Érdekelne az ezotéria. Csak azt nem tudom, melyik része, meg egyáltalán, de nagyon szeretnék foglalkozni valami ilyesmivel. Hogyan kezdjek neki, mit csináljak?
Érdekelne ez a téma nagyon is. Főleg, hogy ez az utolsó, amitől még önmagam maradhatok. Szeretnék ezzel foglalkozni, úgy értem, mint akik meditálnak, meg ilyesmi. Érdekel minden, természetfelettitől álmokon át tudatalattiig minden-féle. Jóslás, tényleg minden. De nem tudom, hogyan kezdjek hozzá. AZon gondolkoztam, eljárhatnék-e valahova, mint pl. azok, akik meditálnak, de egyelőre nem tudom, pontosan hogy is van ez. Csak 14 éves vagyok, ez megnehezíti a dolgot. Ezért kérdezem, hogy tudnátok-e segíteni? Mert tényleg nagyon megköszönném, ha valaki adna ötletet, hogy hol is kezdjem, honnan tudnék elindulni.
Várom a válaszokat, és előre is köszönöm =)
Először is, olvass sokat, kutakodj a témában! Így már lesz valami alapvető tudásod a témában, és ez alapján talán már el is tudod dönteni, melyik része érdekelne jobban.
Érdeklődhetsz ismerősöknél is, hátha valamelyikük volt már ilyen helyen (jósnál, meditációs körben, szelleműzésen, ha épp az ilyesmi érdekelne), és esetleg el tudna-e vinni is téged ezekre a helyekre.
A lényeg, hogy valamilyen módon szerezz információt, tapasztalatot a témában, mielőtt komolyan nekiállnál bárminek is!
Első szabály : Ne hozz elhamarkodott döntéseket.
Előbb néz utána a dolgoknak mielőtt belekezdesz.
Tanács.
Foglalkozz inkább valódi, értelmes dolgokkal, hidd el többre jutsz vele az életben.
Tudományok, matematika, fizika, kémia, biológia...
Ezektől leszel is valaki, aki ismeri a környezetét és a valóságot, nem csak egy elvarázsolt "spirituális" marha...
Az első két választ köszönöm, és megfogadom. A nővérem például úgy két éve foglalkozik reikivel(nem biztos, hogy így kell írni, de remélem) talán majd tőle megkérdezem. Igazatok van, tényleg először információt kell gyűjtenem. Majd igyekszek =) Esetleg nem tudok ajánlani valamit? Könyvet, vagy ilyesmit? =)
A harmadiknak is köszönöm a tanácsot. Én már hiszek dolgokban eleve, elvont, szürrealista személyiség vagyok, és én szeretek "spirituális marha" lenni =D Lehet, most naiv kislánynak gondolsz. Ugyanúgy érdekelnek reálisabb dolgok is, de ez az elvont téma az életemhez tartozik =)
Bocs, nem kötözködni akarok veled. Persze annak is van értelme, amit te mondasz. Csak már van egy döntésem, és jó dolog hinni valamiben, erőt ad. Egy realista ember a gondjait is reálisabbnak látja szerintem, és sokkal rosszabbul esnek neki dolgok. A naiv ember meg álmokból épít, aztán csalódik, de én inkább csalódok. Vagyis szerintem, én így gondolom. De azért köszönöm =)
Kezdd azzal, hogy itt hagyod ezt a fórumot. Ami itt folyik, annak semmi köze az ezotériához. Komolyan mondom.
Utána pedig olvass sokat, lehetőleg minél több különböző szerzőtől, hogy ne csak egy eszmét vagy felfogást ismerj meg, és ki tudd választani azt, amelyik neked szimpatikus.
A harmadik az, hogy ne higgy el mindent csak azért, mert le van írva egy szép könyvbe (ha blog/fórum, akkor még kevésbé). Élni kell legalább egy minimális szkepticizmussal, hogy el tudd választani a nyilvánvaló hülyeségeket az értelmes, alappal rendelkező dolgoktól.
A negyedik, hogy ne hidd magad kapásból fénymágusnak, auralátónak vagy álomtáltosnak, csak azért, mert érdekel a téma. Az ezotéria nem erről szól.
Az ötödik, hogy ne erőltesd rá másokra ezeket a dolgokat. Van, aki abszolút nem hisz az ilyesmikben (pl. én), és a falnak megyek, ha valaki mondjuk a horoszkópom alapján akar megítélni, vagy arról papol, hogy milyen színű az aurám. Kell a tolerancia.
A hatodik, hogy ne fikázd le a tudományt csak azért, mert hiszel az ezoterikus tanokban, főleg, ha nem is értesz hozzá. A kettő egész jól ki tudja egészíteni egymást, ha okosan csinálja az ember. Itt a fórumon egyfolytában megy a gyűlölködés és trollkodás a két tábor között, ne ezt a példát kövesd :). Ide leginkább szórakozni és veszekedni járnak az emberek.
Üdv,
Ignoramus
KÖszönöma válaszokat =) Ötödiknek írtam privátot.
HAtodik, köszönöm, így talán már jobban átlátom a dolgokat. Majd igyekszek úgy csinálni ezta z egészet, ahogy leírtad. Amúgy az biztos, hogy nem az oldal alapján fogok elindulni, különben is el akarok már innen menni, csak még erre kíváncsi voltam, hogy hogyan kezdjem.
Köszönöm a válaszokat! =)
2.válaszoló vagyok.
Én sok mindent tudok elméletben az ezotériáról.
Hogy pontosabb leszek spiritualitás.
És én is azt tanácsolom hogy ne ezzen az oldalon kérdezösködj ,érdeklődj erről a témárról.
Tudok ajánlani pár oldalt ahol komolyabban foglalkoznak a témákkal.
Privátban írnám meg mert nem szeretném ha oda özönlene sok elvakult ember ....
Én se kötözködni akartam az előbb.
Komolyabb részéről gyüjtök épp információt :)
Nem ilyenekkel foglalkozok hogy asztrologia...
Mondjuk a kínai horoszkop az tényleg érdekes mert az újságban olvastam a saját jegyemet és teljesen megegyezet :D
De én olyan személyiség vagyok hogy minden érdekel a tudományos oldal/oldalak is érdekelnek :) Minél sok szinübb vagyok így :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!