Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Lehetséges, hogy amit mi...

Lehetséges, hogy amit mi valóságnak hiszünk csak egy álom amit álmodunk?

Figyelt kérdés
2016. okt. 22. 20:07
1 2
 11/17 Ozmium42 ***** válasza:
77%
Agyak vagyunk egy tartályban, csak a tartály csontból van, az ingereket meg a test közvetíti. Ha a valóság és az álom megkülönböztethetetlen, akkor nem is kell megkülönböztetni, mert tök mindegy, ha nincs különbség, vagy nincs átjárás. Ha meg van "ébredés", akkor miért az az ébredés, és miért nem az, amiben most vagyunk, és az a becsapás, amire felébredünk? Elég meddő, ellenőrizhetetlen gondolatmenetnek tartom, ezért időpocsékolás ezen gondolkozni.
2016. okt. 22. 21:51
 12/17 Ozmium42 ***** válasza:
69%
Van egyfajta mém itt az Ezotéria kategóriában. "Pontosan ugyanolyan, csak teljesen más". Na, kb. ennyi értelmét látom a felvetésnek.
2016. okt. 22. 21:53
 13/17 anonim válasza:

Ezen en is neha elgondolkozom...

Viszont kicsit mas szempontbol nezve vilagosan emlekszem, hogy egyszer kamasz koromban a nagyszuleimnel voltam es azt almodtam, hogy otthon vagyok,ntoetennek a dolgok, este lesz, majd lefekszem aludni es elkezdek almodni, azt almodtam, hogy a nagyszuleimnel vagyok (hogy mi tortent, az nem volt lenyeges), vagyis az almomban almodtam es azt ugyanugy erzekeltem valoszinuleg, mintha csak sima alomm lenne, mert amikor felebredtem reggel, akkor szentul meg voltam gyozodve rola, hogy otthon kellene lennem es percekig csak pislogtam, hogy hogyan kerultem en ide a nagyszuleimhez, mert hiszen hat otthon vagyok... Ennyire realsztikus volt az almom.... Azota tobbszor eszembe jut, hogy most eppen almodok-e vagy sem...

2016. okt. 23. 05:42
 14/17 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

"pontosan ugyan olyan csak teljesen mas"

miert ez nem igaz mindenre? igy jogosan! mondja barki...

szerintem

2016. okt. 23. 09:08
 15/17 A kérdező kommentje:
Szerintem lehetséges, hogy ez az egész "valóság" csak egy álom, és a halálunkig tart, mikor pedig ez megtörténik, akkor "felébredünk". Ez persze csak a z én véleményem.
2016. okt. 23. 23:08
 16/17 Ozmium42 ***** válasza:
38%
De abba miért nem gondolsz bele, hogy nem csak félig vagy az álom része, hanem teljesen? Az álomból neked nincs ébredés, ha vége, akkor neked is véged.
2016. okt. 23. 23:11
 17/17 anonim válasza:

Nem lehetséges, mert

1. Mert az egész életünk ellentétekből áll, a jó és a gonosz harca és megannyi ellentét van jelen a világunkban. Pl: jó- rossz

kudarc - siker , igazság - hazugság, világosság - sötétség( homály), fáradtság - lendület, érdeklődés - közöny, figyelmesség - figyelmetlenség, illúzió- valóság, Isten - ördög. Tehát az egész teremtett világunk valóságos és mi is azok vagyunk, az álom csupán a képzetünk, amely ellazult állapotban beindul, és a valóságban szerzett tapasztalatainkat és tudatalattink müködését tárja fel elénk, no meg néha a jövöt is megmutathatja, gondolom mivel Isten képmására lettünk teremtve. + Isten is adhat álmokat éjjel. De az tuti hogy ez élet után még nagyobb fokozatú az éberség.

2016. okt. 27. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!