked is törölni fogja a drogot mint mérget és gyógyulsz is majd ráadásul. Kis levegőket veszel nyugodtan . Ellazulsz és hallod a zenét és csak a pozitív dolgok meg vagy nem gondolsz semmire. A meditációtól gyógyulni id fogsz ezz garantálom ha már hónapokig csinálod. Én ezzel gyógyultam ki egy súlyos pánik betegségből. Ez nem rossz dolog hanem jó ez a dolog. Ennyit mondhatok. Próbáld ki és meglátod hogy hogyan tetszik majd. Küldöm a youtube [link] amin van ezer meditációs zene.

Ez a legjobb oldal mert itt millióan is meditálnak.

2017. aug. 1. 06:24
 7/14 anonim ***** válasza:
Valamiért nem jön be akkor csak ennyit írj be youtubeon hogy yellowback cinema meditation
2017. aug. 1. 06:26
 8/14 anonim válasza:
A meditációkor az ébrenlét és az alvás közötti állapot. Igazából a lelked fejlesztésére tökéletes, ez alatt pedig lehet érteni gyógyulást, önmagad megismerését, néhány vallás spiritualitásának egy lényeges eleme. Leülsz (ne feküdj, mert elalaludhatsz), és érezned kell, hogy "mélyülsz". Sokan lépcsőn lefelé sétálást, létrán lemászászt képzelnek el. A meditáció közben fontos, hogy ne gondolj semmire, amit nagyon nehéz kigyakorolni, de egy idő után megy. Ezek után különböző dolgokat kell elképzelni, ez a meditáció fajtájáól függ.
2017. aug. 1. 10:18
 9/14 anonim ***** válasza:
Csatlakozom az utolsó válaszolóhoz, fekve meditáció nem meditáció. Bealvás lesz a vége, és semmit nem fog érni. Max szunyókáltál egy jót... :D
2017. aug. 1. 10:34
 10/14 A kérdező kommentje:
Tök jól hangzik, köszönöm, hogy ilyen sokan válaszoltatok. Mindenkinek adott hasznos információt.:)repülnek a zöld kezek
2017. aug. 1. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!