Ti miben hisztek és miért? Illetve milyen formában?
Isten&sátán
valahogy úgy hiszek az egészben, hogy van jó&rossz, azaz két szélsőség meg a további köztes állapotok. A jó nyilván az, ami kellemes az embernek, amihez olyan fogalmakat társítunk, mint a boldogság, béke stb., de az ember által alkotott erkölcsi normákról most itt nincs szó. (Alapból a szélsőségekben hiszek a legjobban) Isten lehet a jó, de igazából én alapból Istent egyáltalán nem a biblia vagy a vallás szerint képzelem el, hanem nagyon sajátosan. Végtelenül jóként, aki a szeretetet képviseli. Abban nem hiszek, hogy ő irányítja a sorsunkat. Abban sem, hogy mindenek felett hatalma van. Azt nem kétlem, hogy befolyásolhatja dolgokat. Igazából Isten létezését el tudnám fogadni, bár szerintem annak van leginkább hatása az életünkre, amiben hiszünk. (Szóval egyúttal a vonzás törvényében és az univerzumban hiszek a leginkább) A sátán szerintem nem létezik, az embereknek vannak döntéseik, amik az alapján lesznek rosszak, hogy kényelmetlenek, fájnak stb az embereknek.
Reinkarnáció
Ebben azért hiszek, mert vannak olyan dolgok, amiket ennek a létezésével lehet leginkább megmagyarázni. Hiszek abban, hogy vannak öregebb lelkek, de vannak olyanok is, akik most születtek meg először. Hiszek az utaztatásban is, bár én még nem próbáltam. Rengeteg történet van egyébként, hogy kisgyerekek, akik épp csak megtanultak beszélni, az előző életüket mesélték.
Szellemek
Bennük valahogy még én sem értem pontosan, hogy hogyan és milyen szinten hiszek. Rengeteg paranormális dolog történt már velem, kiskoromban is, mikor még nem is tudtam megnevezni a dolgokat. úgymond "érzékelem" őket.
Vonzás törvénye
Leginkább ugye ebben hiszek, bár irányítani még nem igazán tudom, hogy mit vonzzak be magamnak tudatosan, viszont észrevettem, hogy rengetegszer következnek be apró gondolatok, amikre nem úgy gondolok, hogy például "ú, de bevonzom, hogy ma gyros legyen az ebéd", csak egyszerűen rá gondolok, hogy jól esne. Azóta jobban utána is olvastam és tényleg úgy működik, hogy el kell képzelned, hogy az adott dolog, amire vágysz, már a tiéd. Mivel hálát érzel miatta és azt érzed, hogy már a tiéd, az univerzum ezt közvetíti neked vissza,úgymond megsokszorozza.
Én a Mikulásban és a húsvéti nyúlban. Mert láttam a polcon.
Csokoládé és bevonómassza formájában.
Válaszolhatok kérdésre kérdéssel? Miért érdekel Téged hogy más miben hisz? Hiszen mindenki mondhatja magáról hogy enyém az igaz hit. Erre Te pedig mondhatnád hogy hát igen, akkor valószínűleg jobb ha mindegyiket megismerem. De ahhoz egy élet sem lesz elég mire mindben megfelelőképpen el tudsz mélyedni hogy megértsd miért is jó az neked vagy miért nem.
Világnézeti kérdés ez amit feltettél vagy pedig segítséget szeretnél kapni valahonnan? A kérdésedre nem adtam választ de nekem is megvan a sajátom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!