Az miért van, hogy van aki hisz valamilyen ezoterikus
dologban, de egy másik ezoterikus dologban már nem?
Figyelt kérdés
Itt egy példa: Valaki hisz as jövő látásban, de a mágiában nem.
Miért nem ? Ugyan annyi alapja van mindkettőnek, egyik sem lett bizonyítva, egyik sincs a köztudatban. Ha már az egyiket elhiszi, a másikat miért nem? Pedig mindkettő ugyan annyira hihető...
Mindenki máshogy képzeli el a dolgokat. Egyénfüggő, hogy ki mit meddig hisz el. Én pl Oda vagyok a Fizikáért, és az evolúcióért, és az értelmesebb ezotérikus dolgokat is szeretem, amik valahol még ütköznek. (Nem értendő ide az itt fel kapott ragálymémek halmaza)
2012. okt. 27. 11:51
2/9 anonim válasza:
A logikusabb ezoterikus dolgokban én is hiszek (agykontroll, szuggesztió, más síkok létezése, különböző rezgésszintek stb.) VISZONT! Az itt összehordott baromságok, mint az atlantiszi fényjárók, reptoidok, plejádok, UFO-Jézus, fórumos boszorkánymesterek, üveggömb már minden épeszű ember agyára mennek
2012. okt. 27. 12:11
3/9 anonim válasza:
nincs értelmes ezotéria. a buta embereket érdekli csak az ilyesmi.
2012. okt. 27. 12:29
4/9 anonim válasza:
Mégis itt vagy a témában. :)
2012. okt. 27. 12:31
5/9 anonim válasza:
Egyébként a modern csillagászat nagy része is "ezotéria", mivel biztosan nem tudhatják, hogy működnek a dolgok, csak sejtik és találgatnak (húrelmélet, fekete lyukak, párhuzamos világegyetemek stb.). De hát így halad előre a világ. Ha bebizonyítják, majd tudománnyá válik.
2012. okt. 27. 12:51
6/9 anonim válasza:
Az ezoteria egy nagy gyűjtőfogalom.
Ha van is, ami igaz benne, a nagyobbik része egy nagy katyvasz.
2012. okt. 27. 14:10
7/9 anonim válasza:
"A logikusabb ezoterikus dolgokban én is hiszek (agykontroll"
Az agykontroll nem ezotéria, csupán a pozitív gondolkodás pénzért eladása.
2012. okt. 27. 14:45
8/9 anonim válasza:
A pozitív gondolkodás pénzért kiárusítása szerintem inkább a "Titok-hisztéria". Önmagában semmi sem hatékony, ha nem tud az ember összpontosítani és kitartóan használni az agyát. Inkább az az elv lényeg, hogy a gondolatnak ereje van, ezzel pedig nemigen foglalkozik a tudomány. Egyébként pénzt én sem adnék semmi ilyenért.
2012. okt. 27. 15:15
9/9 x) válasza:
Mert teljesen relatív hogy kinek mi a logikus vagy értelmes. Leginkább a szépséghez tudnám hasonlítani. Mindenkinek más a szép, ezotériára levetítve mindenkinek másmilyen a világképe. Az ezotérián belül is vannak persze dolgok amikre több bizonyíték van, és amire szinte semmi. Például a szellemek (vagy nevezzük inkább energiahalmazoknak) jelenlétét egyre több műszerrel lehet érzékelni (hangfelvevők, mágneses mérőműszerek stb.)
Aztán például ott vannak a sellők, vámpírok, vérfarkasok amikre elég nehéz kézzel fogható bizonyítékot találni. Szerintem mindenkinek szíve joga eldönteni hogy miben hisz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!