Az "ÓM NÁM, , mantrát állítólag 7x kell elismételni. Van-e ennek valami fontos jelentősége, és ha igen hogyan tudom számolni hogy pont 7 x mondjam el?
Egy tanítótól hallottam (nem személyesen) hogy van ez az "ÓM NÁM - a tiszta univerzum mantrája,,.
Én egyéni gyakorló vagyok, és megtetszett ez a mantra főleg az egyszerűsége miatt. De sajnos nagyon nehéz számolgatnom belül hogy pont 7-szer mondjam el, és úgy érzem ez közben kimozdít a tantien koncentrációból (mert általában a kezemre/ujjaimra koncentrálok a számolás miatt).
Van valami fontos jelentősége hogy pont 7-szer kell ismételni?
Van-e valami egyszerű módszer a számolására?
Mellesleg önmagában meditáció nem hoz el szellemlátó képességet. Ahhoz születni kell vagy tenni kell érte.
Meditálás: alapesetben valóban 108-szor kell, de ismerek 432-es malát. :D
Tévedsz. :)
Mindenkinél idővel történik egy biokémiai változás az agyban, mely mindenkinél különböző tapasztalásokat indíthat be. Valaki érzékel olyasmit, ami nincs is ott. Mások teljesen befele fordulóvá válnak, vagy érzelmileg kiüresednek - és elvesztik önmagukat, a személyiségüket.
Csak óvatosan a mantrával...
Ha elvéted a varázsigét, akkor feltámad a holtak serege. :D
Pár nap alatt azért már simán ráhangolódtam (bár engem is meglepett hogy ilyen egyszerűen ment).
Már nem kell annyira figyelgetnem (5.-nek igaza volt..), simán tudok koncentrálni is közben.
Most már csak csinálni kell.
További szép estét minden kedves élőlénynek! :)
Valóban megváltozik az agy biokémiája, hiszen új idegpályák aktiválódnak, javul a memóriánk, problémamegoldó képességünk fokozódik, agyunk pedig több endorfint (boldogság hormont) termel.
Rendszeres meditációval a két agyféltekénk közötti kapcsolat is intenzívebbé válik. :)
Belső egyensúly kialakulása, nyugalom, felesleges gondolatok könnyebb elengedése; magasabb energiaszint, nem várt összefüggések megértése.
Nagyvonalakban ilyesmiket érzek.., az meg hogy milyen dolgok történnek a fejemben nem nagyon érdekel.
De kinek a pap kinek a papné, nem biztos hogy mindenkinek ez az út...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!