A sátánizmus elfogadott világvallás?
Kedves kérdező, elnézésedet kérem, hogy kicsit tagolatlanul osztottam meg az általam megosztásra szánt információkat...
Nem csak a Btk.-ból idéztem, hanem a 2011. évi CCVI. törvény a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról nevezetűből.
Onnan pedig kulcsszavakra kerestem a szövegben, csak ennyi a titka az egésznek. Bár jól látod, hogy a google is a barátom, a wiki a barátnőm, + sok mindenről tudom, hogy hol kell keresni. Meg hát én olyan csiszolatlan gyémánt vagyok, aki mindenhez ért, ha akar, csak többet kellene foglalkozni velem :D
Én úgy gondolom, hogy amennyiben nem olyan nézetek miatt ér téged bármely rágalom, megtorlás stb.., ami egyébként törvényellenes volna, akkor sátánistaként is vonatkozik rád minden jog, tehát jogaid vannak (a kötelezettségek mellett).
Meg hát a sátánista is ember, az emberek jogai téged is megillettnek.
A szövegekben egyébként sem államilag elismert egyházak jogairól írtam (csak kitértem rá, hogy mi kell egy ilyenhez), hanem vallásokkal és meggyőződésekkel kapcsolatban tájékoztattalak valamennyire.
Amúgy szívesen, ha bármit segítettem.
Tehát röviden mégegyszer:
"Aki valakiről más előtt a becsület csorbítására alkalmas tényt állít, híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ..." az törvénytelen.
Tehát ha rólad olyat állítanak másnak, ami nem igaz, azért tehetsz feljelentést. Zaklatásért is, fenygetésért is, zsarolásért is.
Véleménye mindenkinek lehet perzse, de nem mindegy, hogyan közli és mennyire valós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!