Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Meditációs zenék miért hatásosak?

Meditációs zenék miért hatásosak?

Figyelt kérdés

Meghallgattam egy meditációs zenét, ahol dal mellett párhuzamosan beszélt egy nő E/1 személyben fogalmaz meg tudat formáló állitásokat a hallgató helyett. Nagyon kellemes érzéssel töltött el a video ,de aztán szöveget hallgatva elkezdtem tudatosan figyelni a mondtatokra és a következő kételyek ütöttek szöget a fejemben:

Nem lehetséges hogy az egész az önkritika leépitésére, és fejmosásra épül? hiszen a nyilvánvaloan nem igazak a videoban elhangzott mondatok ,hogy "könnyen és erőfeszitések nélkül érem el a célomat ,mindig a csúcson láttom magamat, tudom hogy minden jól van és az én érdekemben történik , életem mindenterületén pozitiv változásokat idézek elő....stb"

Értem én hogy a meditáció az egy spirituális dolog és nem ott van az analitikus gondolkodásnak a helye, de kiváncsi lennék hogy miben különbözik a fejmosástól, mitől hatásos?

2017. márc. 22. 18:58
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
40%

Szövegedben kétszer is használod a "fejmosás" szót.

("fejmosásra épül", "miben különbözik a fejmosástól")

Úgye tisztában vagy azzal, hogy a "fejmosás" ["megszidás"] nem szinonímája az "agymosásnak"?

Ha igen, te magad teszed hiteltelenné kérdésed.

.

Meditációs zenéről kérdezel, ugyanakkor a zene alatti szövegről beszélsz.

Kezdő meditálóknak lehet szükségük zenére, ami monotonitásával elnyomja gondolotaikat.

Nem meditáció az, amikor a szövegre figyelsz és más kimondott gondolatait teszed magadévá!

2017. márc. 24. 06:14
 12/12 homo ludensz ***** válasza:
83%

Vannak meditálók akik nem szeretik a vezetett meditációt és vannak akik igénylik. Olyan is van hogy a férfihang zavarja a meditálót vagy fordítva a női hang irritálja.

Egy reiki vagy hasonló kezelésnél igen hasznos a kellemes oda illő meditatív zene mert segíti ellazulni az adó és a befogadó felet a gyógyítási fázisban.

A füstölő és a gyertya valóban a tea-délutánok társalgását teszi kellemessé viszont az egy másik út.

2017. márc. 24. 10:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!