Lehet valaki gondolatolvasó? Ha igen, hogyan? +hogy lehet másokat hipnotizálni, ha lehet? :D
Ez a kérdés a felnőtteket is foglalkoztatta, sőt kormány szinten. Amerikában pl volt olyan osztály, ahol a 'pszciho' erőket akarták kifejleszteni, tehát gondolatolvasás és egyebek katonai célú felhasználása... mondanom sem kell hogy rengeteg pénzt, sok évet öltek bele... de végül a projekt bukott. Nem tudtak szuper katonákat kiképezni, a legerősebb "mentalista" eredményei is igen kifogásolhatóak és nem bombabiztosak.
Szóval szerintem, ha egy az USA által sok pénzzel támogatott projekt megbukott, akkor nem valószínűk, hogy a történetből bárki többet ki tud hozni. (amúgy asszem valami dokumentum film még yt-n is van fent).
A hipnotizálós kérdés is ott motoszkált az amcsik agyában. Én a mythbusters egyik részében láttam, hogy a csapatból kiválasztották a legjobban hipnózis alá vonható tagokat. Nekik az agyába "elültettek egy programot", tehát kulcsszavakat kimondva valamilyen tevékenységet kellett volna véghezvinni. A hipnózis megtörtént, és a társaik a hétköznapi tevékenységeket folytatva bombázták őket a kulcsszavakkal... de igazából nem történt semmi. Maguk az alanyok azt mondták, hogy ott volt a fejükben a cselekedet maga, tehát tudták, hogy mit kéne csinálni, csak a logika felülírta ezt. Azt hiszem az egyiknek az volt a dolga, hogy kösse be a cipőfűzőjét, de minek kösse újra?
A másiknak az orrát kellett volna piszkálnia, de minek ha nem érzi úgy, hogy lenne ott valami?
Szóval a hipnotizálás maximum azon a szinten működik ha valaki a tudatalattijába akar lemenni, de olyan cselekedetre nem lehet rávenni amit az egyén nem akar.
Ismerek olyat, aki érzelmeket olvas jól. Adottság (empata), jó megfigyelő és jó emberismerő, plusz spirituálisan nyitott.
Valódi gondolatolvasóhoz még soha nem volt szerencsém.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!