Szeretem a hollókat. Mi a szerepük az ezotériában?
Én szeretem:)
Télen amikor a fekete kabátomban járok köztük, akkor érzem, hogy nem vagyunk iddegenek.
Lélekvivő madár, amely a két világ – az élők és a holtak világa – között képes haladni, érintve ezek határait. Több mitológiában az istenek küldötteként érkeznek az emberekhez, a mesékben, mondákban különös, sötét aura lengi körül őket, még akkor is, ha élelmet hoznak, vagy figyelmeztet a közelgő vészre. Ezen dolgok miatt titokzatos, kettős lénynek képzelték az elmúlt korok emberei, még az is előfordult, hogy megjelenése félelmet ébresztett…
ezt talaltam remelem hasznos volt :)
A legintelligensebb madár.
A passio (Mel Gibson) című filmben is szerepet válalt egy holló.
Amikor Jézus a kereszten mondja a latornak "még ma velem leszel a paradicsomban"
Egy másik bűnös, kineveti őket, és akkor a keresztre száll egy holló, és kiszedi a szemét. Nagyon brutális jelenet, de az egész film kegyetlenül brutális látványt mutat.
A hollókra Brandon Lee egyik filmjében figyeltem fel. A címe: Holló.
Két részes, a másodikban meghal Bruce Lee fia (baleset).
Szia
Amennyire tudom tanácsadó és irányt mutat de a másik feladatáról is többhelyen hallottam hogy közvetít a túlvilág és az e világ között. Azt viszont személy szerint hülyeségnek tartom hogy negatív dolgokkal társítják. Keresztesek meg a mestereik hülyesége. Nagyon inteligens és nemes állat a Turáni mitológiában és az amerikai indiánoknál is egyik leg jobban tisztelt toteme ott pl úgy tartják egy holló tartja a napot hogy el ne szökjön. Aturániak és ógermán mondák szerint a halottakért küldik őket hogy vissza vezesse őket az égi hazába (valhalla;elízium;örökmezők stb..) de a bölcsesség hordozójának is targják. Még annyit tennék hozzá hogy nem véletlen volt mátyás címerében :P
Én szeretem a hollókat, a második kedvenc madaram a pingvin után.
Szerepüket pedig már leírták előttem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!