Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Megölnél egy robotot, aki...

Ozmium42 kérdése:

Megölnél egy robotot, aki tökéletesen emberszerű lenne?

Figyelt kérdés

Teljesen megkülönböztethetetlen lenne egy embertől, de tudnád, hogy robot, mérnökök programozták és építették. Viszont egyedi lenne, még egy ugyanolyan nem jöhetne le a gyártósorról.

Ha meg kéne ölnöd, megtennéd? Éreznél empátiát, bűntudatot? Hezitálnál?

2017. febr. 3. 01:36
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Egyedi robot, ez nehéz, embert azért könnyebben ölnék, már akit, persze. Feltételezem, jó okom lenne rá.

Ha muszáj, akkor persze a robotnak is nekimegyek, pl. az életemet eléggé szeretem s igyekszem megvédeni.

2017. febr. 3. 13:31
 22/27 anonim ***** válasza:
81%

Jogos, amit írtok, a megölés szó miatt ez nem jó kérdés, eleve erkölcsi állásfoglalást foglal magában s megpróbál minket manipulálni... Ez fel se tűnt, én igen szabadon vagyok képes értelmezni a szavakat :)

Amúgy kevés az infó, bár amit az előző hozzászólásomban írtam, azt tartom. De honnan tudjam, mit éreznék, ha egyszer fogalmam sincs, milyen lenne a robot s hogyan nyilvánulna meg? Az emberek se egyformák. Roppant empatikus vagyok, de egyes emberek felé az empátiám kisebb, mint a légy felé, amit az előbb kimentettem a vízből.

Amúgy hezitálnék, persze. Nem szívesen verek szét tárgyakat, főleg hasznosakat nem. De mivel bizonyára okom lenne rá, remélem, ez nem tartana vissza. Nem vagyok jó harcban, szóval ha a robot meg akar ölni, akkor így is végem van, hacsak nincs valami nagy baja. Hezitálással magamat ölném meg s én határozottan élőlénynek érzem magam, akire helyes a szóhasználat. Plusz elég fontos vagyok magam számára. S empatikus is vagyok magammal néha. Nem mindig, a pszichém bonyolult e téren is.

Sok minden múlik a szituáción...

2017. febr. 3. 13:36
 23/27 anonim ***** válasza:
0%
Te tényleg hülye vagy. Egy gépet nem meg ölni , csak tönkre lehet tenni.
2017. febr. 3. 13:41
 24/27 Carragher_x ***** válasza:
77%

"Csak azt lehet megolni, ami el. Egy gep nem el, tehat nem lehet megolni."

"Ölni élőlényeket lehet. A robot csak egy gép."

-

Technikai értelemben az ember is csak egy gép.

2017. febr. 3. 13:51
 25/27 TLG2342 válasza:
A Westworld című sorozat szerintem nagyon realisztikusan megmutatja az emberek várható viselkedését.
2017. febr. 3. 17:17
 26/27 anonim válasza:
Ha egy egykor élő ember tudata van fent a robot computerén (akit csak így tudtak megmenteni a haláltól) akkor nem. Ha csak emberszerűen viselkedne, akkor igen ha lenne rá okom.
2017. febr. 5. 21:10
 27/27 anonim ***** válasza:
Ha meg kéne ölnöm, nem. Nem hezitálnék, nem éreznék empátiát, vagy bűntudatot. Úgy szimplán kedvtelésből is megtenném.
2018. aug. 4. 21:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!