Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Test és lélek/szellem vagy...

Test és lélek/szellem vagy test, lélek és szellem?

Figyelt kérdés
Két vagy három részből állunk? A lélek és a szellem különálló vagy sem? Ki mit gondol? Nem a vallási és nem is a komolytalan válaszokra vagyok kíváncsi.
2017. júl. 15. 23:14
1 2 3
 11/22 Psycho ***** válasza:

#7, köszönöm! :) Hosszú idő óta ez az első kimerítő válasz, amit kaptam. Nagyjából azt hiszem értem a gondolatmenetet.

Bár azt nem, hogy ez esetben "miért van szükség" a szellemre? Ennek a résznek a funkcióját a lélek is betölthetné, hiszen ha képes integrálni magába a szellem (és/vagy a test) által az élet során összeszedett tapasztalatokat, akkor redundáns a rendszer.

Kivéve persze, ha feltételezzük, hogy ez az integráció csak halál után következhet be, magyarán a szellem egyfajta puffer.

És elnézést kérek az efféle dolgokban hívőktől, igen, én a tudomány szempontjából közelítem meg az élet kérdéseit. El lehet ítélni akár a szóhasználatomat, akár a gondolkodásmódomat, de bizonyos fokig szeretném megérteni a világnak ezt az oldalát is, mert kíváncsi típus vagyok, keresem az okokat, a miérteket, a hogyanokat: ilyen a természetem.

2017. júl. 16. 15:09
 12/22 anonim ***** válasza:
Nincs szüksèg a szellemre. A lèlek èrzi ès fókuszálja de levethetheti ès használhatja azt a vègtelen energiát amiből van. Ez az enegia pedig bőven az anyag felett áll.
2017. júl. 16. 15:52
 13/22 anonim ***** válasza:

""Lélekről és szellemről a tudomány nem tud"

Mármint a materialista faccág.

A normális tudomány tud."

Na akkor máris mutathatod a tudományos cikkeket, amelyek a lélekről meg a szellemről szólnak. Kíváncsian várom.

2017. júl. 16. 16:31
 14/22 anonim ***** válasza:
XD olyan aranyos mikor gyakorin núdzzák egymást a manusok. Mintha lenne jelentőssège annak, hogy megnyeri-e valaki a vitát.
2017. júl. 16. 17:24
 15/22 thoomas26 ***** válasza:

Igen, a szellem egyfajta puffernek is tekinthető, a valódi integrálás a fizikai halál után következik be. (Plusz egy másolat a közös tudatmezőbe is kerül, más néven akasha-krónikába, de ez már egy másik történet.)

A lélek és a szellem szót egyébként nagyon sokan, nagyon sok helyen összekeverik, illetve egymás szinonimájaként használják, de a különbség azért van közöttük. Szorosan összefüggenek ugyan, de mégis elkülöníthetők. Tehát mint színész és szerepe, melyben a szerep az, akinek most gondoljuk magunkat. A színész pedig az, aki a halálunk után visszatér a túlvilágra (ahonnan a leszületésünk előtt jött), s aki ezt követően már az is lesz, akinek most gondoljunk magunkat. Aki természetesen valójában saját magunk vagyunk, csak a fizikai agyunk képtelen lenne ennyi információ tárolására, és az idegrendszerünk ennyi információ megemésztésére, így jelenleg csak a mostani szellemünket, szerepünket vagyunk képesek tudatosan érzékelni. Ezért is azonosítjuk magunkat vele.

2017. júl. 16. 17:35
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

pahancsolj kéhlek alásssan 13aska

[link]

De ha gondolod, te maradj a marx-engels-lenini körben és a legjobb tarkón-lövető filozófusunknál, Lukács Györgynél.

Aki nagyon okos ember volt! pontosan tudta, milyen szellemóriással áll szemben - ezért is intézte el, hogy a század legnagyobb gondolkodója a könyvtárból Tiszapalkonyára kerüljön, raktárosnak.

[link]

2017. júl. 16. 17:42
 17/22 szenes43 ***** válasza:
Ott téved meg sok ember és bonyolódik még inkább a témában hogy a pszichét(lelket) és a szellemet külön állónak vélik vagy mások összekeverik. Hogy mennyire félrevezető azt szemlélteti hogy a pszichiáter /orvos/ elismert szakorvos a lélek gyógyítója. Amikor azt mondom hogy szellemgyógyászat és szellemgyógyító a már kuruzslóként hangzik. Szelídebb megfogalmazásban természetgyógyász,vagy alternatív gyógyító.
2017. júl. 16. 20:20
 18/22 anonim ***** válasza:

A szellem ruhája a lélek, a lélek ruhája a test.

Találgatásokkal nem mentek előre, az Okkult Tudományokat tanulni kell!

2017. júl. 16. 20:47
 19/22 anonim ***** válasza:

A szellemünk a legmagasabb minőségünk. Ha nagyon le akarnám egyszerűsíteni a dolgot, akkor azt mondanám, hogy valójában ezek vagyunk.

A lélek csak információtároló eszköz, kicsit olyan, mint egy ruha, amit elég sokáig használunk ugyan, mégis, korlátozott az élettartama.

2017. júl. 16. 22:18
 20/22 anonim ***** válasza:
A megtapasztalás az amivel tudást ès bölcsessèget szerezhetsz. A leírt dolgok nem tartalmazzák az igazi tudást ès most kapaszkodj meg. Sehol. Mièrt? Mert a jelentèseken túl van.
2017. júl. 17. 10:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!