Hogyan kezdjek neki a spiritualitásnak?
Szerintem nem rosszul, hanem rossz kérdést tettél fel.
Először nézd meg, a (valódi) tudományok mire jutottak a "spiritualitás" által megjelölt dolgok terén (kulcsszavak: pszichológia, fizika), és utána tedd fel ezt a kérdést még egyszer.
Én nem is értem a kérdést.
Olyan, mintha azt kérdeznéd, hogyan kezdj neki a testnek.
:)
Szia!
Nemrég írtam össze unokaöcsémnek egy listát, amit érdemes elolvasnia. Jó áttekintést ad.
Platón: Szókratész védőbeszéde (Európa diákkönyvtár)
Platón: Phaidón (Platón összes művei I., Európa kiadó, 1984)
Platón: Gorgiasz (Platón összes művei I., Európa kiadó, 1984)
Lao Ce: Tao Te King (Weöres Sándor ford., Tercium Kiadó)
Kulananda: Buddhizmus (Alexandra Kiadó, 1996)
Újszövetség/Zsoltárok könyve (Kálvin Kiadó, 2009)
Rózsa Huba: Mi a Biblia? (Jel Kiadó, 2010)
Albert Schweitzer: A keresztyénség és a világvallások
(in: Albert Schweitzer, a gondolkodó, Református Zsinati Iroda Sajtóosztálya, 1989)
Ursula Struppe: Bevezetés az Ószövetségbe (Jel Kiadó, 2003)
Fabiny Tibor: Ami változik és ami/Aki örök a Szentírásban (on-line)
Kierkegaard filozófiája (a 3 létstádium) nyomtatott anyag (ez pár oldalas saját gyűjtés)
(Az olvasmányok nem fontossági sorrendben vannak)
A pszichológiához tanulni kell sokat, míg a spiritualitáshoz minden létező logikus és általános iskolában tanult dolgoz el kell felejteni.
A spiritualitással az önjelölt, önmagukban speciális képességeket felfedező emberek foglalkoznak, akik folyékonyan tudnak kvantum állapotokról és asztrálsíkok közti dimenziókról beszélni úgy, hogy fogalma sincs arról, hogy valójában miről is beszél.
A spiritualitásnak semmi köze a tudományokhoz, ne keverd össze. Utóbbi érdekesebb és tényszerűbb.
Perszze gyorsabban jön a pénz, ha energiakristályokkal bevonzott angyalokról tart valaki szemináriumot elcseszett életű embereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!