Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Az Ok-okozat és a Vonzás...

Az Ok-okozat és a Vonzás törvénye ugyan az? Miért? összefüggenek?

Figyelt kérdés
2015. aug. 2. 23:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Az Ok/okozat azt jelenti, hogy a világban történnek események. Ezek az események pedig visszavezethetőek egy vagy több okra. Tehát minden ami történik valamilyen okkal történik. Véletlenek nincsenek.

Sokan mondják, hogy véletne volt ha pl. egy ember átmegy a zebrán, megszédül és belök valakit a körforgalomba, akin átmegy egy úthenger.

Tényleg nem volt benne szándék. De akkor is volt valamilyen ok. Pl. az ember rosszu lett, az úthenger arra ment stb...stb...

Tehát az ok az előzmény. Az ok/okozat összefüggő előzmények láncolata, amik egészen bonyolultak lehetnek, sokszor nem teljesen feltárhatóak (függ mindig az ismereteinkktől).

A vonzás törvénye pedig arról szól, hogy saját magad szugerálod, átprogramozod és ezáltal növeled az önbizalmad, változtatod a kisugárzásod stb...

Még nem csak is a madarat tolláról mondásról. És természetesen nem a kívánságlista és a sült galamb találkozásáról a dzsin színe előtt.

2015. aug. 3. 00:06
 2/11 anonim ***** válasza:
48%

Ok-okozat: minden okkal történik, nincs véletlen, aminek meg kell történnie, megtörténik

Vonzás: saját magadnak megteremteni dolgokat gondolattal (elképzelni stb.)

Nem ugyanaz és szerintem összefüggés sincs :)

2015. aug. 3. 00:10
 3/11 anonim ***** válasza:

Még annyit, hogy ha valaminek nincs oka, akkor az mi lehet?

Ilyenre nincs példa. Max nem tudjuk a választ.

Például a létnek is van oka, csak nem biztos, hogy Isten, ősrobbanás vagy bármi más. De van neki oka. Nem csak úgy lett véletlen. Ahol véletlenek vannak, nincsenek törvények és bármi megtörténhet, bármikor.

2015. aug. 3. 00:14
 4/11 anonim ***** válasza:
68%
Köszi hogy feltetted a kérdést. Mert így megint olvashattam Lucifer válaszait, amiket imádok :D
2015. aug. 3. 00:28
 5/11 anonim ***** válasza:
52%

De édes vagy, én meg téged <3

:DD

2015. aug. 3. 00:35
 6/11 A kérdező kommentje:

tehát akkor az ok-okozat törvényének mi az értelme? segít valamiben?

Ha pl meghalt valaki és nem értjük miért, annak is oka van?

Ez az ok feltétlen a múltból jön, vagy lehet, hogy a jövőhöz szükséges, hogy később megtörténhessen valami?

2015. aug. 3. 00:50
 7/11 A kérdező kommentje:
és az mit jelent, hogy Egyek vagyunk az Univerzummal?
2015. aug. 3. 00:57
 8/11 Ozmium42 ***** válasza:
100%

Az ok-okozat az elemi események egymáshoz való viszonya. Az ok az időben korábbi esemény, az okozat az időben későbbi esemény. Az időben korábbi és az időben későbbi esemény között vagy van ok-okozati összefüggés, vagy nincs. Nem pusztán azt kell konkretizálni, hogy az ok-okozati összefüggés fennáll-e, hanem azt is, hogyan. Úgy tűnik, hogy az Univerzumban minden összefügg mindennel, valamilyen módon. De nem bármi bármivel bármilyen módon.

A vonzás törvénye itt lép be, ugyanis az ezotériára jellemzően félreért. A vonzás törvénye azt hirdeti, hogy minden mindennel akárhogy függ össze, momentán úgy, hogy ha valamit akarsz, az valahogy okozza azt, amit akarsz. A valóság az, hogy az akaratod valóban okoz valamit valahogy a puszta jelenléte ürügyén, de semmi garancia nincs arra, hogy mit. Ezért a vonzás törvénye nem létezik, hibás koncepción alapul.

Az Univerzummal való egység több mindent jelenthet, nem tudom, mire gondolsz.

2015. aug. 3. 02:15
 9/11 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat:)

Sokszor mondják, hogy MIND EGYEK VAGYUNK és egymásban ott vagyunk . így értettem.

Azt, hogy minden okkal történik úgy kell értelmezni, hogy a jelenben minden amúlt következménye, vagy úgy, hogy egy jelenbeli eseménynek meg KELL történnie, mert ez van a sorsukban ?!

a sors hogy működik? ha előre meg van írva minden, akkor a vonzás törtvénye? vagy pedig előre meg van írva, de vannak lehetőségeink. ami a lehetőségeink között benne van azt be tudjuk vonzani, ami nincs azt hiába próbáljuk nem is sikerülhet?

2015. aug. 3. 03:35
 10/11 anonim ***** válasza:
Én ezt gondolom a vonzás törvényeiről: [link]
2015. aug. 3. 06:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!