Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Az ezotéria rovatban miért a...

Az ezotéria rovatban miért a normális válaszok vannak lepontozva?

Figyelt kérdés
Úgy értem, a valóságtól elrugaszkodott válaszok (igen, az azstrológia működik, farkasemberré válhatsz, stb) ahsznosnak vannak értékelve, a reális válaszok meg nullára lepontozva. Miért? Tényleg ennyire túlnyomó többségben vannak itt az unatkozó kisgyerekek, meg elborult elméjű fényevő-szeretetrezgők?

2015. szept. 1. 14:53
1 2 3
 11/28 FüligJimmy88 ***** válasza:
80%
Ha valaki csak arra veszi a fáradtságot hogy fényevőnek meg ilyesminek titulálja azokat akik nyitott szemmel járnak, az nem is fogja megérteni. Különben is: a kettő nem zárja ki egymást, engem speckó érdekelnek a tudományok, közben meg foglalkozom ezotériával is-jobb szó híján, mert való igaz, hogy olyasmire is rásütik az ezotéria bélyegét, aminek semmi köze hozzá. Vagy inkább úgy fogalmaznék hogy beletartozik a témába, csak alaposan kiforgatják, pölö ezek a jósműsorok a tévében. Arról nem is beszélve, hogy tíz körömmel kapaszkodni a tudományokba sem kisebb bigottság, mint hinni az ezotériában. A tudományos felfogások is időről időre gyökerestül megváltoznak. Régen például volt egy olyan elmélet, hogy a föld (amit akkor még laposnak is hittek ráadásul) egy teknősbéka hátán van, az pedig egy nagyobb teknősbéka hátán, majd az is egy még nagyobbén, és így tovább a végtelenségig. És elhitték, mert nem tudták máshogyan elképzelni. Ha te például akkor élsz elhitted volna ezt és kiröhögtél volna engem, ha azt mondom, hogy a föld valójában gömbölyű? Ugye hogy ugye? Szóval én a magam részéről úgy hiszek mind a kettőben, hogy keresem bennük a gyenge pontokat. Mert így kell csinálni. Én is tudom hogy kényelmesebb lenne elhinni mint gondolkodni, de egy nagy lótúrót.
2015. szept. 1. 22:02
 12/28 anonim ***** válasza:
12%
Mert az ezósok nem a valóságban élnek, hanem egy képzeletbeli valóságban, és aki veszélyt jelent a kis világukra azt jól lenyomják. Azokat is lenyomják, akik hasznos válaszokat adnak, de nem egyezik meg az ezósok nézeteivel. Én 91%-ról indultam és most nézd meg, hát ennyit az ezotériáról. :D Majd benézek a számtechbe és szerzek pár plusz pontot, hogy legyen mit lepontozni, mert lassan elfogynak. Ezeknek az X-faktor zsűriében a helyük. Biztos, hogy mindegyik résztvevő nulla ponttal menne haza. :D
2015. szept. 1. 22:13
 13/28 anonim ***** válasza:
mert hivatalból ideküldtek trollokat. mert még valami haszna is lehetne
2015. szept. 2. 10:49
 14/28 A kérdező kommentje:

Most egy ilyen kéréa zért elég gáz:

http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__magia-okkultizmus__6..

És túlnyomórészt ilyenek vannak itt. Ez azért messze van attól, hogy filozófia, nem?

2015. szept. 2. 13:40
 15/28 anonim ***** válasza:
35%
Ez igen. Viszont ez nem ezotéria, csak babona. Az ezotéria sem a múltban nem volt, sem a jelenben nem közkincs. Ami közszájon forog, és divatos téma, az az eredeti ezoterikus tanoktól olyan messze van, mint az ufó magazin a csillagászattól.
2015. szept. 2. 13:46
 16/28 Amarok Tonrar ***** válasza:

De, az elég messze, ezért kellene felismerni és megkülönböztetni az értelmes kérdést az ostobaságtól.

Tessék, egy kérdés a tudományból, akkor az egész ilyen?

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__71..

2015. szept. 2. 13:47
 17/28 A kérdező kommentje:
Jöhettem vona az asztrológiával is. A csillagképek nem létező dolgok, csak a képzelet szüleményei (nem bizonyítok semmit, az asztrológusok bizonyítsák, hogy működik a rendszer), mégis azzal van tele a rovat, hogy x csillagjegyű ember milyen jellem, és hogy illik össze a másik jegyben születettel? És nem fogadják el az egyetlen helyes választ: az asztrológia babonaság, nem működik, csillagjegyek meg nincsenek. És ezek vannak nullára lenyomva.
2015. szept. 2. 13:57
 18/28 anonim ***** válasza:
Az ezotéria ismételten rossz példa. Főleg ami az újságokban van. A asztrológia a csillagképeket csak égi viszonyítási pontoknak használja, valójában a bolygók, és egyes csillagok szögeit, mozgását, és aktuális állását egymáshoz, és a földhöz viszonyítva nézi. Amit te újságban olvasol, az nem asztrológia, hanem hasraütés.
2015. szept. 2. 13:59
 19/28 Amarok Tonrar ***** válasza:
A jóslás, átkozás, szerelmi kötés, démoni paktumok és társai továbbra is rossz példák, mivel aki komolyabban foglalkozik az ezotériával, az is látja, hogy ostobaság. Az is, ha valami önmagában működő dolgot akarnak felhasználni olyan célokra, amire nem képes. Ne azokat a kérdéseket ragadd ki, amik nyilvánvalóan értelmetlenek.
2015. szept. 2. 14:03
 20/28 A kérdező kommentje:
Huo, ne terelj. Nincs "gagyi" asztrológia, meg "igazi" asztrológia. Eredetileg csillagjóslára találták ki, és arra használják ma is. De csak áltudomány, babonaság. Te tipikusan próbálod tudományos köntösbe öltöztetni a babonaságot.
2015. szept. 2. 14:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!