Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi volt ez? Kissé kikészültem.

Mi volt ez? Kissé kikészültem.

Figyelt kérdés

Ma voltunk babalátogatni egy olyan személynél, aki a gyerekkorom majdnem egészét végigkövette. Így nyilván hogy szóbakerültem én is gyerekként.

Elmesélte, hogy mikor meghalt az apja, akkor ő elvitt engem a temetőbe (én épp 2 és fél éves voltam). S az apja sírja előtt én (ahogy ő mesélte) mutattam a koporsó aljától fel az égig, és mondtam, hogy "XY fel száll". Szegény lány alig lehetett 15 éves, és épp trauma közepedte nagyon elgondolkodott és elmondta anyumnak, és az ő anyjának is.

Most mikor szóba jött ez, akkor mind úgy magyarázták ki, hogy "a mai generáció jobban észlelheti az Úr-at". Vagy valami ilyensmi. Velük ellentétbe én nem vagyok vallásos, ámbár utánaolvasva szinte lehetetlennek tartom, hogy rajzfilmből lássam, főleghogy az akkori Minimaxon nem mentek ilyenek, és én mást nem néztem.

De mégis... adthattak ilyensmi adást és lehetett egyfajta memóriám rá?

2015. dec. 11. 19:29
 1/7 anonim válasza:
A gyerekek hajlamosak azt mondani a halottakra,hogy pl.felszállt,az angyalokkal van,fentről figyel stb.Ebben nincs semmi természetfeletti(szerintem).
2015. dec. 11. 19:51
 2/7 A kérdező kommentje:

Azt értem, de én effektív a templommal 5-6 éves koromig nem is találkoztam.

Angyalt is csak azt ismertem ami jön karácsonykor.

2015. dec. 11. 20:01
 3/7 anonim ***** válasza:
Attól még lehet hogy hallottad valakitől és ott eszedbe jutott. Egy kisgyerek utánozza azt amit hallott vagy látott. A "mai generáció jobban észlelheti az Úr-at" meg minden generációra elmondják mert valamit mondani kell a hit fenntartásához, ha már akar jönni Jézus meg a világvége. :D
2015. dec. 11. 20:05
 4/7 anonim válasza:
Erre a kérdésre azok az emberek tudnak neked válaszolni akik akkor sok időt töltöttel veled.pl tesó,aki vigyázott rád,nagymama,szomszédnéni,anya,stb.Ha valamiért megmaradt ez a sztori annál aki ezt felemlegette neked,akkor biztos emlékszik ki volt jelen akkor a te életedben.
2015. dec. 11. 20:06
 5/7 Legoman ***** válasza:

Ettől ne készülj ki, mert felesleges.

A gyerekek sokkal jobban érzékelik az ilyen dolgokat.

A halottak viszont nem az égbe szállnak fel.

Azt láthattad, ahogy eltávozik a fénybe. Vagyis egy kapu nyílik a két világ között, és azon megy át.

2015. dec. 11. 20:08
 6/7 anonim ***** válasza:
Ebben nincs semmi különleges, és ettől kikészültél? Tetejébe még ők is vallásosak. Nyilván tőlük hallottad, vagy akár máshonnan.
2015. dec. 11. 20:36
 7/7 anonim ***** válasza:

Akármennyire is utánanéztél a dolognak, egyszerűen lehetetlen leellenőrizned, hogy mit hallottál és láttál. Tom és Jerry-ben is van hasonló jelenet emlékeim szerint. De az a legvalószínűbb, hogy valahol csak futólag hallottad, hogy xy meghalt és egy másik személy válasza az volt, hogy most legalább fent van a mennyben vagy hasonló. Te pedig gyerekként, a temetőben egyből asszociáltál a dologra és elmondtad.

Végiggondolva pedig elég valószínűtlen, hogy ha léteznek szellemek, akkor napokig ott feküdt a testben és pont akkor repült fel az égbe, amikor odamentetek.

2015. dec. 12. 01:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!