Meditációs zenék miért hatásosak?
Meghallgattam egy meditációs zenét, ahol dal mellett párhuzamosan beszélt egy nő E/1 személyben fogalmaz meg tudat formáló állitásokat a hallgató helyett. Nagyon kellemes érzéssel töltött el a video ,de aztán szöveget hallgatva elkezdtem tudatosan figyelni a mondtatokra és a következő kételyek ütöttek szöget a fejemben:
Nem lehetséges hogy az egész az önkritika leépitésére, és fejmosásra épül? hiszen a nyilvánvaloan nem igazak a videoban elhangzott mondatok ,hogy "könnyen és erőfeszitések nélkül érem el a célomat ,mindig a csúcson láttom magamat, tudom hogy minden jól van és az én érdekemben történik , életem mindenterületén pozitiv változásokat idézek elő....stb"
Értem én hogy a meditáció az egy spirituális dolog és nem ott van az analitikus gondolkodásnak a helye, de kiváncsi lennék hogy miben különbözik a fejmosástól, mitől hatásos?
Igen, de nem átverés egy pozitiv illuziót megteremteni az emberben sajátmagáról amikor a kapcsolataiban és az életében előkerülő problémák kezeléséhez nem nyújt új ismeretet,eszközöket egy ilyen tipusú video.
Egyszoval attol tartok hogy a ezek az irányitott meditációk nem jobbá ,hanem csak boldogabbá teszik az embert.
Ezeknek a pozitív állításoknak tulajdonképpen az a lényege, hogy a tudatalattidban levő negatív infokat és berögzüléseket "átírják." Ugyanezen az elven működik pl. Balogh Bélától a Tudatalatti tízparancsolata is. Youtube-on van erről több videó, abban elmagyarázza részletesen, hogy hogy működik.
Persze ahhoz, hogy hatásos legyen, sokszor kell meghallgatni, pl. félévente minden nap 1-2x.
Hallgatunk egy kellemes meditatív zenét és hozzá például egy gyógyító meditációs szöveget egy kellemes hang által.
Semmilyen személyiséget nem kíván átírni csak az a célja hogy segítse a gyógyulásunkat például egy műtét után.
Ráerősít a szervezet öngyógyító képességére és én ebben nem látok fejmosást. Nem akar megtéveszteni,jobb színben feltüntetni,ezért nem szabad összekeverni a rádióban,tv.-ben elhangzó lózungokkal,reklámszövegekkel.
Mert tudatemelő rezgéseket sugároz.
WARNING out of body experience című videót( 1 óra) hallgasd. Ha nyitott vagy, érezni fogod végtelen nyugalom egy szikráját.
Ezek szövegek. Azolat nekdd kéne megkreálnod magadnak, mert mindenki más spirituális és tudásszinten van.
Egy szinten célok elérése már értelmezhetetlen, mert minden cél csak fejben történhet és így akár egyből is elérhetőek.
Minden jól van. Magasabb szinten ez csak egy tény, még tudatalattidba se kell súlykold, mert addigra már abszurd ha valaki ellentétét állítja.
Stb, stb.
Ne hallgass szöveggel rendelkezőket, mert általában katyvasz, szinteket keveri, ezáltal s mert ezek nagyja nem értelmezhető te szinteden, istenellenes, hiedelem alapú változtatást kreál, ami esetek nagy százalékánál negatív eredményt hoz, mert rosszul fogalmaznak, mert sokszor hülyeségeket mondanak, ill szavakat, fogalmakat kevernek, valótlan folyamatokat neveznek meg, s ezt még sokáig tudnám folytatni medig eddig életemben összesen kb 6 percnyi meditációs zenét hallgattam, mert valaki megkért rá.
Ezek segétenek, mert nyugalom, tudatemelés, szeretet, stb alapjuk, így eltörpül szövegből származó negatív hatás, de láttam olyat, aki ilyenek hallgatása miatt lehúzta magát egyes tényezőkben tudat alatt, mert azokra koncentrált s ugye tudás nélkül mantrázni valamit, hiedelem alapú önváltoztatás, amit, ha valaki ért pszichológiához, nem kell magyarázni, miért borzalmas hiba.
Meditálj szöveg nélküli tudatemelő zenére s alkoss magadnak szöveget, céljaid alapján.
Ha akárkinek kell segítség, írjon rám nyugodtan s segítek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!