Nem meredek kissé Soma "kinyilatkoztatása" ebben az ügyben?
Facebook oldalon meg egyenesen félelmetes olvasni a "hívei" okoskodásait. Nem, nem vagyok szkeptikus. De azért mindennek van határa.
Egyik gimnáziumi barátnőm is rákba halt bele, természetgyógyászoktól kezdve mindennel próbálkozott...
Ennek fényében kissé furcsa ilyeneket olvasni:
"MINDIG! A lélekben és a fejben kell gyógyulni, nem azonnal ilyen drasztikus megoldást választani"
Az, hogy a te barátnőd elment mindenkihez az semmit sem jelent. A lélek benned van, nem holmi természetgyógyászban, akkor nem értem mi az összefüggés a kettő között.
Mond meg mitől van a rák? Nem tudja senki sem. Nahát! Akkor aztán érdemes kizárni, hogy szellemi eredetü a probléma nem?
Tudod milyen a rákos sejt? Ahhoz lehet hasonlítani, mint a mai embert. Leszarja a közösséget, elveszti a hitét mindenben, és csak magával foglalkozik. Elfelejti, hogy ő az emberiség, a föld része, és pusztítani kezdi a környezetét, meg saját közösségét.
Na pont ugyan ezt csinálja a rákos sejt is. És ahogy ez az elmebeteg emberi viselkedés is egy lelki, szellemi probléma, így van az is, hogy valszeg a rák is.
Amíg jobb nincs, addig marad ez.
Középkor. Ha eltörik a lábatok, akkor is majd jaj "hit kérdése az egész" dologgal elintézitek?
Nem azt mondom, hogy nem volt drasztikus döntés, de azért álljon már meg a menet.
"Az, hogy a te barátnőd elment mindenkihez az semmit sem jelent. A lélek benned van, nem holmi természetgyógyászban, akkor nem értem mi az összefüggés a kettő között. "
Persze, mindenre van magyarázat, mentegetőzés, fennkölt duma.
Na most ehhez mit szóltok:
1. szkeptikus vagyok.2
2. igazat adok Somának
(pedig nagyon nem bírom őt!)
----
De ő ügye nem „kutató"?! :-)
Köszönöm a válaszokat!
Stilness
Barátnőm nagyon pozitív gondolkodású volt, sokat nevetett, viccelődött. Erős lány volt.
Valóban drasztikusan hangzik az, amit Jolie csinált magával. Nem értem, hogy miért nem választotta inkább a gyakori szűrővizsgálatokat. Nem vagyok egyébként szakértő, szóval nem ismerem túl pontosan a lehetőségeket.
De az, amit Soma ír, nagyon meredek. Senki nem vitatja, hogy a beteg pozitív hozzáállása, a gyógyulni akarás mindig sokat számít, de az, hogy a rák lelki eredetű, az tipikus, ma divatos "vádoljuk az áldozatot"-hozzáállás. Ezt pedig pár áltudományos forrással egészítik ki (pl. élő mátrix).
Akit kicsit érdekel a téma (valódi, jó értelemben vett) szkeptikus szemszögből, az olvasson bele az alábbi cikkekbe és azok forrásaiba, érdemes:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!