Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ha semmi sem valóságos, csak...

Missi_Key kérdése:

Ha semmi sem valóságos, csak te vagy az, honnan jön a tudás?

Figyelt kérdés
2015. okt. 26. 13:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Csak te létezel mi nem. Ezeket a kommenteket nem egy hozzád hasonló irja, hanem a mátrix,hogy megtévesszen. A mátrix figyel téged. 📹
2015. okt. 26. 14:19
 12/18 A kérdező kommentje:

Lucifer-666

vagy te?

..de mi van ha én vagyok a teremtő?

vagy a teremtő meghackelte az agyam és most ő én :D

10

konzisztencia van a legtöbb programban is

StrialiS

na igen..ép ez az :D

köszi, az alvás úgyis túlértékelt :DD

2015. okt. 26. 14:37
 13/18 anonim ***** válasza:
Érezd ennyi
2015. okt. 26. 14:42
 14/18 anonim ***** válasza:

"De azt láthatod, hogy nem tudsz elérni benne bármit a gondolataiddal. Olyan dolgok történnek, amiket nem akarsz."

Ettől még lehetne egyszemélyes szimuláció - ha egy számítógépes játékhoz hasonlítjuk (sántít, de a lényegét tekintve hasonló lehet), abban sem érhetsz el bármit.

Van egy ilyen törvény, hogy a szimuláció lényege az, hogy a benne lévő nem jön rá, hogy szimuláció. Viszont szerintem mindenki valóságos, viszont a környezet könnyen lehet illúzió - úgy is, hogy nem mi teremtjük, hanem az érzékszerveinkkel dekódoljuk saját magunk számára élettérré, környezetté.

És sokan azt mondják, az egymástól elválasztottság is illúzió csupán.

2015. okt. 26. 15:19
 15/18 anonim ***** válasza:
48%
"Ha semmi sem valóságos, csak te vagy az, honnan jön a tudás?" ---->> seggemből
2015. okt. 26. 15:44
 16/18 Angelo84 ***** válasza:

Azért mert valami valóságos, az még nem zárja ki azt, hogy illúzió legyen. A valóságos és a valóság nem ekvivalens kifejezések.

"Ha semmi sem valóságos, csak te vagy az, honnan jön a tudás?"

Ismerd meg jobban az "én"-t, mosd le azt az ént, amit most valóságosnak hiszel, ugyanis az mindössze illúzió, s akkor megkapod a kérdésre a választ is. S hogy hogyan csináld? Állítsd meg a gondolkodásod/gondolataid/érzékelésed (fizikai) teljesen, és közben őrizd meg a tudatosságot. Ha sikerül fenntartanod ezt az állapotot, akkor a Valóságot fogod megtapasztalni és azzal együtt a tudás forrását is.

2015. okt. 26. 16:05
 17/18 anonim ***** válasza:
Abban az elméletben, ahol a világ valóságosságát megkérdőjelezik, ott az egyén valóságosságát is megkérdőjelezik. A világ, és te sem létezel úgy, ahogy érzed, gondolod, és hiszed. Ilyen alapon bármilyen tudás, ami a nem valós világról megszerezhető, szintén nem valós.
2015. okt. 26. 18:17
 18/18 anonim ***** válasza:
35%

ZoltánKvantumfizikus válasza :

Nincsen tudás. Amit te tudásnak hívsz, csupán fikció ! Az álmod kreállmánya. Honnan tudnád, mi az a valós tudás, ha egész életedben álmodtál ?

gondolj vissza álmaidra. rengeteg helyzetben voltál. Ott is volt olyan tudás, amit akkor valósnak hittél. Nos, amit álmodtál, meglepően csak te benned játszódott le, azok az emberek nem mások, hanem te magad voltál, minden te benned történt meg, csak nem voltál tudatában. A világ pont ilyen.

2015. okt. 26. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!