Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Empata vagyok? Mi is az...

Empata vagyok? Mi is az "empataság" pontosan?

Figyelt kérdés
Találtam egy cikket az empatákról, és elkezdett jobban érdekelni téma, ezért utána néztem egy kicsit, és ahogy olvastam a jellemzőket, arra jöttem rá hogy a legtöbb tulajdonság igaz rám. Valaki tud erről bővebben mondani(ìrni) nekem valamit??

2016. jan. 24. 20:00
 1/5 Ozmium42 ***** válasza:
54%
Annak alapján, ahogy az évek során megismertük egymást, szerintem nem vagy az.
2016. jan. 25. 00:06
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Az empata egy olyan ember aki megerzi es rahangolodik a legtobb emner energiajara akaratan kivul. Ezt nehez elmagyarazni, de pl: meglatsz egy pasit/not aki abszolut nem jon be neked semmikyen szimten, megis elpirulsz, ideges leszel a jelenleteben es attol fuggetlenul, h egyaltalan nem akarod az illetot ilyen zavart tinilanyos erzeseid vannak a kozeleben.

Ez azert van mert ezt o erzi irantad, te valtod ki belole te pedig atveszed a rezgeset. Pl: folyton eszedbe jut valaki, valaki halal jelentektelen figura a melohelyedrol mikozben nem tetszik, nem szoktatok beszelgetni...ez altalaban azert van mert o gondol rad te pedig atveszed az egesz rezgeset.

Empatanak lenni nagyon nehez mert baromi nehez eldonteni, h ezt most te gondolod/erzed, vagy at eszed a masik ember rezgeset hangulatat.

A masik ami nehez az eltavolodni,kizarni masok energiajat az eletedbol, talan ez a kegnehezebb. Ehhez kell a tudatossag. Sokan valami kristalyt hasznalnak (en nem hiszek ebben) es allitolag az segiti a szeparaciot.

Szoval ez egy nehez dolog, minden tiszteletem aze aki ezt meg tudja valositani. Egyebkenkent azert is veszekyes mert konnyen azt hiheted h beleszerettel valakibe aki egyaltalan nem jon be, mikozben az egesz tole jon, o generalja te rahangolodsz, beengeded es elhiszed h ezt te erzed.

Sztem erre biztos vannak gyakorlatok, nem mondom h feladtam de ha ezen porognek egesz nap sztem megorulnek. En elfogadtam h ez van, probalok szeparalodni toluk es felismerni, h mikor az en sajat erzeseim, mikor csak az oveik. Nalam onnan lehet tudni, amikor tetszik valaki aki nem tetszik:-)

2016. jan. 25. 09:13
 3/5 anonim ***** válasza:
20%
Az empata az empátia szóból ered. Aki empatikus, azaz képes beleérezni magát mások helyzetébe, az empata. Igazából az emberek nagyobbik része képes erre, csak tesz rá, de magasról. Aki él ezzel a képességével, azt eltapossák. Ha egyszerűen csak figyelsz rá, és őszintén együtt érzel másokkal, akkor ez az érzék "kiélesedik". Az empátia nem természetfeletti, vagy különleges. Csak a mai viselkedésben nincs szerepe. Igazából a jellemzők minden egészséges emberre igazak valamennyire. Az érdek, és szándék viszont nem látja szükségét ilyesminek. Nem profitálsz belőle, nem jutsz feljebb, és kiteszed magad mások problémáinak. Ha akarsz ezzel a készséggel élni, akkor nem szabad, hogy különlegesnek képzeld magad. Ez minden ember alaptulajdonsága. De ha megnézed, még a kutyáké, lovaké, macskáké is. A magas szintű empátiával nem születsz hanem tovább élesíted ezt az érzéket. Ha különleges akarsz lenni, ne jellemzéseket olvass, hanem fejleszd magad.
2016. jan. 25. 12:03
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Legelső, ezt hogy érted?

2016. jan. 25. 13:50
 5/5 Dnorbi24 válasza:
100%

Szia!

Olvasd el ezt a könyvet: Sahvanna Arienta: A Fénymunkás 1-2.

Ebben minden benne van,ha valóban az vagy magadra ismersz,és sokat segít.

2016. márc. 10. 11:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!