Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Test és lélek/szellem vagy...

Test és lélek/szellem vagy test, lélek és szellem?

Figyelt kérdés
Két vagy három részből állunk? A lélek és a szellem különálló vagy sem? Ki mit gondol? Nem a vallási és nem is a komolytalan válaszokra vagyok kíváncsi.
2017. júl. 15. 23:14
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Könyvtárnyi irodalma van a vitának, 2 vagy 3. Szerintem a test-lélek-szellem hármas felosztással történő gondolatmenetekkel jobban meg lehet közelíteni az embert - ami azonban nem végső fokon Egy. A fizikai test és a szellem közt a "mediátor" a lélek.
2017. júl. 15. 23:24
 2/22 Psycho ***** válasza:
100%

Erre én is kíváncsi lennék, vagy legalább is egy hiteles válaszra, hogy mi a különbség a lélek és a szellem közt. Sehol sem találtam még erre definíciót, de még csak körvonalazott leírást sem. Egyetemi docenstől is kérdeztem már meg, ő sem tudott válaszolni.

Odáig még értem, hogy test + lélek. Nyilván van egy intuitív elképzelésem arról, mi a különbség, de némileg szakmabeliként azért néha vannak kételyeim, hogy egyáltalán ez a kettő különválasztható-e, hol van a határvonal.

2017. júl. 15. 23:25
 3/22 A kérdező kommentje:
Spirituális oldalon talán olvastam miszerint a lélekhez kapcsolják a szívet és a szellemhez az észt. De kíváncsi lennék hogy ez a kettősség vagy hármasságra ki mit mond.
2017. júl. 15. 23:42
 4/22 anonim ***** válasza:
72%

nem véletlen, hogy az ógörögben ez két különböző szó

πνεῦμά ψυχή

2017. júl. 15. 23:44
 5/22 anonim ***** válasza:
45%

Tudni akarsz olyat amit csak èrezni lehet. Használni gondolattal azt ami èrzèssel működik. Ez így tèvutakra vezet.

A gondolatokkal való azonosulás, a teljes fókuszt millió darabra töri. A fókusz hiányában az öntudat csak a nagy èrzelmi változásokat kèpes èszlelni ès ezekre tud aktívan reagálni.

2017. júl. 15. 23:52
 6/22 anonim ***** válasza:
52%

Azt mondod, "Nem a vallási" válaszokra vagy kíváncsi. A nem vallásos válasz az vagy tudományos, vagy spirituális.

A tudomány szerint tudtommal test létezik, és az anyagi agy által előállított elme. Lélekről és szellemről a tudomány nem tud.

A spirituális válasz annyiféle lehet ahányféle spirituális irányzatot tekintünk. Az általam követett spirituális irányzat végső igazsága szerint egyik se létezik - se test, se lélek, se szellem.

2017. júl. 16. 00:19
 7/22 thoomas26 ***** válasza:
95%

Az én ismereteim szerint mind a három létezik, s ugyan szorosan kapcsolódnak egymáshoz, azért elkülöníthetők.

A lelked, aki a fizikai testet öltések sorozatát éli, s a szellem az a személyiség, ami az adott testet öltéshez tartozik - jelen esetben az, akivel most hétköznapi értelemben azonosíthatod magad.

Tehát a lélek, aki újra és újra leszületik, minden egyes fizikai életében új személyiséget, szellemet vesz fel (mely a testhez kötött), melyet a fizikai test halála után magába integrál, onnantól fogva az annyival több lesz.

A lélek, mindig az előző életében elkövetett tettek következményeképp választja ki az új leszületését, annak alapján, hogy amit akkor ő adott másoknak (az akkori személyiségén, szellemén keresztül), most neki kell megtapasztalnia, immáron új személyiséget magára húzva. A személyiség, a szellem (akivel most azonosítja magát a legtöbb ember) ilyen értelemben pusztán egy szerep, mely a lélek fejlődését, leckéinek megtanulását szolgálja.

A lélek a színész, a személyiség, a szellem pedig egy soron következő szerep, mely által a színész egyre tökéletesebb és tökéletesebb színész lesz. Miután a szerepét eljátszotta, ő már annyival több is lesz. Már nem csak az lesz, akiket korábban eljátszott, hanem tudása, bölcsessége, emlékei már ezen legutóbbi szereppel is kiegészül.

2017. júl. 16. 05:55
 8/22 anonim ***** válasza:

#7 Akarod mondani a te bizonyítatlan tévképzeteid szerint. Lélek és szellem nem létezik és főleg nem születnek "le".

Kizárólag test létezik, ez határoz meg mindent.

2017. júl. 16. 11:24
 9/22 anonim ***** válasza:
91%

"Lélekről és szellemről a tudomány nem tud"

Mármint a materialista faccág.

A normális tudomány tud.

2017. júl. 16. 12:11
 10/22 anonim ***** válasza:
Minden ista rossz. Kivève a pista
2017. júl. 16. 12:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!