Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Milyen vallású vagy?

Milyen vallású vagy?

Figyelt kérdés

Miért?

Mit gondolsz, mi köze van a világnézetedhez a vallásodnak?

#i..i
2015. júl. 27. 22:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Nem vagyok vallásos. Megkereszteltek, még elsőáldozó is voltam (római katolikus, nyilván), de sosem hittem, sosem érdekelt.
2015. júl. 28. 09:27
 12/20 A kérdező kommentje:
#10: Kit ismersz? Milyen "csávó"t?
2015. júl. 28. 10:10
 13/20 anonim ***** válasza:
67%
#12 Én így hívom a halált, mert régóta ismerjük egymást. Van amikor ő látogat meg engem, és van amikor én látogatom meg őt. Gyerekkorom óta ismerem őt, de sajnos sokan nem hisznek a halálban, sőt tagadják a fizikai halál létezését. Gyerekkoromban nagyon beteg voltam szívbeteg és diszlexiás meg ilyenek, hát körülbelül azért is vagyok én a második jigsaw Sok a közös bennünk. A halállal ekkortájt találkoztam először, innen indult az ismertségünk. Sokan nem tudják, de a halál nagyon hasznos dolog. Nélküle túlnépesedés lenne, és nem tesz különbséget gazdag, szegény, fiata, öreg, fehér és fekete közt sem. Tehát nagyon igazságos, ellenben Istennel és a Sátán nevű ipsével.
2015. júl. 28. 12:23
 14/20 anonim ***** válasza:
Voodoo :P
2015. júl. 28. 13:05
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszek semmilyen vallásban, bár mindegyiket elfogadom. A legközelebb a buddhizmus áll hozzám, de azt sem tudom teljes mértékben elfogadni. Nem hiszek a "haragos, bűnbánatot elváró istenben". Nem hiszek a kötelező imádságokban, és a szertartások nagy részében sem. Sokkal közelebb érzem magamhoz a Teremtő Erőt a Pilis hegyeiben, mint mármelyik ember által épített templom falai között.

A Szeretetben hiszek, mint teremtő erőben, és kiapadhatatlan energiaforrásban, úgy gondolom, mindannyiunkat az irányít, az táplál. Tudom, hogy tanulni, tapasztalni vagyunk ezen a világon, és hogy a földi életen túl sem szűnünk meg létezni. Hiszem, hogy a halálunk után szembesülünk az egész életünkkel, és minden tettünk következményével, és hatásával a többi emberre. Abban a pillanatban mindent megbánunk, amit rosszul cselekedtünk, de nem azért, hogy "az istennek tetsző dolgot tegyünk", hanem azért, mert magunk is megtapasztaljuk, átéljük mindazt a fájdalmat, amit a másik embernek okoztunk. Megláthatjuk, mivé válhattunk volna ezalatt az élet alatt, megértjük, felfogjuk, mi mindent tehettünk volna másképp.

Ezen a szinten túl nem tudom, mi van, mert onnan már nem szokás visszajönni...

Hiszem, hogy minden emberben ott egy belső iránytű, amely mindig kristálytisztán mutatja, merre kellene mennünk, és a mi döntésünk, hogy mennyire hallgatunk rá. Hiszek a karmában, hiszek a más síkokon élő entitásokban, a szellemlényekben, de nem hiszek pl. az ezen a topicon fellelhető szellemlényes történetek 99.9%-ában...

A világnézetemet mindez annyiban érinti, hogy igyekszem úgy élni, hogy ne ártsak másoknak. Elfogadom a többi embert, elfogadom az életem történéseit, és ha valami nehezebben érint, igyekszem kívülről nézni a dolgot, és rájönni, mit kell az adott helyzetből tanulnom.

Elfogadom, hogy más esetleg másik úton jár, és főleg mostanában igyekszem a saját belső békémre rátalálni.

2015. júl. 28. 13:28
 16/20 anonim ***** válasza:
0%

13 as arra még nem gondoltál soha sem talán az nem is a halál? ha nem esetleg a Sátán nevű ipse...

keresztény vagyok.

mért? Jézus annak tett.

mi köze van a világnézetedhez.

nem csak rossz van van jó is.

nem csak sötétség van van fény is.

nem csak halál van van élet is.

nem csak elmúlás van van örök is.

a halál után van élet is.

mert van valaki aki öröktől való és örökké tartó.

nos hogy ezekre és még több dologra is fel hívják a figyelmet.

hogy ne vesszenek el.

2015. júl. 28. 14:21
 17/20 anonim ***** válasza:
76%

"13 as arra még nem gondoltál soha sem talán az nem is a halál? ha nem esetleg a Sátán nevű ipse..."

Hát nem hiszem, hogy a kettőnek köze lenne egymáshoz. :D

"keresztény vagyok.

mért? Jézus annak tett."

Nem igaz, te vetted fel ezt a vallást.

"mi köze van a világnézetedhez."

Mármint mihez?

"nem csak rossz van van jó is.

nem csak sötétség van van fény is.

nem csak halál van van élet is.

nem csak elmúlás van van örök is.

a halál után van élet is."

Egy ideje már tudom, hogy van jó, rossz, sötétség és világosság is. A halálommal nem ér véget a többi élő ember élete, bár tudom ezzel mire akartál kilyukadni.

"a halál után van élet is.

mert van valaki aki öröktől való és örökké tartó."

A számodra halál után, csak halál van, nincs más életed, így jól oszt be a hátralevő időt, amit kaptál. Az örökké való szerintem nem létezik, amikor semmi sem örök ebben a világban. A világunknak is van vége és kezdete. Az az igazság, hogy ezeket a dogmákat az ember találta ki, mert mindig többnek akar látszani, mint ami valójában. Én szeretnék hinni, de nem tudok. Nem az van, hogy nem akarok. Egyedül a halálban tudok hinni, mert őt látom mindenhol, a halál mindenütt jelen van. Az én vallásom a halálra épít. xdd

2015. júl. 28. 19:49
 18/20 anonim ***** válasza:

látom már ateisták hm nem értettetek semmit.

de amiben hisztek az a ti dolgotok jogotok van hozzá.

2015. júl. 29. 07:30
 19/20 anonim ***** válasza:

Az én vallási életem "érdekes".

De tömören:

A judaizmus és a szekularizmus között vagyok (és még tetszik a buddhizmus.) .

Judaizmus:

Zsidó származású vagyok ,de viszont vannak olyan dolgok amikbe nem hiszek.

Buddhizmus:

Tetszik az élet filozófiája.

Szekularizmus:

Mivel szerintem pl. egy államot nem lehet vallásra alapozni és stb...

Kb. ennyi

2015. júl. 29. 13:53
 20/20 anonim ***** válasza:
nem gyakorlok vallást (illetve egyéni vallású vagyok), világnézet pedig advaita
2015. júl. 29. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!