Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogyan tudok beszélgetni az...

Hogyan tudok beszélgetni az ÉN-emmel?

Figyelt kérdés
Szokták azt mondani, hogy lehet egy bizonyos emberrel beszélni, akivel csak te magad tudsz , és ha kérdéseket teszel fel neki, akkor válaszol. ki az a bizonyos "valaki"? Mint például a Békés harcos útja cimű könyvben. Ott is találkozik egy ismeretlennel, aki segít neki, És énis tudnék találkozni a saját emberemmel? hogyan?
2016. aug. 4. 19:16
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
53%

Ezek szerintem mindenki, aki akár csak álmodik, máris skizofrén? Ugyanúgy, megmagyarázhatatlan forrásból származó információk kerülhetnek a birtokunkba. Az álom is egyfajta hallucináció lenne? :)

A skizofrénia egyik tünetét sem tapasztalom magamon, de azért köszi az aggodalmat :)

2016. aug. 5. 18:52
 12/25 anonim ***** válasza:
És a kérdésben idézett Dan Millman is nyilván skizofrén, aki 'Szókratésszel' beszélgetett és a könyveit milliós példányszámban adták el :)
2016. aug. 5. 18:54
 13/25 anonim ***** válasza:

Nem lehet neked könnyű 1,11,12-es, mert kevered a szezont a fazonnal. Segítek:

- ha valaki idegen hangokat hall az valószínűleg skizofrén. Erre nincs egyéb mentsége.

- ha felébredésnél hallja akkor lehet még a félálom okozta hallucináció. Azért ez se teljesen normális. Ha mondjuk még fejlődő szervezet vagy akkor még kinőheted.

- az hogy te nem tudod megmagyarázni hogy az álmaid miből származnak probléma, általában minden álmot hozzá lehet kötni emlékhez vagy vágyhoz, még ha esetleg ehhez kutatni is kell az emlékezetben. Bár akkor persze nem olyan izgalmas. :)

- Dan Millman könyve pont az ami, egy könyv. Ha elmondása szerint valóban találkozott volna a Halállal és Szókratésznek elnevezett öregemberrel, akkor igen skizofrén lenne vagy legalább is hallucinációkat mondana el. Attól nem lesz valódi az írása mert nagy sikere van, a Batman sztorik is sikeresek.

Képzelt mentorokkal és példaképekkel nincs baj, míg az ember tudja hogy a másik egy képzelt példakép amit követni akar. Tehát ha azt gondolja hogy mit tenne most Szókratész vagy képzeletben leül beszélgetni Szókratésszel az nem probléma mert fejleszti az önismeretet, az embert egy ilyen beszélgetés segíti önmagát kívülről látni és könnyebben beismeri magának a hibáit vagy a példaképe által követendő irányba megy tovább. Ezzel meg mondjuk már is válaszoltam a Kérdezőnek.

2016. aug. 5. 21:01
 14/25 anonim ***** válasza:

13, priviben válaszolok inkább.

Ez itt nem fóruma annak, hogy olyan lelki tényezők felett ítélkezz, amiről fogalmad sincs.

Nem vagyok skizofrén és nem kábszerezek. Jól szétoffoltátok a Kérdező topicját.

2016. aug. 5. 21:48
 15/25 anonim ***** válasza:

A belső látás és a belső hallás összefoglaló neve intuíció.

Aki ezt nem érti, vagy a létezését egyáltalán nem hajlandó elfogadni, az ne az Ezotéria topicban töltse el a szabadidejét :)

2016. aug. 5. 22:14
 16/25 anonim ***** válasza:

Elolvastam amit írtál priviben, megkaptam hogy te és még hozzád hasonlóan több tízezren meg nem értett kivételes emberek vagytok. Ok, leírásod a szokásos, csak a világképedet megerősítő félinformációkra hivatkozol, kezdve a sztoriszintű esetektől a híres emberekig. Mondjuk ez itt az ezotérián természetes hozzáállás.

Nyilván nem jelent semmit hogy én azt írtam hogy az ilyen ember skizofrén, 10 mondatból nem fog senki leszűrni bármilyen biztos következtetést ezzel kapcsolatban és eltéríteni se akarok senkit az útjáról, mindenki azt tesz amit akar, szóval kérlek ne szívd mellre. :)

2016. aug. 6. 10:34
 17/25 anonim ***** válasza:
Tudatos álomba beszélhetsz a saját tudatalattiddal, ha erre gondolsz
2016. aug. 6. 16:48
 18/25 A kérdező kommentje:

Adnátok pár tanácsot, hogy mikor fog megjelenni az "én"??

Amikor teljesen kiürült a gondolatom ,akkor fog megszólalni?

2016. aug. 7. 15:10
 19/25 anonim ***** válasza:
#11 az álom az megmagyarázhatatlan forrásból származó információ? Ne fárassz már.
2016. aug. 7. 15:48
 20/25 anonim ***** válasza:

Kérdező, ha teljesen normális vagy, akkor sosem fog megjelenni az "Én".

citromost: Az ezotéria tele van olyanokkal akiknek még a saját álmukban látottak eredete is homályos. Azért ez elég durva. :D

2016. aug. 7. 18:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!