Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Milyen a megfelelő meditáció?...

Milyen a megfelelő meditáció? Mi érezhető abban az állapotban?

Figyelt kérdés

Hogy lehet odáig eljutni? (Mennyi gyakorlásra volt neked szükséged?)

Te milyen felismerésekkel, tudással gazdagodtál általa?

2017. júl. 16. 05:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
összesen 7 év gyakorlásra volt szükség, majdnem kereken. akkor kezdtem el, az elején fogadalmat tettem hogy keresni fogom. idén télre ez elmélyült és láttam már simán. De tavasszal durvult el egy kis szünet után, és azóta is tart megszakitásokkal... amúgy a 4. évtől kezdve várnak a nagy jutalmak, a nagy szépség, a várva várt dolgok, utána jön az árulás és a nyomor, de késöbb nagy kincsek is osztódnak szét akkor. a végén levő időszak lesz a legkeményebb, amikor körbekerit a Tüz és minden utat elvág, mindenki ellen fordul, hónapig tartó avichi állapot meg ilyesmik, nem fogják érteni és a nagy tüz ellen mindennel lehet védekezni, csak tüzzel nem, fuu de erös lesz az nagyon... sok sikert sziasztok
2017. júl. 16. 08:25
 2/11 anonim ***** válasza:
19%
Ameddig nekem sikerül jutni, hogy nem bonyolódom a gondolatokba, nem a gondolkodó vagyok, hanem a megfigyelő. Kb 5 éve gyakorlok, elsősorban vipasszánát, de ez attól függ, hogy épp mennyire csapongó az elmém, ha durvább tárgyra van szüksége, nem vetek meg semmiféle más módszert. Egyébként a meditáció nem egy olyan dolog amitől több leszel, épp ellenkezőleg, elvesz. Megmutatja a dolgok valódi természetét, hogy minden mulandó és szenvedünk ha bármihez is ragaszkodunk. Persze ezt mindenki tudja, ehhez nem kell meditálni, valahogy mégis sok szenvedést látunk magunk körül. Miért? Mert nem gyakorlunk. Nagyjából ennyi...
2017. júl. 16. 08:33
 3/11 szenes43 ***** válasza:
Gondolom tudod hogy a meditáció célja a kiüresedés. Ezt kevesebb vagy több gyakorlattal el lehet érni. Egypontúvá kell válnod és akkortól beszélhetünk valódi meditációról. Még egy javaslat ami megszívlelendő: mindig ugyan ott meditálj ahol valamikor elkezdted én még a lábszőnyegre is vigyázok mert egyre könnyebb mivel a te rezgésszámod lassan átitatja a környezetet. /a zsidó rabbi fején az imaszőnyeg generációról generációra öröklődik/.
2017. júl. 16. 09:27
 4/11 anonim ***** válasza:
Mi a cèlod a meditációval? Ez lènyegesebb kèrdès.
2017. júl. 16. 11:11
 5/11 A kérdező kommentje:
Valódi önmagamat szeretném megismerni.
2017. júl. 16. 13:56
 6/11 anonim ***** válasza:
Akkor az egódat (szemèlyisègedet) kell feloldanod mert eltakarja. Amit kint látsz az vagy bent de amíg a kinti világ láttán szíved görcsben van, addig tehetetlen maradsz önmagaddal szemben.
2017. júl. 16. 15:54
 7/11 anonim ***** válasza:
87%

1.

Há, nekem két év kellett hússzor ennyihez.😁

2017. júl. 16. 18:18
 8/11 anonim ***** válasza:
#7 az a típusú legény, aki mindenkit kenterbe ver, mindenkit lemeditál. Ha versenymeditációra készülsz, akkor csak hozzá fordulj!
2017. júl. 16. 21:08
 9/11 anonim válasza:

A meditációt nagyon sok mindenre lehet használni. A

Értelszerűen meditációs állapot elérése mindennek az alapja. Ennek elérésére én a kezdőkén kn egy hét volt.

Ez után azt kell megtanulnod, hogy ne gondolkozz közben, ami nagyon nehéz. Még arra sem szabad gondolnod, hogy nem szabad gondolkoznod. El kell érned, hogy az elméd teljesen üres legyen, az igazi meditáció pedig csak ez után kezdődik, ami már a céljaidtól függ.

2017. júl. 17. 10:49
 10/11 anonim ***** válasza:

Hogy, Neked mi lesz a megfelelő, azt nem tudom megmondani.

Én csendet és nyugalmat érzek abban az állapotban és csak figyelek ,persze ez nem volt mindig így ! :)

Régebben sokszor elkalandoztak a gondolataim az éppen akkor adott problémámra tudtam csak gondolni. Egy idő után úgy döntöttem,hogy ha már nem tudom ezeket a gondolatokat kizárni ,akkor foglalkozom velük és megpróbálok rájönni ,hogy mit és mikor hibáztam ,vagy hogyan kellett volna cselekednem stb. Sikerült ! Persze ezt akkoriban még nem tudtam ,viszont a hosszú évek alatt megtanultam helyesen cselekedni és a hibáimat a minimálisra csökkenteni és gyakorlatilag nagyon régóta szinte zökkenő mentes életem van.

Ràjöttem,hogy a boldogságomat nem egy másik emberben kell megtalálnom ,hanem saját magamban kell megkeresnem.

Ez most lehet önzőségnek hanzik,de mikor egy másik emberben kerestem a boldogságom és az az ember eltűnt az életemből egy idő után ,a lelki békém is elillant vele .

Nekem a meditációhoz lelki békére van szükségem ,ha ez megvan akkor tudok igazán figyelni és akkor teljesen tisztán látok is ,ha nem vagyok nyugodt ( bár ez már nagyon ritkán fordul elő ) akkor jönnek mennek a gondolatok, bár én ezt ma már nem tartom rosz dolognak ,mert ebből is mindig tanultam-tanulok valamit.

Több mint két évtizede kezdtem a meditációt ,de még mindig tanulok,sok sok kitartás ,gyakorlás kell hozzá és szerintem ez bárki számára megtanulható és elérhető lenne. Nagyon sok dolgot megtapasztaltam és láttam ,amit nem írok le, mert ahány ember annyi ùt . Aki ezt az utat választja az élete végéig tanulni fog,de megéri !

Amit én nem tettem,nem kerestem magamnak földi gurut ,hogy tanítson.

Nem véletlen mondják azt a régi bölcsek, majd ha készen áll a tanítvány megjelenik a mester, én ezt megtapasztaltam.

Azt a tanácsot pedig fogadd meg ,amit az egyik előttem levő válaszadó írt,vegyél magadnak egy imaszőnyeget és mindig azon meditálj. :)

2017. júl. 18. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!