Miért mondják azt, hogy a múlt, a jelen és jövő egyszerre történik? Mi ennek a bizonyítási alapja, hogy kell elképzelni?
A felvetésnek van filozófia (rengeteg) és tudományos verziója is. Mivel a tudomány ezen ága kívül esik az én szakértelmemen így csak a legegyszerűbb verziót vetem fel. Ha az idő relatív akkor a múlt, jelen és jövő is az.
Az egyik földhöz ragadt értelmezés (logikai levezetés) a következő. A jelen eseményei a múltra épülnek így, a múlt részben él a jelenben, s a jövő a múltban és a jelenben egyaránt jelen van hisz ezekből születik.
A másik filozofikus levezetés már a transzcendens terére kalauzolna minket és nem tudom az érdekele téged. (egy fentebbi hozzászóló már belé matatott a témába de ha nagyon akarod és még eszembe jut vissza nézni akkor írhatok egy részletes magyarázatot arra)
Gyula 1.0
A világ e rendszerének elmúlása után, az un. "Új Világ"-ban a kereszténység szerint sem lesz már idő.
Jelenések Könyve 10:6 "És megesküvék arra, aki örökkön örökké él, aki teremtette az eget és a benne valókat, és a földet és a benne valókat, és a tengert és a benne valókat, hogy idő többé nem lészen:"
Nagyon tetszik ez a téma.Ha nem gond akkor én is levázolnám a gondolatomat.Ez most ovóbácsi stílusban lessz szóval helyettesítsétek át magatoknak a megfelelő módon.
"Az ovóbácsinak egyszerre kell otlennie a jelenben (a mostban) a gyerekekkel,a múltban (emlékeikben) és a jövőben (mert az ovóbának megbízhatónak kell lennie akire mindig lehet számítani)"
Én így képzelem el.Kifogásokat,magyarázatokat és ellenvetéseket szivesen várok :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!