Ez véletlen vagy mi lehet?
Nem azért láttad a' pitbullt ,mert megnézted a' képet ,hanem azért nézted meg a' képet ,mert késsöbb látni fogsz egyet .
És asszem most józan vagyok ,most a' Judas Priest-re meg a' Rózsaszin Pittbullra tombóltam ,kész az alma bor.
4 üvegből van még három ,háromnegyed literes ,ma szűrtem le. Csinálok majd többet is ,mert minden nap beakarok baszni ?
Véletlen. Ennek oka hogy kellően nagy számú történésből mindig van pár amik között látszólagos összefüggést találhatsz. Az lenne a csoda ha nem találnál. De hiába tűnik "rengetegnek", elenyésző azokhoz a történésekhez képest amik között nem találsz összefüggést. Csak az nem tűnik fel, elvégre miért is tűnne fel, hogy egy csomó minden között nem volt semmi hasonlóság?
De ez teljesen normális, az emberi agy így működik, összefüggéseket keres és még ott is talál ahol nincs. Pl. itt láttál egy képet egy pitbullról és később pont láttál egyet a városban is. Az agyad összefüggést talált a két esemény között, mivel van közös pontjuk. De ettől függetlenül semmi összefüggés nincs közöttük, csak véletlen egybeesés. Mással is előfordul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!