Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Isten létezik?

Isten létezik?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Eddig ezen az oldalon olvastam,hogy nagyon sok ember hisz Istenben/bibliában. Mièrt tudtok hinni egy nemlètező szemèlyben, ès egy kb. 2000 èves könyvben? Ha tudjátok bizonyítani,hogy Isten lètezik kèrlek írjátok le. Az olyanok,hogy pl.: ha hiszel benne megtudod stb...

2016. máj. 12. 16:30
1 2 3
 21/29 Lilith1994 ***** válasza:
ja es a viz megtisztitasara :)
2016. máj. 13. 17:25
 22/29 anonim ***** válasza:

" Lilith nem boszorkany volt" dehogynem

a megromlott női aspektus a héber tradícióban

2016. máj. 13. 17:53
 23/29 Lilith1994 ***** válasza:

"Lilit (sumer LIL.DU/LIL.LU, akkád Līlīṯu, héber: לילית) női démon, a magyar irodalomban sokszor Lilith.

Egy régi sumer istenség, a nagy magasságok szelének istennője, akinek a világ teremtésében játszott szerepe homályos, és akit végül gonoszsága miatt száműztek Inanna édenkertjéből. Az etimológiája vitatott. Egyes nézetek szerint az akkád nyelvben jövevény, és a sumer LIL (=levegő) az eredeti alakja. Más vélemény szerint a LIL és a līlu nincs egymással kapcsolatban, önálló szó „éjszaka” jelentéssel. Ugyanezt jelenti a héber l-y-l is. A sumer LIL2 titkos tudás, szél, szellő, felhő, baj, betegség, bűn értelmű, sőt őrületet, bolondságot is kifejez. Ennek párja az akkád lillu (szintén őrület, bolondság értelemben), azonban szoros kapcsolatban van a lilû szóval, ami egyértelműen démont jelent.

A későbbiekben az ókori Keleten Lilitet egy női keveréklénnyel azonosították, majd elkezdték szárnyakkal is ábrázolni. Ez nagyrészt Lamastu öröksége. Lilitről nemcsak mitológiai és mágikus szövegek tesznek említést, hanem az irodalom is."

lehetseges hogy a demont boszorkanynak ertelmezik... de o egy demon volt.

bocsi a wikipedias idezet miatt de nem vagyok jelenleg otthon. nem tudom leirni hogy mit ir egy konyv amiben eleg sokat irnak rola. a szerzo alapos gyujto munkat vegzett. ha gondolod le irom amint haza ertem.

2016. máj. 13. 18:03
 24/29 anonim ***** válasza:
23 oké, rendben, elég ennyi itt
2016. máj. 13. 20:47
 25/29 anonim ***** válasza:
[nem tudom ki küldött privátot, de csak úgy mutatkozott be: "baromállat". Hát kedves baromállattya - már itt sem mered elmondani mélyre szántó gondolataid névtelenül a gyakorin? privit kell írnod? Jól van kushadj le, baromállattya]
2016. máj. 13. 22:33
 26/29 anonim ***** válasza:

Lilith1994 érdekeset írtál !

Egyébként azt is bizonyították, hogy az imának gyógytó ereje van. Bizonyították, egyik amerikai városban jelentősen csökkent a bűnözés ima hatására. Erre varjál gombot !

2016. máj. 13. 23:12
 27/29 A kérdező kommentje:
26-os válaszoló! Amerikában,ha minden utca sarkára állítanak 2db fegyveres rendőrt akkor is csökkenni fog a bűnözès. Ha van hivatalos híred ilyenről,hogy csökkent a bűnözès az ima hatására jó lenne,ha belinkelnèd.
2016. máj. 14. 08:24
 28/29 anonim ***** válasza:
létezem, amugy hogy írnék?
2016. máj. 14. 10:59
 29/29 anonim válasza:
Kár, hogy csak most vettem észre ezt a kérdést, mert a kérdező pont engem keresett, mint bizonyítékot :) ugyanis ha nem lenne Isten, akkor én sem élhetnék, de mivel itt vagyok, ő is létezik. Kifejtem. Édesapám kamaszként öngyilkos akart lenni, és eltervezett mindent. Nem hitt Istenben ezelőtt soha. Egy srác beszélt neki Istenről, és mielőtt neki látott volna a tervnek, hogy megöli magát, Istenhez kiáltott, hogy ő már nem akar élni, eldobja az életet magától. Altatókat és más gyógyszereket szedett be, egymás után többet is, és pálinkát ivott rá, hogy még biztosabb legyen. Lefeküdt az ágyába és elaludt tudva, hogy nem kel fel már soha, de reggel meghallotta az ébresztőt. Nem halt meg, és még a gyomrát sem kellett kimosni, mert Isten helyre akarta állítani, ami meg is történt. Ergó ha ő akkor logikusan meghalt volna, akkor nem lettek volna gyerekei, így én sem lennék itt.Mindenki azt hisz, amit szeretne, mert tudom sokan nem hiszitek el ezt, de így történt, és a saját életemen is érzem azt, hogy létezik szóval nekem meg azt nehéz elhinni, hogy nincs. A Bibliával kapcsolatban pedig azt jegyezném meg, hogy hiába 2000 évnél is több éves, mégis olyan igazságok vannak benne az életről, amelyek a mai napig érvényesek és megállják helyüket, csak ki kell nyitni és mindenki megláthatja :)
2017. ápr. 26. 21:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!