Hogyan békéltek meg a világgal, a belső énemmel?
Valamilyen beállítottságot megjelölhetnél!
Ha ateista vagy, nem szeretnélek vallásos témával terhelni, és fordítva.
Ha ezo érdeklődésű vagy - erre van esély, hiszen az Ezotéria kategóriába írtál -, nem mindegy, hogy milyen. Nem biztos, hogy egyformán érdekelne a ma divatos irányzatok mindegyike.
Nekem van tippem, de látnom kell, elfogadó lennél-e rá.
– Hogy segítene a lelkiség egy ilyen világi emberen, mint én? – kérdezte az üzletember.
– Úgy, hogy még nagyobb lenne a vagyonod – válaszolt a Mester.
– Hogyan?
– Azáltal, hogy megtanítana kevesebbet kívánni.
Ez egy tök random idézet az egyik kedvenc könyvemből (Anthony de Mello: A csend szava).
Akkor szoktam beleolvasni, amikor kb. olyanokat gondolok, mint amiket most te.
Szeretni és pozitív dolgokat adni másoknak egész addig nem leszel képes, ameddig magadnak nem tudod ezeket megadni.
Elsősorban magadban kellene rendet raknod. Vizsgáld meg, hogy mi az oka annak, hogy gyűlölöd magad. Mi az, amitől félsz? Mit tudnál tenni azért, hogy ez jobb legyen? És mit teszel meg ténylegesen (mert a változni kéne még kevés)?
Nem szokásom ezt javasolni, de szerintem keress meg egy pszichológust, hátha tud segíteni. Ha nem szeretnél hozzá fordulni, akkor vagy egy ismerőst, akiben megbízol és jó hallgatóság, vagy írd le, amiket érzel. A lényeg, hogy add ki magadból. Ha összefoglalod, mit és miért érzel, hamarabb rájössz arra is, hogy mi a hiba, mi nem jó, miért vannak a dolgok úgy, ahogy.
Elég nehéz tinikorom volt lelki szempontból, nekem egyedül az írás segített. Ha bármi történt velem, amit nem bírtam magamban tartani, de elmondani sem akartam, leírtam, akár kétszer-háromszor is. Aztán később leszoktam róla, és elkezdtem meditálni, ami még jobb volt (bár az inkább a megnyugvásra szolgál, problémák nem fognak megoldódni tőle).
Gondold át és fogalmazd meg, mi a bajod magaddal, és fordítsd rá az időt, hogy végiggondold, hogy honnan is ered ez az érzés, mit tehetsz azért, hogy ez megváltozzon. Azért javasoltam a pszichológust, mert segít ezen a vonalon végigmenni, felkutatni a probléma gyökerét, nem hagyja, hogy feladd, hiszen ez a dolga, tudja, merre kell terelgetnie téged a kérdéseivel.
A hit része pedig csak rajtad múlik. Keress bizonyosságot jelentő dolgokat, amik megerősíthetik a hited! Lehet ez akár egy emlék is, mikor a hited segített valamilyen helyzetben. Velem is ilyesmi van egyébként, volt már nem egy tapasztalatom a hitemmel kapcsolatban, valamiért mégis eltávolodtam tőle, talán fel is adtam volna, ha nincsenek a tapasztalatok, emlékek. Talán segítene nekünk, ha újra elkezdenénk GYAKOROLNI a vallásunkat, nem csak elméletben gondolni rá. :) Esetleg, ha van valamilyen film, könyv, kép, stb., ami a vallásodhoz kapcsolódik, érdemes azt is újra elővenni, feleleveníti, hogy miért is választottad annak a hitnek az útjait, milyen szépségei vannak, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!