Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogy lehet valamit Isteníteni?

Hogy lehet valamit Isteníteni?

Figyelt kérdés
Hogy jut el valaki odáig hogy valaki egy dolgot még az életnél fontosabbra is felbecsüljön ? olyan pl mint egy szekta. Ha gondolok arra, hogy vannak felnőtt emberek még akik a Metál, Rockért élnek, úgy is néznek ki olyan ruhákba felvállalják magukat, és úgy beszélnek róla mintha az lenne a világ legfontosabb dolga, s nem lehet őket megrenditeni, vagy mást témába hozni mert az nekik tabu, megtagadják. vagy egyáltalán az hogy valaki hogy áll ki egy dologgal, eszmével hogy az életnél is feljebb emelje, mintha egy vallás lenne. Kiváncsi lennék hogy egy ilyen embernek mi jár a fejében, mit tett hogy ilyen "rituális állapotba kerüljön
2016. ápr. 26. 20:59
1 2 3 4 5
 1/42 anonim válasza:

ezek az emberek elmebetegek.

én is metált hallgatok, illetve hard rockot, de nem járok olyan göncökben és nem is istenítek senkit. ateista vagyok.

2016. ápr. 26. 21:40
 2/42 A kérdező kommentje:
Én csak azt nem értem, hogy az ilyen emberek, miből meritenek ilyen "emberfeletti képességet, mi táplálja őket, még ha nincs is annyira népszerüsitve a dolog..
2016. ápr. 26. 21:43
 3/42 anonim ***** válasza:
Pontosan tudom miről beszélsz kérdező :) az ismerőseim között rengeteg az ilyen ember, nem csak a nagy metál fanokra gondolok hanem a nagy rapper niggákra, a vallási fanatikusokra, xy politikai párt hívőire stb.. ez szerintem azért van mert valamilyen szinten (csúnyán szólva) buták. Nem nyitottak az új dolgok iránt holott ha több dolgot kipróbálnának, meghallgatnának stb stb lehet megtetszene nekik valami abban amit addig oly hevesen elleneztek.. egyszerű példa erre a zene szóval maradjunk ennél. Kicsi koromban (ált.suli) inkább a rockot szerettem mert az idősebb testvéreim azt hallgatták, suliban volt 1-2 hasonló ízlésű emberke, voltak akik rapet hallgattak, voltak akik disco zenét stb a közös mindenkiben az volt hogy csak a saját, egysíkú zenei ízlését tartotta valamire. Elkerültem gimibe, kolis lettem, elkerülhetetlen volt hogy a zenei ízléseink ne keveredjenek, ott szerettem meg a rapet és a disco zenét is (a klasszikus zenét már meg sem említem :P). a zenei ízlésem kb 1 év leforgása alatt átalakult, nyitottabb lettem az új dolgok felé. Filmekből is szinte mindent megnézek, nem számít hogy mi, scifi, horror, vígjáték egyre megy, a lényeg hogy jó legyen :) másokkal sokkal elfogadóbb lettem, megértem ha ezt vagy azt a stílust, politikai nézetet képviseli stb, nem erőltetem rá illetve nem szállok vérre menő vitába csak hogy magamat érvényesítsem. Politikai rész: szerintem egyik párt sem jó. Egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál, mindegyiknél inkább csak cumi van. ennek több oka is van de nem részletezném :) viccesnek tartom amikor valaki isteníti valamelyik pártot.. vagy ha a másikat a nézetei miatt elítélik.. (ha valaki nem fanatikusan megakar téríteni azzal nincs bajom). én elfogadom ha valaki jobbikos vagy fideszes, mszp-s stb.. de amikor 1-1 vitában már összeverik egymást azon csak nevetni tudok.. ugyan ez a zenei stílusoknál, vallásoknál. Nem gáz ha csak 1 dolgot szeretsz vazze de a másikat azért nem kéne kibelezni mert mást szeret.. szerintem. De lehet velem van a gond :) valami nincs rendben a fejemben és emiatt nem akarom ráerőszakolni másokra a véleményem, egy beteg állat vagyok akit börtönbe kéne zárni amiért nem verem szét a politikusokat a politikai nézeteim miatt.. amiért nem verekedem az "ellenség" szurkoló csapatának tagjaival.. sorolhatnám még de szerintem a léneyeget leírtam :) bocs ha kicsot zavaros lett, este van már nekem az ilyen eszme futtatásokhoz :) sok dolgot kihagytam de tudnék még írni.. nem is keveset.
2016. ápr. 26. 21:51
 4/42 anonim ***** válasza:

Az semmi, ezek legalább létező emberi dolgok. De vannak akik képzelt felsőbbrendű lényekbe hisznek és saját illetve mások életénél is többre tartják azt! Na az az igazán durva.

Egyébként szerintem képzavarban vagy, az hogy valaki egy életstílus mellett kötelezte el magát az nem azt jelenti hogy többre tartja az életénél, hanem azt hogy az tölti ki az életét. Ami egyáltalán nem ugyanaz.

De ha már arról beszélünk hogy van aki az X dolgot többre tart az életénél, szerintem szigorúan véve szinte mindenki ilyen, van aki Isten, van aki a motorja van aki a lábai nélkül nem akarna élni. Ki mit tart fontosnak, még ha az más számára őrültség is.

Azon kívül az ember egy csomó dolgot mögöttes tudás nélkül, készen fogad el - szinte mindent ami körülvesz - és csak néha kérdőjelezi meg egyes részeit. A politika például ilyen, de csak azért mert ott választási lehetőség van, amit még szuggerálnak is az emberbe. Ezért szinte mindenki választ és megfelelő háttértudás híján elfogad egy számára pozitív politikai oldalt és buzgón utálja a többit.

Az hogy egyesek agresszívek, nem feltétlen van összefüggésben az életstílusával. Én ismerek Buddha lelki nyugalmú rockereket és verekedős keresztényt is.

2016. ápr. 27. 08:26
 5/42 anonim ***** válasza:

Röviden.

Sajnos én is hallottam már,hogy valaki(k9 egy sztár halála miatt öngyilkos lett.Csak kicsit szánom az ilyet,hisz annyi más is van még az életben... Sajnos nem tudják amiit Hamlet mondott barátjának. Több dolgok vannak földön és égen, Horátio,mintem, bölcselmetek álmodni képes.

2016. ápr. 27. 10:46
 6/42 anonim ***** válasza:

"Az semmi, ezek legalább létező emberi dolgok. De vannak akik képzelt felsőbbrendű lényekbe hisznek és saját illetve mások életénél is többre tartják azt! Na az az igazán durva."

Miért is? :)

Azért mert téged nem érdekel a spiritualitás az csak egy dolog, de több milliárd kínait, indiait, tibetit ez hidegen hagy és működik.... :)

Tudod sokan a Chi-t is hülyeségnek tartják pedig létezik.. :)

2016. ápr. 27. 20:00
 7/42 anonim ***** válasza:
Nem létezik csak hisznek benne. Ahogy a télapóban is. :) Csak ez utóbbiról előbb-utóbb elmondják hogy nem létezik.
2016. ápr. 27. 20:08
 8/42 anonim ***** válasza:

Akkor most ezt belinkelném ha nem zavar!

https://www.youtube.com/watch?v=AF2WWb1jzO0

6:45-től meg lehet nézni, hogy mi történik a papírral egy világhírű chi mester megégeti a papírt a chi energiával..

https://www.youtube.com/watch?v=RmAnFInPym8

2:30-tól a kínai orvos szintén megégeti a papírt 1987-es felvétel...

Tudod erre mondják, hogy ha csöndben maradtál volna akkor a bölcsebb lettél volna!

Belinkelhetek ide több videót is de nem pazarlom ilyen emberekre az időmet...

Tudod ha már a buddhizmust felhoztad a buddhisták amikor télen ki ülnek meditálni a körülöttük lévő hó teljesen megolvad az energiától...

Ennyit a spiritualitásról.... :)

2016. ápr. 27. 20:22
 9/42 anonim ***** válasza:
Jaja, ezek a csodák mindig "működnek", kivéve amikor épp tudományos alapossággal vizsgálnák. A fránya műszerek jelenlétében ezek sosem sikerülnek. Trükkfelvételt bárki tud csinálni. Ez a fazon is miért pont a rács fölött hókuszpókozott? Alulról valaki biztos begyújtott. :D
2016. ápr. 27. 20:32
 10/42 anonim ***** válasza:

Persze a kínai orvos is biztos egy gyufát rejtett el a padló alatt... :) Illetve érdekes a párhuzam a kéz mozgását és a papír mozgását illetően egy időben történt ez bioenergia semmi más....

És amikor a chi mesterek képesek a tanítványaikat elhajítani a chi energiával illetve a tárgyakat megtartani az is biztos trükk felvétel... :)

Nem is kell tudományosan alátámasztani mivel nem mindent lehet az életenergiát és a meridiánokat már ki tudták mutatni molekuláris biológiai módszerekkel 1992-ben de már 1971-ben is képesek voltak lekövetni a neurohumoralis transmitterek működését hogy egy egy meridián pont ingerlése milyen agyi területeket aktivál illetve deaktivál... Tudod az akupunktúra tudományosan is bizonyított és a hivatalos orvostudomány is elismeri és a chi energián alapul és több 10 ezer éves tradicionális tudás ahogy a masszázs is...

A tudományod, a mai napig nem tudja megfejteni, hogy a piramisokat, hogy építették fel illetve miért építettek minden kontinensen piramist illetve az eredetünket sem tudják a nagy tudományod amire hivatkozol...

Tudod az orvosi gyógymasszázst se tudják mérni, mégis alkalmazza az orvostudomány reumatikus betegségek kezelésére és kiválóan hat illetve a vérkeringést is be indítja, anyagcsere folyamatokat.. Tudom mert gyógymasszőr-fizioterapeuta vagyok és nálunk a kórházban a reflexológiát és az akupunktúrát is alkalmazzák reumatikus és egyéb mozgásszervi betegségekre illetve, belső szervi elváltozásokra megbetegedésekre..

2016. ápr. 27. 20:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!