Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek Camael-ről?

Mi a véleményetek Camael-ről?

Figyelt kérdés
2015. okt. 24. 20:03
 1/8 anonim ***** válasza:
Mi az a Camael ?! Xd
2015. okt. 24. 23:43
 2/8 anonim ***** válasza:
én nem szívok Camelt. nem szeretem.
2015. okt. 25. 00:16
 3/8 anonim ***** válasza:
Engem teljesen meggyőztek a szeánszai, tudtam beszélni a már évek óta elhunyt Bodrival, és még soha nem éreztem olyan közel magamhoz a Földszellemet, mint a szertartás közben. Az aurámból meg tudta mondani, hogy egy nagy templomépítés főfelügyelője voltam II. Thothmesz fáraó alatt Egyiptomban, úgyhogy most egy utaztatásra gyűjtök. Ha sikerülne felnyitni az akkori emlékeimet, akkor újra megtalálhatnám az akkori feleségemet, aki Camael szerint most egy észt lány személyében született újra, és Linának, Greetének vagy Sigridnek hívják. Egy vagyonba fog kerülni, de megéri!!
2015. okt. 25. 00:20
 4/8 anonim ***** válasza:
Amennyiben az angyalról van szó, igazából egy európai embernek nem sok köze lehet hozzá. Camaellel a zsidó ezotéria foglalkozik bővebben, azaz a kabbala. A kabbala ismerete nélkül nincs sok kapcsolat az ember, és a kabbalisztikus szellemek között. A középkori theurgia is erre épült, átszőve keresztény elemekkel, a mai angyalos ezoterikus irányzatoknak pedig körülbelül annyi közük van a valódi angelológiához, mint a mosógépnek a részecskegyorsítókhoz. Minden esetre érdemes elgondolkodni azon, hogy a tóra, és a biblia miként jeleníti meg az angyalokat. A bibliában az angyal, és a démon között a különbség annyi, hogy az angyalok engedelmesek maradtak Jehovának(Yahweh), míg a démonok nem. Az angyalok a csodaszámba menő pusztítást Jehova parancsára vitték végbe Egyiptomban, és Izraelben, és Júdában, míg a démonokról kevés szó esik Noé történetén kívül. Az angyalok, így Camael, vagy Samael sem a jóság megtestesülései, hanem Jehova akaratának végrehajtói. Legyen az akarata hírmondás, vagy büntetés. A modern "angelológia" alaposan leegyszerűsít, és átértelmez mindent az angyalokról. Ahogy a bibliai istenképet is kifacsarja.
2015. okt. 25. 08:21
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
Camael egy angyal, nem értem mások minek keverik ide a jehovát, nagyon nincs hozzá köze. XD
2015. okt. 25. 12:42
 6/8 anonim ***** válasza:
Kérdező, inkább a neten olvasgass, ha érdekel valami Camael-ről, itt ugyanis rengeteg téves informáciòt találsz csak.
2015. okt. 25. 12:56
 7/8 anonim ***** válasza:
Az angyal mint fogalom a sémi vallásból ered, és a kereszténységbe Jehova egyedüli istenné minősülésével került be. Az angyal a korai sémi panteonban az istenek közvetítője. Mivel erről a korszakról főleg a bibliából tudunk, Jehova kultuszából kapunk róla képet. Angyal birkózott jákobbal, angyal hajtotta végre a tizedik csapást Egyiptomon, és Sodoma, és Gomora városát is angyal pusztította el. Több esetben nem próféták által üzent a zsidóknak Jehova, hanem egy angyallal. Camael, vagy Samael alapvetően a zsidó misztikából, a kabbalából ismert név szerint. A kabbala tartalmazza a nevét, pecsétjét, és uralmának szféráját, valamint a hívásának módját, és célját. Az, hogy a modern "irodalom" mit ír az angyalokról teljesen mindegy, ettől még a név, és fogalom eredete, és eredeti jelentése nem változik meg.
2015. okt. 25. 22:39
 8/8 anonim válasza:
Ez èrdekes. Hm. Elgondolkodtató.😒
2018. máj. 24. 03:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!