Hol a spiritualitásba vetett hit határa?
És ha nálad van határa,akkor egyáltalán miért hiszel benne?
Vagy ez csak önámítás és addig oké,amíg jót mond,de ha rosszat akkor sicc!
Pl.: Ha a kártya azt mondja,ne szülj,elveteted a babát? Ha a jós szerint,a pénzenergia az új pasid miatt kerül,akkor szakítasz? Ha álmaid lakása vásárlásáról lebeszél egy látó,akkor te lemondasz róla? Vagy kifizetsz 1M forintot egy rontáslevételért,ha 3 "szakértő" is azt mondja,hogy van rajtad?
KOMOLYAN ÉRDEKEL!!!
Általában vett spiritualitás létezésében nem hiszek - határa tehát nem értelmezhető. Különböző konkrét spirituális irányzatok léteznek - olyan ember, aki minden olyat elhisz, elfogad amit a spiritualitásba tartozónak tekintenek nincs, vagy ha van, akkor az egy hülye.
Az én spirituális irányzatomnak pl. az általad említett kártya, jós, látó, rontáslevételi "szakértő" nem része. Az én spirituális irányzatomban a hitnek számomra nincs határa, de ezt úgysem értenéd, ha számodra a kártya, jós, látó, rontáslevételi "szakértő" jelenti a spiritualitást.
A spiritualitás szót ajánlott felcserélni a babonával ebben a kérdésben.
Ilyen tekintetben a kérdésben nem vagyok érintett, mert a spiritualitással foglalkozom, a babonákkal nem.
A tiszta spiri és az ezo között óriási különbség van!
A tiszta spiri egyetlen egy dologban hisz: és az a test és lélek kettőssége. Minden más tapasztalaton alapuló tudás.
Tehát fuss neki még 1x a kérdésnek!
Jelek után kutatsz,
Keresed a kulcsot,
A rejtély nyitját.
Csirkék beleibe bámulsz,
Feltérképezed a csillagok mozgását,
Számolod a lélegzeted,
Istent becenevén kántálod,
Kártyát vetsz,
Összeadsz számokat,
Vég nélkül szeretkezel,
Böjtölsz,
Drogokat szedsz,
Tanulmányozod a szent iratokat,
Tealevelekből olvasol,
Szellemekkel beszélgetsz,
Tested elbűvölő pózokba csavarod,
Egyik gurutól a másikig szaladsz,
Szemináriumokra és elvonulásokra jársz,
Gyakorolsz,
Könyveket vásárolsz,
Kazettákat hallgatsz,
Tiszta szívből imádkozol.
Ram Tzu tudja:
Amikor mindezzel végeztél,
Ott találod önmagad.
Nagyon tág értelmezhetőségű a kérdés, nem egyértelmű.
Kb. annyit ér, mint kérdezni: szereted a gyümölcsöt?
Pedig gyümölcs nincs is.
Van alma, körte, banán, licsi etc., de olyan, hogy "gyümölcs" nincs.
Az ezoterika szerteágazó, több iránya van. Természetesen, az itt ezonak nevezett kategóriának semmi köze az ezoterikához.
Mivel ennyire nem egyértelmű a kérdés, egyértelmű választ várni és adni hiba.
Én nem hiszek az ilyesmiben, szerintem ez káros is, önállótlanná tesz, félrevisz.
Viszont nem mondom, hogy nem vagyok "spirituális", mert Istenben hiszek.
Másban nem.
Nekem itt a határa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!