"Halálom" pillanatában nem láttam azt a bizonyos filmet. Nem pergett le előttem. Létezik egyáltalán ilyen vagy csak én nem láttam?
6 hete megállt a szívem tesi óra közepén, leállt a keringésem, nem lélegeztem. Habár elsötétült minden pár pillanatig érzékeltem a földön feküdve, hogy mindenki odarohan hozzám, kicsit még a bőrömön is éreztem, hogy hozzámérnek. Utána kb 10 percig 2 tanár alkalmazta a szívmasszázst és fújták az orromba a levegőt. 1-1 pillanatra éreztem dolgokat, de utána megint elsötétült minden. Utána kiértek a mentők is, ők hoztak igazán vissza. A mentőkocsiban feleszméltem, de utána megint leállt a szívem és elvesztettem a kapcsolatot a külvilággal. Én viszont teljesen úgy emlékszem, hogy ébren voltam. Igaz nem láttam, de szerintem hallottam őket. A következő emlékképem, hogy a kórházban az orvosok ébresztgetnek és mondják, hogy mi történt és, hogy kaptam egy pacemakert.
Eddig nem nagyon került szóba, de a barátaim mostanában felhozták a témát. Sokszor kérdezik, hogy láttam-e az életemet leperegni magam előtt, vagy a vágyaimat vagy ilyesmiket. Én meg csak azt tudom mondani amit fentre is leírtam. :( Semmilyen filmet nem láttam. Létezik ez egyáltalán vagy csak én nem láttam? :(
Volt már valaki hasonló helyzetbe? Vagy valaki tud erről vmit?
Szívesen beszélgetnék ilyen témában érdeklődőkkel, vagy olyanokkal akik okosabbak mint én.
Kicsit csalódott vagyok, hogy nem láttam semmit. :(
És amikor láttad, akkor pontosan mit láttál? Emlékeket? Vágyakat? Társultak hozzá érzelmek?
Mert emlékszem, hogy a nagy sötétség alatt én nagyon féltem. Bár lehet, hogy csak a szívem miatt éreztem a mellkasomban vmi furát, de én az érzésnek tudom be...
Olyan értelemben nem haltam meg, hogy már nem élek, de kb 15 percig nem működött semmilyen szervem. Az szerintem elég haláli dolog :D
Ha nincs lélekjelenléte a 2 tesitanáromnak akkor meghaltam volna, hisz a mentőre több mint 10 percet kellett várni. A kocsi nem is indult el addig amíg nem tudtak visszahozni.
Nem, nincs ilyen "film" ez egy romantikus baromság amit valaki valamikor kitalált aztán felkapták írók költők, filmproducerek stb és azóta minden hülye ezt fújja, csakhogy a halál után nincs az égvilágon semmi!
Elalszol, de nem álmodsz többé, és nem is kelsz fel.
Az a 15 perc pedig nem volt max 15 másodperc, csak ilyenkor elveszted az időrealitásod is.
A szívmasszás meg a lélegeztetés alatt is vert valamennyit a szíved.
Ha teljes keringésösszeomlás lett volna akkor 3 perc oxigénhiány után visszahozhatatlanul károsodik az agyad, 10 perc után pedig lebomlik a tudatod
(szétesnek az idegsejtek, idegpályák közötti elektrokémiai kapcsolatok, lebomlanak az átvivő anyagok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!