Ti hisztek a Titokban, azaz a Vonzás Törvényében?
Nem. Vannak dolgok, amelyeket tudsz befolyásolni, mint pl. A saját viselkedésed, és vannak, amiket nem, pl. egy focimeccs, amit a tévében nézel.
Elsőre példa: Elképzeled, hogy ötösöd lesz matekból, átéled a sikerélmény gondolatát előre, és ettől elkezded jókedvvel gyakorolni a matekpéldákat. Hopp, 5-öst kaptál. Vonzás törvénye? Ne már. Ezt te elhatároztad és megcsináltad. Semmi különös nincs ebben.
Másodikra példa: Elképzeled, hogy nyer a kedvenc focicsapatod a tévében. Ha nyer, szeretnéd azt hinni, hogy ez neked is köszönhető. Persze, ha veszít ahhoz mindjárt semmi közöd. Valójában ha nyer, ha veszít, nézőként passzív szemlélő vagy.
Szeretnénk a dolgokat irányítani. Mindent. Szeretnénk istent játszani, mert az egónk ezt diktálja. Akarjuk, követeljük, hogy minden úgy történjen, ahogy mi szeretnénk. Mert nekem az jár. Mert én vagyok Kovács Jancsi. Valójában nem szeretjük látni, hogy a 7 milliárd élő emberből valójában milyen picik és jelentéktelenek vagyunk. Ez persze nem baj, csak azt mondom, hogy van épp elég nehézség és feladat az életben. Ne terheljük magunkat felesleges plusz gondolatokkal, mert nincs értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!