Rengetegen hiszik vagy meg vannak győződve róla, hogy a lélek létezik, és hogy halál után a lélek nem szűnhet meg. Mégis hogyan képzelik el, hogyan írnák le?
Elég sokat olvastam ilyesmiről, véleményekről, és amikor a halál kerül szóba sokan úgy gondolják, ha a test meg el is pusztul végleg a halál után, a lélek nem szűnik és nem is szűnhet meg.
Mégis mi lenne a lélek, hogy lehetne leírni, hogy lehetne elképzelni?
Csak gondoltam megkérdezem, még hogyha nem is hiszem hogy lenne lélek vagy lélekvándorlás.\\ én úgy gondolom, hogy a halállal minden!MINDEN! megszűnik a valaha életben lévő egyed számára, és a "semmit" is valahogy el tudom képzelni, mégha így emberként ez nehéz is. ezért érdekel, hogy akik a lélek((vándorlás))ban hisznek, azok hogy képzelik ezt el, szerintem azért ez távolabb lehet a valóságtól
Gratulalunk te vagy az az ember aki 1234568-szer felteszi ezt a kerdest. Jutalmad egy nyomogombos Nokia. Katti s az ok gombra hogy megkapd a jutalmad.
OK. Close.
Létezik-e lélek?
Nézz bele a tükörbe és megtudod.
Ugyanis, nem lelked van, hanem te vagy maga a lélek!
Lélek=Élet.
Azt hogy nincs rá semmi bizonyíték, hogy mi lesz a halál után az más dolog.
Aki elég magas szinten áll spirituális szinten, annak nem kell megtapasztalnia már hogy milyen, mert megtapasztalta.
Meditálások során.
Létezik, csak sok embernek nincs, ők képesek mindenféle aljasságra és csak a törvények tartják vissza őket. Mondják is rájuk, hogy lelketlen. Kevésnek van lelke. Lehet valaki lelkes, lelkendezhet, hallhat lélekemelő dolgokról.
A lélekvándorlásban hívőkről olvastam és köztük se mindenki hiszi, hogy a személyiség, a tudat átvándorol egy másik testbe, ők azt mondják, hogy a személyiség a testtel együtt pusztul és amit most léleknek nevezel csak az kerül át egy másik testbe, de már egy teljesen másik tudat és személyiség lesz belőle. Lényegében mindegy, hogy teljes megszűnés van, vagy a lélek átkerül másik testbe, a tudatod és a személyiséged abban a formában ahogy most van megszűnik teljesen.
A reinkarnáció és a lélekvándorlás két fogalom. A reinkarnáció a lélek újbóli emberi testbe leszületése,míg a lélekvándorlás feltételezi hogy alacsonyabb létformákba (állatként,rovarként) is leszülethetünk.
Természetesen én az utóbbit meghagyom buddhizmusban hívőknek.
A legtöbb buddhista irányzat nem fogadja el a primitívebb élőlénybe való testet öltést. Inkább a buddhizmus előtti reinkarnációs tanok írnak ilyesmiről, és a törzsi, vagy animisztikus elemekkel keveredett buddhista ágazatok.
A két szó között nem egészen az a különbség, amit írtál, bár magyarázható így is. A lélekvándorlás az a hitrendszer, hogy a lélek halhatatlan, és több életet is eltölt a földön, nem csak egyet. A reinkarnáció a szorosabban vett testet öltést jelenti, amikor a lélek élő testben megnyilvánul. A lélekvándorlás tehát a testről testre járás folyamata, míg a reinkarnáció, magyarra fordítva újra megtestesülés maga a cselekedet, amikor a lélek testet ölt. Mindkét fogalom része a fejlődéselvű, és a visszaléptetést mint karmikus büntetést valló hitrendszereknek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!