Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Az érzelmi telepátiát lehet...

Az érzelmi telepátiát lehet tudatos üzenésre használni?

Figyelt kérdés
2017. júl. 9. 04:33
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
57%
Emoto tényleg egy büdös csaló.
2017. júl. 10. 18:50
 32/39 thoomas26 ***** válasza:
39%

Csak abban hiszek, amit saját magam is tapasztalok, s ez igaz a rizses kísérletre is.

A meddő vitákban viszont nem hiszek, de nem azért, mert már ne tapasztaltam volna meg.

Engem ez a kísérlet sikeressége döbbentett rá annak idején, hogy nem annyi a világ, amennyit eddig megtanultunk és megtapasztaltunk belőle. Ezután volt bennem a kíváncsiság, hogy mi is van mind e mögött.

Én tiszteletben tartom a mások véleményét, világképét is, sőt meg is értem, hiszen én magam is hasonlóan gondolkodtam régebben. Ha mindezek valakinek nem férnek bele a világképébe, érthető. Azonban amit saját magam tapasztalok és megélek, az számomra mindennél többet ér. (Természetesen teljesen egészséges vagyok mentálisan.) Majd egyszer neked is változhat a véleményed, s akkor talán bánod majd, hogy valaha bántottál másokat a meggyőződéseikért - én legalábbis így jártam. :)

2017. júl. 10. 19:08
 33/39 anonim ***** válasza:
62%

"Azonban amit saját magam tapasztalok és megélek, az számomra mindennél többet ér. (Természetesen teljesen egészséges vagyok mentálisan.)"

Ettől még közöd nincs a valósághoz. Látsz valamit, nem érted, kitalálsz valami ostobaságot róla és máris kész az a torz világkép, ami a hívőket jellemzi. Látod, most is kritika nélkül benyaltad egy régen leleplezett csaló munkásságát. A kérdések 90%-hoz is ilyen ostobaságokat írogatsz. Az ilyen mérhetetlen hiszékenységre egyszer még nagyon rá fogsz fázni.

"Majd egyszer neked is változhat a véleményed, s akkor talán bánod majd, hogy valaha bántottál másokat a meggyőződéseikért - én legalábbis így jártam. :)"

Eléggé valószínűtlen, hogy valaha is elhiggyek valamit bemondásra, különösen nem ezerszer cáfolt hülyeségeket.

2017. júl. 10. 19:36
 34/39 thoomas26 ***** válasza:
40%

Még mindig nem értesz.

Nem Emoto munkásságát hittem, hanem azt, ami nekem annak alapján sikerült. Az viszont már nem hit.

Látod, nagyon elbeszélünk egymás mellett, s ezért sincs értelme tovább eszmét cserélnünk. Hiszen így, értelmes beszélgetés aligha várható, holott abban partner lennék bárkivel.

Ha továbbra is örömöd leled más világképének gyalázásában, hát tedd, te tudod. :)

Mindenki azt véli valóságnak, amit tapasztal, ebben az egyben hasonlítunk, más egyébben nem. :)

2017. júl. 10. 20:01
 35/39 anonim ***** válasza:

Igen, lehet. Ajánlom a Morze ábécét, úgy használd hogy a pont legyen a szeretet érzése, a vonalé pedig a gyűlölet.

Tehát például a szeret, gyűlöl, szeret, szeret, szünet, gyűlöl, gyűlöl, gyűlöl, szünet, szeret, gyűlöl, szeret, szeret azt jelenti hogy LOL.

2017. júl. 11. 18:37
 36/39 anonim ***** válasza:
30%

"Ha továbbra is örömöd leled más világképének gyalázásában, hát tedd, te tudod. :)"

Csupán irritál, ha valaki ostobaságokat ír le, főleg ha az szembemegy a tudománnyal.

"Mindenki azt véli valóságnak, amit tapasztal, ebben az egyben hasonlítunk, más egyébben nem. :)"

Hatalmas tévedés, szokás szerint. A személyes tapasztalatok önmagukban SEMMIT nem érnek. A tudomány első lépése ezek kiszűrése volt. Addig, amíg mindenki a saját kis szubjektív tapasztalataiból indult ki, addig olyan csodálatosan használható "tudományágak" burjánzottak, mint az asztrológia meg az alkímia.

Drogok hatására, szervi betegségek hatására, működésbeli zavarok hatására az emberek képesek a legváltozatosabb NEM LÉTEZŐ dolgokat is megtapasztalni. Akkora az érzékelés és a tudat saját belső zaja, hogy valószínűleg csak az agyad stiklijeit érzékeled külső információként. Ezért teljesen értéktelen egyetlen ember tapasztalata. Egy kettős vak kísérlet már érne valamit, de hát ilyenkor meg megy a maszatolás meg a kifogástenger, hogy hát ezt nem lehet szándékosan előidézni, és a többi ökörség.

2017. júl. 11. 20:22
 37/39 anonim ***** válasza:

"Csupán irritál, ha valaki ostobaságokat ír le, főleg ha az szembemegy a tudománnyal."

Barátom! Te nem tévedtél el egy picit? Felhívnám a figyelmed arra, hogy van "Tudomány" kategória, úgyhogy ne itt rontsd a levegőt a tudományos beállítottságoddal!

Ez a kategória NEM a tudományra épül, ezért nevezik ezotériának!

2017. júl. 12. 06:23
 38/39 thoomas26 ***** válasza:

Tudom, hogy irritál. Már mondtam többször, megértem, korábban én is hasonlóan gondolkodtam, tudom, miről beszélsz. Itt a különbség pusztán annyi, hogy én értelek és megértelek téged, te viszont engem nem - de ez már a te dolgod.

Írtam már, minden, amit teljességgel bizonyítani tudunk, a fizikai világhoz tartozik. Ugyanilyen bizonyítást ne várjunk szellemi részről, az már nem a fizikai világ, nem érvényesek és nem használhatók a megszokott mérési, s egyéb technikáink.

Csak egyetlen egy példa. Számos esetben, amikor valakit vissza hoznak a klinikai halál állapotából és halálközeli élménnyel tér vissza, beszámol az átélő olyan, abban az állapotában tett észleléséről, amelyet bizonyítottan nem a fizikai érzékszerveivel tett, és állítása mégis utólag hitelt érdemlően bizonyítást nyer. Ez lehet egy szomszéd helyiségben történt dolog, egy beszélgetés érzékelése, bármi. Az illető mindezt test nélküli állapotban, szellemként, lélekként létezve éli át, utólag éles emlékekkel rendelkezik róla, s mint írtam az előbb, bizonyítható és egyértelmű, hogy nem a fantáziája játszott vele. Erre a jelenségkörre is igaz, hogy aki mereven ragaszkodik a materialista felfogáshoz, annak ez sem jelent semmit, aki viszont egy picit is képes kitárni a szemléletmódját, minimum gondolkodásra fogja késztetni.

Tehát tudom, hogy neked sem ez, sem más nem fog jelenteni semmit, kapaszkodni fogsz mindenbe, hogy holmi komolytalanságot csinálj belőle és belőlem, de pont ez az, ami meggátol abban, hogy tovább tudjunk lépni. Az elején felajánlottam neked, hogy beszélgessünk privátban, ne itt térjünk el a kérdés alap témájától, de csúnyán visszautasítottál - így nehezen várható érdemi kommunikáció. Ha minden igaz és szent, amit te állítasz és semmi sem az, amit más, nehezen fogjuk megérteni egymást. Ha minden kérdéshez ugyanazt a "nem létezik és kész" elvet valló választ írod, a te lelked lehet, hogy megnyugszik, de a kérdés feltevője nem biztos.

Azért ne felejtsük el, hogy ez az ezotéria rovat, ahol bizony olyan dolgokról esik szó, melyektől egy hozzád hasonló felfogású ember rosszul lesz. Itt egyes kérdezőknek, ha már eljutottak eddig a rovatig, nem biztos, hogy olyan válaszra van igényük, mely szerint ez az egész nem is létezik. Ez egy olyan hely, ahol az arra igényt tartók választ szeretnének olyan kérdéseikre, melyeket már-már "természetfelettinek" titulálnak. A te válaszaiddal nem kapják meg még a lehetőséget sem arra, hogy minimum elgondolkodjanak rajta.

Számos hasonló bizonyíték utal egyértelműen a szellemi világ és benne a szellemi mivoltunk létezésére, de a fentinél konkrétabb, kézzel foghatóbbat általában a többitől sem várhatunk. Akinek van rá nyitottsága (pláne még ha saját tapasztalata is), számára ezek is bőven elengedőek. Akik viszont teljességgel elzárkóznak mindez elől, s szigorúan ragaszkodnak ahhoz, hogy nem létezik a szellemi világ és kész, mert nem és kész, azok számára jelenleg nem létezik "igazi" bizonyíték.

Így elbeszélgethetünk akár meddig, nem jutunk előbbre.

Ahhoz, hogy valaki bizonyítékot kapjon, kaphasson a szellemek és a szellemi világ létezésére, magának is nyitottnak kell lennie felé.

Azt kell megértened, hogy ameddig mereven elzárkózol bármi elől is, ami a tudományon kívül esik, nem jutsz előbbre. Had szögezzem le, nagyon tisztelem a tudományt és én magam is rettentő fontosnak tartom azokat az eredményeket, melyeket felmutatott. De korántsem mindenható, és mindent tudó, ezzel gondolom te is tisztában vagy. Sőt, egyes területeken maga is nagyon gyerekcipőben jár, nagyon sok mindenről kénytelen elismerni még, hogy keveset tud. Ez nem baj, sőt természetes, de pontosan ezért ne engedd, hogy a világképed kizárólag a tudomány által elért eredményektől függjön.

Soha nem is kértem és most sem kérem, hogy higgy el bármit abból, amit itt én vagy hozzám hasonlók mondanak. Inkább arra, hogy próbálj elgondolkodni azon, tényleg minden megállja a helyét, amit jelenleg a hivatalos tudomány állít? (Ez egyébként soha nem volt így, időnként mindig újra kellett értelmezni az egyes álláspontokat a történelem, a fejlődés során.)

Tényleg a rabszolgák építették a piramisokat? Tényleg az agy fantáziája, ha valaki a klinikai halál állapotában, utólag elmondja hitelesen, mi történt azalatt körülötte? Tényleg véletlenek sorozata mindaz, amit ma Világegyetemnek és Életnek hívunk? Tényleg az állatvilágból a természetes evolúció útján váltunk ki, s váltunk felhőkarcolót építő, atombombát feltaláló, a létezés bármely aspektusáról ily módon elmélkedni képes emberi fajjá?

Nem mondom, hogy hasonló válaszokat adj az ilyen és ehhez hasonló kérdésekre, mint én, de gondolkodj el rajta, tényleg minden úgy van, ahogy azt ma hivatalosan tudni lehet? Biztos hogy azok a válaszok, melyeket ma a tudomány ad ezekre a kérdésekre, megállják a helyüket és tévedhetetlenek?

Ha így bezárkózol, mindig is szűk lesz a látóköröd, s az életnek csak az egyik felét fogod érzékelni és érteni.

2017. júl. 12. 06:55
 39/39 anonim válasza:
A telepátia, gondolatolvasás. Jövőbe látás valoban létezik. Aki tud nekem segiteni a megszüntetésében, kezelésében kérem irjon privátban. 1# válaszolóval tudnék beszélni?, vagy tud rola vki vmit. Kérlek 1-es ha olvasod irj rám, vagy aki tud róla vmit.
2019. máj. 12. 21:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!