Megölnél egy robotot, aki tökéletesen emberszerű lenne?
Teljesen megkülönböztethetetlen lenne egy embertől, de tudnád, hogy robot, mérnökök programozták és építették. Viszont egyedi lenne, még egy ugyanolyan nem jöhetne le a gyártósorról.
Ha meg kéne ölnöd, megtennéd? Éreznél empátiát, bűntudatot? Hezitálnál?
# 9
Azt hogyan állapítod meg, hogy a "megtévesztésig ember" valóban az, vagy mégsem?
---
Ránézel és püfölni kezded?
Amit leírtál, az emberre is igaz.
A cselekedet alapján lehet ember is és robot is.
11-es válaszoló.9-es vagyok. Mi áll a kérdező kérdésében ? "Teljesen megkülönböztethetetlen lenne egy embertől, de tudnád, hogy robot, mérnökök programozták és építették."
Én a kérdésre válaszoltam,és te az én válaszomat kritizálod.
ODA VAN ÍRVA: DE TUDNÁD,HOGY ROBOT. Most áll meg egy kicsit,és olvasd el újra a nagybetűs részt.Köszönöm !
#12-es
Amikor korábban elolvastam a kérdezőt, elsőre felfedeztem, hogy ellentmondás van a kérdésben.
Ez alapján válaszoltam.
Te nem vetted észre az ellentmondást?
Hogy lehet egy robotot "megölni"???
Kezdjük itt. A kocsimat sem megölöm, amikor lenullázom, és a laptomomat sem ölöm, amikor tönkreteszem. A telefonom sem megölöm, amikor vízbe áztatom.
Szóval miért használod az "ölni" szót egy gépre? Ölni élőlényeket lehet. A robot csak egy gép. Még ha élőlény kinézete van, akkor is csak egy gép.
(bár a 200 éves ember elgondolkodtató, hogy mi különbözteti meg a robotot az embertől - ha ilyen lenne)
".Na akkor rá ordítanék hogy hagyd abba.Ha csak folytatja akkor egyből a megsemisítésére törekednék.Mert az ember az ember !"
Hát nem tudom.
Ha az olaszliszkai lincselőket egy robot akadályozta volna meg az emberölésben, nem hiszem, hogy megölném a robotot. Sőt, támogatnám a sorozatgyártását...
Szóval ne általánosíts, hogy az ember az ember...
Vagy pl az a két srác, akik levágták egy kölyök kutya mindkét fülét, és ezt még videóra is vették, ott pózoltak vele... Hát azokat sem mentettem volna meg egy püfölő robottól...
Még mindig tartod az állításod, hogy "Mert az az ember akit bánt a robot az fontosabb ! " ?
Hidd el, vannak emberek, akik megérdemelnék. Ezért nem szabad általánosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!