Miért nem szól hozzám Isten?
Ő mindenre képes.
Lehet, hogy bagatell a kijelentés, de megteszem:
Tud emberi hangon, magyarul szólni.
Miért nem teszi?
"Isten egyszerűen van akár elhisszük, akár nem."
Nem jó istenérv az, ami bármi másra is vonatkozik. A spagettiszörny egyszerűen van, akár elhisszük, akár nem.
Így van Ozi, a spagettiszörny egyszerűen van. Ha megteremtette egy ökörke, akár szavakkal - hisz szavakkal teremteni és pusztítani lehet-, van.
Elég sok minden van, sok fölösleges dolog van -sajnos- így.
Nekünk - a Kérdezőnek is- viszont Istennel van dolgunk, megismerési feladataink.
"Istenben bízom, nem félek, ember mit árthat nekem?"
Nem szoktam ennyire tahó megnyilvánulásra reagálni(23), de most kivételt teszek, hátha megmozdul a bebetozonott fejedben valami, mivel 24 órából 25-öt a vallás topikban töltesz, és ugyanazokat szajkózod évek óta, most talán elmerengsz és megújítod a nézeteidet. Tehát:
Nincs külön bejáratú istene kint-fent-ókorban-könyvekben stb senkinek.
Egy az Isten.
És mégis Istennel sajátos, elvehetetlen ragyogó teremtési relációban vagyok - csak Ő meg én vagyunk - nincs a partvonalról való bekiabálásnak semmi érvényessége.
Van ihlet, van intuíció, van új gondolat, van - ez mind az énnel és Istennel függ kizárólag össze. Ezt csak egyes szám első személyben lehet mondani -mondhatod te is -, és megérted, hogy mindegy mit gondolt "az ókori ürge" és az is, hogy más mit gondolsz erről.
Barátságos üdvözlettel, jó éjszakát kívánok!
-aa-
Kérd, hogy szóljon hozzád! Kérdezz tőle valamit! Nekem rögtön jön a válasz(úgy mintha a saját gondolatom lenne, de valamiért mégis kicsit idegen, és sokkal gyorsabb mintha valamit levezettem volna a fejemben.
Vagy csapd fel a Bibliát, ahol kinyílik ott egy számodra fontos réaz lessz ami megerősít hitedben, vagy segít megoldani a problémáid! :)
A Biblia, feljegyzések, tekercsek, papíruszok által összekreált könyv, amit már rengeteg fordításon, kiadáson ment keresztül mióta egybeszedték ezeket az írásokat. Azt se tudjuk, mi az eredeti szövegük, mert hiányosak, sérültek voltak azok a tekercsek, írások, amikből állt össze a Biblia. Így aztán meg úgy fordították, ahogy tudták. Másrészt. Nem is olyan régen találták meg Júdás evangéliumát, ami ugye érthető módon, sosem került bele a Bibliába.
Mi az Isten?
Fogalom.(Mint az idő. Tudják eseményhez kötni) Kitaláció. Hallucináció. Álom. Ki tudja.?
Mióta az ősember elkezdett beszélni, kialakultak a nyelvek, így tudtak már dolgokat szavakba ölteni.
Ki tudja miféle dolog zajlott le annak az embernek az agyában, aki kitalálta az Isten szót. Lehet hogy csak a Föld légköri, természeti jelenségeit összegezte egy szóban, mert nem tudja mi okozza ezeket. (nappal, éjszaka, napsütés, eső, villámlás, stb.)
És, nem utolsó sorban, az adott időben, több Istenség is volt, nem csak egy.
Nem Istenben meg a teremtésben és a maszlagban hiszek, hanem az ősrobbanásban, evolúcióban.
Hinni mindenki abban hisz, amiben akar.
A vallás egy szemét, fanatikus hatalom, amit ráerőltettek a társadalomra, legyen az bármelyik vallás. Csak a bűnt és az aljasságot testesíti meg Isten nevében. A történelem során erre számtalan példa akad.
Azért érdekes dolog, hogy azzal nyitunk, hogy az egyik válaszoló felidézi, hogy a Biblia szerint aki nem hisz az ő kedvenc istenében, az bolond, aztán odahány egy teljesen védhetetlen "érvet", ami nem bizonyít semmiről semmit, a 65%-os válaszoló is ökrözik, de leírni, hogy az ő szent könyvét is csak egy ugyanolyan ember írta, mint aki a spagettiszörnyet kitalálta, az a tahóság netovábbja. OK, seems legit.
"Egy az Isten."
Több ezer az isten, minden nép és kor kitalált magának legalább egyet az igényei szerint. Szeretnéd azt hinni, hogy a tiéd pont különleges, vagy mindazoknak van valami köze a te kedvencedhez, de a szomorú helyzet az, hogy nincs, ezek mind különbözőek, nem ismétlődnek, és a te egyetlened nem különleges, csak egy a sok közül, nem is igazibb, mint akármelyik másik.
Nem akarok beszólni a "partvonalról", de akkor a te csodás Isten-kapcsolatodból is tartsd vissza az ilyen flegma kiszólásokat a "partvonal" felé, no meg a fenyegetéseket meg ígérgetéseket is, amiket még a vallások hozzátesznek. Tartsd meg magadnak, légy boldog vele.
"Több ezer az isten, minden nép és kor kitalált"
- ezt te hiszed, és semmi köze mások szívében megélt hitéhez.
"szeretnéd azt hinni,hogy a tied különleges"
- ez is csak a te véleményed, nem az igazság, nyugodtan megtarthatod, nincs jelentősége, mit hiszel az én hitemről.
A beszólás azért volt, mert mérges lettem, hogy miért kell egy hívőnek egy ilyen dedós, ökör frázist, klissét bedobni, mint "spagettiszörny"? Ne gyötörd magad itt, menj a McDonald’sba a több McDonald’s hívők közé, érzed jól magad, hajrá. Arra még nem volt példa, hogy itt ettől a marxista-leninista frázishalomtól, amit az ateisták bedobnak mindenhová, valaki elfordult volna a hitétől. Igaz az sem volt, hogy a hívők írásaitól nem hívő hívő lett volna.
Ezért az egész felesleges időpocsékolás, hagyom is, nekem nem kell felelni.
Igen, lanyom, mit kivansz, miben segithetek? :D (bar csak felig vicc ;)....)
Azt hittem a 2. valaszombol, indirekten is erthetö, akkor most egyertelmüen monva: Ersd mar meg, h beszel hozzad, csak te nem hallod!!!
Egy anekdota:
Egyszer nagy árvíz volt egy faluban, mindenkinek sikerült elmenekülnie, csak a papnak nem. Felmászott a templomtorony tetejére, és ott így imádkozott. “Kérlek Istenem, ments meg a vízbefulladástól!” Majd nagy hittel várta a választ. Nemsokára arra jött egy csónak, odament hozzá, és mondták neki, hogy szálljon be. Azt válaszolta, hogy nem megy, mert őt Isten fogja megmenteni. Hiába győzködték, hogy nemsokára elmerül a templomtorony is, nem volt hajlandó beszállni. Nemsokára egy másik csónak vetődött arra, de ő ugyanúgy elküldte őket. Végül egy helikopterrel akarták kimenteni, de azt sem fogadta el, hogy őt majd Isten megmenti. Végül összedőlt a torony és megfulladt. A mennyben Isten előtt állva megkérdezte:
”Uram, hát imádkoztam hozzád, hittem Benned, és mégis megfulladtam?! Miért nem segítettél?” “Fiam” – szólt Isten – “hát küldtem két csónakot is, és még egy helikoptert is az utolsó pillanatban, Te nem szálltál be….!!!”
2.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!