Szerintetek a lentebb említett "gondolkodás módszer" meditációnak számít vagy minek? Milyen hatása van, ha egyáltalán van neki valami pozitív vagy negatív?
pl. zuhanyzás közben, vagy imádkozás közben ha pihentetően gondolkodik valaki, az minek számít?
Arra az érzésre gondolok, amikor beleéljük magunkat egy szituációba, vagy álmodozunk. Írhattam volna olvasást is.
Vagy itt van durvább:
Egyik nap elmentem virslit venni egy meg nem nevezett üzletbe és azt vettem észre magamon, hogy olyan mélyen gondolkodok, hogy szinte nem is látok, csak "befelé".
Természetesen a virslihez mentem, de már inkább tűnt ösztönösnek (pedig még nem vettem ott virslit).
Nem mentem neki senkinek, nem estem transzba, de néha látom magamban a gondolataimat. Sokszor olyan elégedettséget érzek utána az agyamban, hogy néha már zavar.
Ez jó, rossz, semleges vagy szituáció függő?
Bambulásnak nem bambulás, mert olyankor üres a fejem :D
Nagyon ritkán szoktam és csak otthon olyasmit művelni. Ráadásul kevés időn belül párhuzamosan a bamubáls mellett megjelenik egy olyan gondolat a fejemben, hogy fel kellene venni azt, hogy milyen fejet vághatok xy szituációkban.
Bár szerintem olyankor üres, kigülledt tekintetem lehet. Mármint bambuláskor.
A relaxáció jól hangzik. De pöröghet az agy közben?
Nem veszélyes, mert a relfexeim látszólag nem romlanak. Zene hallgatásnál is volt már, hogy a villamoson csak néztem, hogy milyenek.
Ez a zene mit vált ki belőled?
Ilyet éreztem már sokszor én is. Csak én nem otthon, hanem az utcán. Úgy mentem végig át az úttesteken, hogy egy autó sem ütött el. És mikor visszaakartam emlékezni, hogy merre jártam, csak homályos volt az egész.
Máig ne tudtam, hogy mitől volt.
A meditáció nagyon távol áll a gondolkodástól.
A belső csend ha eggyé válik a külsővel az a meditáció.
Ha viszonylag gondolat menetesen figyeled magadat és környezetedet az a kontempláció.
Elmélyült gondolkodás az valami más. Annak is lehet eredménye de a valódi spiritualizmus azt nem tartja sokra.
Vannak olyan keresztény tévhitek a meditáció az káros, pedig a régi keresztények erre mondták azt hogy megszállta a szentlélek.
"Úgy mentem végig át az úttesteken, hogy egy autó sem ütött el. És mikor visszaakartam emlékezni, hogy merre jártam, csak homályos volt az egész. Máig ne tudtam, hogy mitől volt."
Ez elég durva. A lényeg viszont, hogy nem lett bajod belőle! Gondolom nem fogyasztottál semmilyen italt vagy szert előtte.
Az is gondolom, hogy az út tervben volt és nem csak úgy magadhoz tértél, hogy mit keresel te most az út közepén, pedig a kádban kellene pancsolnod..Az ilyesmit én a koncentráció hiányával szoktam magyarázni. Ha nem figyeled, hogy merre mész, emlékezni sem fogsz (legalábbis a részletekre és főleg idővel. Bár van amikor xy dolog kimegy az ember fejéből, de nem hiszem, hogy ez történt volna).
Én csak egy dolgot csináltam kicsi koromban, amit nem tudok magyarázni. Egy hangot akartam hallani: Olyat amit a rezegő hangszoró ad. Vagy bekapcsolt állapotban, amikor a drót végét fémhez ütögeted.
Valamiért bedugtam a konnektorba két drótot és összeérintettem. A drót végén valami kékes tűz jelent meg, ami leégett a drót végét. De azátán sötét lett, mert minden biztosítékot kicsapott.
A meditáció nem káros. Ilyesmit csak a rágalmazó, fontoskodó szekták állítanak, ahol az IQ/EQ stb. szint nem túl magas.
Bár szerintem én még soha nem meditáltam.
Nem tudom kiüresíteni a fejem erőszakkal. Az olyan mintha, gondolattal akarnám megemelni a kezem.
A meditációnál nem erőszakkal kell kiüríteni a fejed. Az úgy lehetetlen.
Nem szoktam semmilyen szert vagy italt fogyasztani, és akkor sem fogyasztottam.
Az út tervben volt, mivel sétálni indultam. De olyankor nem is figyelek semmire, hanem gondolkozok. Séta közben jobban tudok gondolkodni, mert csend van.
Volt, hogy télen -10-15 fokban kimentem tanulni a parkba, mert otthon nem bírtam.
De mikor gondolkodok, legyen az biciklizés közben vagy séta közben, vagy legyek akárhol, akkor én nem figyelek semmire, és úgy teszem meg az utat. :D Biciklizés közben is volt már ilyen. De biciklizés közben inkább az útra figyelek. :)
Visszatérve a meditációra. Ne erőszakkal ürítsd ki az elméd, hanem engedd, hogy magától eltűnjenek.
Csak ülj, csukd be a szemed, figyeld meg a gondolataidat, de engedd is tovaszállni. Olyan mint mikor ülsz a folyó partján, és nézed a vizet. Látod rajta a hínárokat, növényeket, de te csak a vized nézed. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!