Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Milyen a te Istenképed?

Milyen a te Istenképed?

Figyelt kérdés
Milyennek gondolod Istent és mit tudsz róla? Mi Isten jellemzői?

2016. jún. 12. 15:41
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
50%
Igazságos, szerető és bölcs. Ha az első hiányzik, halált érdemel.
2016. jún. 12. 15:51
 2/17 anonim ***** válasza:
67%
Én Istent úgy képzelem el, mint egy nagyon magányos embert, aki mindig egyedül volt sosem volt senkije se kutya se macskája. Egyedüli szórakozása, hogy onnan fentről figyel minket, de még mindig magányos, mert nem értik meg mindegy, hogy hány mennylakó viszi körül hány angyalka és hány szent lélek, ő mindig egyedül érzi magát, mert ő az egyetlen. Ezenkívül egy cseppet sem hiszem, hogy jóságos lenne vagy rossz. Én nagyon sajnálom őt. Szeretném egyszer megmenteni azzal, hogy megölöm.
2016. jún. 12. 16:19
 3/17 anonim ***** válasza:
0%

Gondolom te becsukott szemmel és befogott füllel jársz-kelsz a világban.

2016. jún. 12. 16:36
 4/17 OneEntity ***** válasza:
100%

Bár én is használom az „Isten” fogalmat, de nem igazán tudom, mit gondoljak Istenről, kell-e nekem egyáltalán gondolnom róla bármit is?

Szerintem alapvetően energia létezik, ami halmazokba áll össze, és ezek a halmazok alakítanak ki mindent, ami létezik. Isten pedig egy „gestalt”, vagy gestalt (energia)tudat. Ő minden, ami létezik, de több, mint a részek összege.

2016. jún. 12. 16:39
 5/17 anonim ***** válasza:

#4 Erre gondolsz? [link]

Gestalt... gestalt? Ja, hogy ez lenne az? [link]

Mindenkinek van véleménye Istenről, nincs olyan, akinek ne nincs.

2016. jún. 12. 16:52
 6/17 anonim ***** válasza:

Isten nem létezik.

de ha túllépsz emberi mivoltodon, és minden olyan gyengeségen ami emberré tesz, akkor istenné válsz.

2016. jún. 12. 17:15
 7/17 anonim ***** válasza:
Szerintem Isten halott.
2016. jún. 12. 18:08
 8/17 anonim ***** válasza:
Nem az a lényeg, hogy létezik vagy sem, hanem ilyen az Istenképed. Ha már itt tartunk azt is ki lehetne tárgyalni, hogy hogyan nézhet ki Isten. Én valami Télapó figurára gondoltam csak mindenféle felesleges bölcsességet szórogat magából, mint mondjuk Steven Seagal, akit legjobban utálok ezen a világon. Egyenesen hánynom kell attól a figurától, még a puszta létezése is irritál. Na olyan.
2016. jún. 12. 18:23
 9/17 anonim ***** válasza:

Isten nem (emberi) személyiség. Nem avatkozik bele az életedbe.

A teremtett világot tudod vizsgálni, ami belőle áll és körülvesz téged (lényegében Te is belőle vagy). Lényegében az az erő, ami fenntartja az általad tapasztalható világ működését, az Isten.

Azt tudjuk, hogy a körülöttünk lévő világ szabályok szerint működik, tehát Isten valószínűleg nem véletlenszerű, hanem éppen ellenkezőleg, következetes és logikus (ha nem lenne az, nem létezhetne a tudomány, mivel a véletlenszerűségre alapozva nem lehet tudományos téziseket és megállapításokat alkotni).

A világ egy homokozó, azt csinálsz itt, amit akarsz, nincsenek elvárások. Nincsenek "isteni" szabályok, nincs számonkérés, mivel amíg itt a földön élsz, a rendszer része vagy, és mint ilyen, nem tudsz olyan dolgot művelni, amire a rendszer nem biztosít lehetőséget. Ettől függetlenül persze léteznek társadalmi szabályok, amiket be kell tartanod, különben ráfaragsz.

Ez idáig nem találtam erre az "istenképre" logikus és hihető cáfolatot.

2016. jún. 12. 19:39
 10/17 OneEntity ***** válasza:

Istennek nincs meghatározott formája, mert ő nem egy tárgy vagy személy. Ő az az erő, ami mindent alkot és minden belőle van, fizikai és nem fizikai szinten egyaránt.

Nagyjából ugyanazt gondolom, mint #9-es, kivéve, hogy a világ racionális működése nem bizonyíték Isten racionális mivoltára, csak arra, hogy Isten ilyet is tud. Mivel Istenben létezik minden illetve ő létezik mindenben, ezért valószínűleg létezik olyan valóságrendszer, amely nem logikus.

2016. jún. 12. 21:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!