Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogyan is kezdjek hozzá?...

Hogyan is kezdjek hozzá? (Osho tanácsa)

Figyelt kérdés

Szakítottam a párommal... azóta egész nap csak alszom kb, nagyon padlóra tett a dolog... nem érdekel abszolút semmi és mindent unalmasnak értelmetlennek látok. (23 vagyok, nem egy tini... csak úgy megjegyzem)

Megvettem Osho könyvét, mert egy kedves ismerősöm ajánlotta mondván jót fog tenni. "Bátorság" című könyvéről van szó. Kiolvastam 1 nap alatt és ugyan vannak benne dolgok amik valóban jót tudnak tenni, és van benne egy remek tanács a vége fele. Idézem.

"Ez nem pénz, hatalom vagy presztízs kérdése; csak azon múlik, mit akarsz tenni valójában. Tedd meg, ne törődj a következményekkel, és az unalmad eltűnik"

Ez egy csodálatos tanács. Meg akarom ölelni a párom, csókolgatni, szeretgetni. Élvezni, ahogy mosolyog rám és a szemében lévő örömtől a felhők felett járni, mint régebben. Majd beülni egy cabrióba vagy esetleg egy mustángba és megsem állni a tengerpartig, majd együtt csobbanni egyet egy szikláról.

Nos, egész felvillanyozódtam, akkor hogyan is kezdjem? Se párom, se autóm.

2015. aug. 28. 19:09
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ismerkedj. Van amit nem lehet elvenni.

A tedd meg amit akarsz alatt szerintem nem varázslást kell érteni. Hanem azt, hogy indulj neki a célhez vezető útnak.

2015. aug. 28. 19:11
 2/9 anonim ***** válasza:

Én is idéznék neked:

"If you lose the battle

Win the war"

https://www.youtube.com/watch?v=-DLka59fiNI&t=224

2015. aug. 28. 19:17
 3/9 különvélemény válasza:

Hát az az igazság h depis lettél. Amit tehetsz h ne kerülj meg ettől is mélyebbre h valami sportban fogsz. Sport során endorfin termelődik ami nem más mint boldogsághormon ez az agyban termelődő neuotranszmitter (ingerület-átvivő anyag), csökkenti a fájdalomérzetet a testben, és akár euforikus élményt is képes kiváltani.

Persze ezt is ésszel és módjával.

2015. aug. 28. 21:32
 4/9 anonim ***** válasza:

En meg rozsaszinü felhön szeretnek repülni es hangosan enekelni a magasban, mert eppen ahhoz van kedvem! :D

Komolyra forditva a szot, nekünk, szövegkörnyezet nelkül nem tudni, mire gondolt Osho. Nem derül ki, mi az, ami nem penz, hatalom kerdese. :) En ugy vettem eszre, a spiritualis tanacsok nem legböl kapottak, nem alomba kapaszkodoak, hanem nagyon is hetköznapi alapokon nyugszanak, es nem cabriorol meg tengerpartra leruccannasrol, romantikus sziklakrol csobbanasokrol szolnak! (Es egyebkent sztem sokan pont ezert is tartjak kamunak az ezoteriat, mert rosszul ertelmezve ilyesmit olvasnak ki belöle!)

Nyilvan nem tudsz cabrioba ülni es elhajtani vele, ha nincs cabriod, es nem tudod a nem letezö parodat csokolgatni. Ha jobban belemelyedsz az ezoteriaba, talan latni fogod, hogy alap, hogy mindenkinek szabad döntese van, ami azt jelenti, joga van mashogy elni, mint ahogy te szeretned (pl. massal). Itt vannak a hataraid, viszont szabad döntesed van es mindig van legalabb 2 valasztasi lehetöseged, amiböl a jobbat is valaszthatod. Ha Oshotol "lejjebb adva" az en javaslatomat fogadod meg, akkor keresd meg most a valasztasi lehetösegeidet, es abbol valaszd ki azt, amitöl jobban erzed magad... Egy idö utan persze szeretnel tullenni a volt pasin, es akkor majd elfogadod, hogy van egy "gyaszolasi idöszak", amig a sebeiddel vagy elfoglalva, adj magadnak erre eleg, elöre kijelölt idöt, majd az "epülesi idöszak", amig "regeneralodsz", döntessz, hogyan tovabb es utana majd meglatod.

Esetleg Osho meditacioban gondolta ezt atelni? Azt lehet, de konkretan ne a volt parodat kepzeld oda, szemelytelenül kellene, es ha sikerül igy jol erezni magad, elvileg meg elö is segited ennek bekövetkeztet - egy olyan fiuval, akinek szinten megfelel ez.

Nem lehet, hogy nem jo infot emeltel ki magadnak, vagy ertel meg erre a könyvre vagy nem ebben a könyvben volt a most aktualis mondanivalo neked?

2015. aug. 28. 22:30
 5/9 anonim ***** válasza:

"(23 vagyok, nem egy tini... csak úgy megjegyzem)"

Ez a megjegyzed tükör is lehet magadnak: ebböl kiderül, hogy nem tartod magad tininek, de magad is latod, hogy ugy erzed magadat, mint amikor tinikent ezt atelted.

A pszichologia szerint minden felnöttben el egy gyermek, felnött, apa/anya...stb, tehat több szemely-reszünk van, ez esetben a benned levö "tini" eszmefuttatasa, almodozasa, amit utana ebböl kihoztal, a csokok, Cabrio meg tenger.

(De en is csak ugy megjegyzem. :))

4.

2015. aug. 28. 22:37
 6/9 anonim ***** válasza:
38%
Minden pénz és hatalom kérdése..aki mást mond az vagy naiv vagy hazudik
2015. aug. 28. 23:10
 7/9 anonim ***** válasza:

Osho egy bölcs tanító mester volt...

Valóban szép az idézet, és van benne igazság ha belegondolsz.

Hogy kezd el?

Tanulj meg meditálni.

Meditálj rá a problémáidra, legyen célja a meditálásodnak.

És majd önmagadtól megkapod a választ.:)

2015. aug. 29. 00:18
 8/9 A kérdező kommentje:
Jogosak, köszi a válaszokat!
2015. aug. 29. 00:42
 9/9 arndar válasza:
Te azért szenvedsz mert a tudatban élsz, a vágyak embere vagy. Az idő segít, újra boldog leszel, aztán megint szenvedsz. Ez így lesz egész életedben, hacsak meg nem világosodsz!
2015. szept. 24. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!