Meg vagyok átkozva, mit tegyek? Részletek lent!
Velem is előfordul hasonló. Gyakran én sem tudom teljesen átadni a gondolataimat más embereknek, mert mindent elkapkodok, nem vagyok elég alapos.
Új környezetben, új helyszínen, új emberekkel gyorsan eltűnt rólam ez az "átok". :)
Ha úgy érzed, a helyeden nem becsülnek meg, akkor dolgozz magadnak. Úgy értem, tűnődj el, hogy milyen témákból, ötletekből tudnál pénzt csinálni. Aztán csiszolgasd-fejleszd a legjobb ötleteidet, ami már önmagában sikerélményt hoz. látod, hogy olyasmid van, amihez a többiek kukák.
Ha eljutsz odáig, hogy mellékállásban pénzt keresel ezekkel a dolgokkal, pláne ha még annál jobban is bejönnek, akkor már elismerőbben, vagy irigykedve néznek.
Még egy fontos gondolat:
Nehéz előre eltalálni, hogy melyik ötlet jön be igazán. (Ezért is tanulmányozd pár feltaláló, sikeres üzletember életútját.) Ha nem azonnal jönnek az eredmények, és néha csalódsz, mert nincs akkora érdeklődés, mint gondoltad, akkor se add fel. Tudod hány eset van az ipartörténetben, a találmányok történetében, vagy az üzleti életben, hogy valaki egy lépéssel "a győzelem előtt" az addigi eredménytelenség hatására föladta és visszafordult? Nagyon sok.
A Google alapítója mondta, hogy a kereső előtt 9 másik, teljesen egyenértékű kiváló számítástechnikai ötlete-munkája volt, mégis, azok a kutyát sem érdekelték. A G-ból pedig záros időn belül milliárdos nagymenő lett. Hogy miért pont ez az ötlete jött be a 10 jó ötlet közül, azt ma sem érti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!