Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Most akkor van túlvilág, vagy...

Most akkor van túlvilág, vagy a lélek újjászűletik? Hol élűnk majd tovább?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 20. 22:38
1 2 3
 11/29 thoomas26 ***** válasza:

delator

1. Tudom, hogy a halál közeli élményeknek nincs szorosan köze a reinkarnációhoz. Úgy értettem, hogy vessük össze a többivel; egy regressziós hipnózisban valaki lényegében ugyanolyan folyamatnak éli meg az előző életbeli halálát, mint amit a halál közeli élményekben is leírnak. Mindazonáltal, amikor valaki a klinikai halál állapotában (test nélküli tudatként létezve) olyan, később hitelt érdemlően bizonyítható észlelésekről számol be, melyet a fizikai érzékszerveivel semmiképpen sem érzékelhetett, azt gondolom olyan bizonyíték, mely után tényként kezelendő az átélt folyamat.

2. Nagyon sok olyan előző élet beszámoló létezik, melynek tartalma, valódisága utólag hitelt érdemlő módon bizonyítást nyert. Ráadásul sok beszámolóban az előző életek a jelenlegitől például eltérő kontinensen zajlottak, tehát egyéb kapcsolódási pont nem található.

3. Egyes gyermekek, akik még élénken emlékeznek előző életük részleteire, s szembesítik a még élő (régi) családjával, s képesek felismerni benne családtagokat, helyszíneket - holott egyéb kötődési pont szintén nem található -, szintén nem nevezhető emlékfoszlányoknak.

Mindennek az elfogadása nem gondolnám, hogy hiszékenység lenne. Amikor több tízezer ember mondja lényegében ugyanazt, egymástól függetlenül, ráadásul akadnak közötte komolyan bizonyítható esetek is, nem biztos, hogy van jogunk kételkedni az igazukban.

Ettől függetlenül semmi esetre sem kívánom senki világképét megváltoztatni, főleg nem senki hitrendszerébe gázolni, a válaszaim csupán az én álláspontomat tükrözik.

2017. ápr. 21. 16:07
 12/29 anonim ***** válasza:

thoomas26

Nem lehet még összehasonlítani se a halálközeli élményekat és a regressziós hipnózis alatt tapasztaltakat. Két különböző egymástól független kategória. A szavaidnak sajnos nincs súlya. Amit a gyerekek tapasztalnak nem olyan intenzív, ahogy leírod, mellesleg ahogy az ember öregszik a tudatalattiból kiszorulnak ezek az úgynevezett ,,emlékek", ha már itt tartunk mért nem hallunk olyasmit, hogy valaki az előző élet előtti életről számol be vagy az azelőtti életről? Nincs ilyesmi. A regressziós hipnózis nem olyan, ahogy leírod, ha elmész egyszer egyre magad is megérted (gondolom most azt fogod mondani, hogy már voltál) Linkeljél már olyat nekünk, ahol részletesen elmagyarázza az illető az előző élete teljesét nem egy részletet vagy egy eseményt taglal és legyen hiteles bizonyítható beszámoló, ahogy már előzőleg is szóvá tetted.

Amit előzőleg írtam az egyik válaszombam sehogy se tudod kizárni, hogy a te teóriád érvényesüljön. 😏

2017. ápr. 21. 16:37
 13/29 A kérdező kommentje:
Èn azt mondom majd megtudjuk ! Mondjuk a főldőn semmi sincs csak úgy ès szerintem a halàl se az hogy elrohadunk . Ha a hitetlenek szerint így van,akkor a kukacok jól laknak velűnk nèzzèk ezt az oldalàt!De a lèlek az màs mert nem a testhez kötött..
2017. ápr. 21. 16:58
 14/29 anonim ***** válasza:

Szerintem, ha figyeltél volna a válaszokra rájöttél volna, hogy igenis testhez kötött!

A lélek nem tud létezni kölcsönhatás nélkül és ugyebár, ha nem lenne kapcsolat a kettő között nem is jöhetne létre kapcsolat. Ezenfelül én nem mondom, hogy nincs reinkarnáció csak nagyon ritka az ilyesmi. Valószínűleg halálod után te már többé nem fogsz élni bármennyire is szomorú. Bár sok vallás reinkarnációs tanok jóval kecsegtetnek, de az csak mind hazugság, ami az igazság mögött van. Mellesleg még ott van a jóságos Isten is, mint egy Disney mesében. 😏

2017. ápr. 21. 17:23
 15/29 A kérdező kommentje:
A le vegőt se làtni mègis van!!
2017. ápr. 21. 20:21
 16/29 A kérdező kommentje:
A levegőt se làtni mègis van!!
2017. ápr. 21. 20:21
 17/29 anonim ***** válasza:

Most mégis miről beszélsz? Ez most valami bölcsesség akar lenni? 🤔

2017. ápr. 21. 20:30
 18/29 A kérdező kommentje:
Pihenj inkàbb..
2017. ápr. 21. 20:34
 19/29 anonim ***** válasza:
Mi az az ezoterikus professzor? Ilyen létezik?
2017. ápr. 21. 21:15
 20/29 anonim ***** válasza:

Hát látod, hogy létezem. Perszeg nem ingyen oktatok, mert nekem sem adják ingyen a kenyeret, mellesleg démonűzéssel is foglalkozom médium is vagy és újonnan jós is, de természetesen egy bizonyos összegért cserébe. Ezenkívül tanácsadó is vagyok és kertészkedéssel is foglalkozom. De mondom, amíg nem látok pénzt addig ne is várjanak tőlem semmit, mert a mai világban meg kell élni valamiből és az a kevéske nyugdíj, amit kapok kevés a spiritualitásra is. 66 éves vagyok már nem vagyok fiatal, de amíg másikon tudok segíteni (egy bizonyos összegért cserébe) addig nyugodt a lelkem.

Az ezoterikus professzor az, aki az ezót oktatja ANYAGI és spirituális okokból felvilágosításképp, ugyanis azon dolgozom (a kollégáimmal), hogy bebizonyítsuk az ezotéria egyéb ágazatait, emellett a jövő nemzedéke ezoterikus oktatásban részesüljön.

2017. ápr. 21. 21:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!