Milyen vallású vagy?
Miért?
Mit gondolsz, mi köze van a világnézetedhez a vallásodnak?
Nem hiszek semmilyen vallásban, bár mindegyiket elfogadom. A legközelebb a buddhizmus áll hozzám, de azt sem tudom teljes mértékben elfogadni. Nem hiszek a "haragos, bűnbánatot elváró istenben". Nem hiszek a kötelező imádságokban, és a szertartások nagy részében sem. Sokkal közelebb érzem magamhoz a Teremtő Erőt a Pilis hegyeiben, mint mármelyik ember által épített templom falai között.
A Szeretetben hiszek, mint teremtő erőben, és kiapadhatatlan energiaforrásban, úgy gondolom, mindannyiunkat az irányít, az táplál. Tudom, hogy tanulni, tapasztalni vagyunk ezen a világon, és hogy a földi életen túl sem szűnünk meg létezni. Hiszem, hogy a halálunk után szembesülünk az egész életünkkel, és minden tettünk következményével, és hatásával a többi emberre. Abban a pillanatban mindent megbánunk, amit rosszul cselekedtünk, de nem azért, hogy "az istennek tetsző dolgot tegyünk", hanem azért, mert magunk is megtapasztaljuk, átéljük mindazt a fájdalmat, amit a másik embernek okoztunk. Megláthatjuk, mivé válhattunk volna ezalatt az élet alatt, megértjük, felfogjuk, mi mindent tehettünk volna másképp.
Ezen a szinten túl nem tudom, mi van, mert onnan már nem szokás visszajönni...
Hiszem, hogy minden emberben ott egy belső iránytű, amely mindig kristálytisztán mutatja, merre kellene mennünk, és a mi döntésünk, hogy mennyire hallgatunk rá. Hiszek a karmában, hiszek a más síkokon élő entitásokban, a szellemlényekben, de nem hiszek pl. az ezen a topicon fellelhető szellemlényes történetek 99.9%-ában...
A világnézetemet mindez annyiban érinti, hogy igyekszem úgy élni, hogy ne ártsak másoknak. Elfogadom a többi embert, elfogadom az életem történéseit, és ha valami nehezebben érint, igyekszem kívülről nézni a dolgot, és rájönni, mit kell az adott helyzetből tanulnom.
Elfogadom, hogy más esetleg másik úton jár, és főleg mostanában igyekszem a saját belső békémre rátalálni.
13 as arra még nem gondoltál soha sem talán az nem is a halál? ha nem esetleg a Sátán nevű ipse...
keresztény vagyok.
mért? Jézus annak tett.
mi köze van a világnézetedhez.
nem csak rossz van van jó is.
nem csak sötétség van van fény is.
nem csak halál van van élet is.
nem csak elmúlás van van örök is.
a halál után van élet is.
mert van valaki aki öröktől való és örökké tartó.
nos hogy ezekre és még több dologra is fel hívják a figyelmet.
hogy ne vesszenek el.
"13 as arra még nem gondoltál soha sem talán az nem is a halál? ha nem esetleg a Sátán nevű ipse..."
Hát nem hiszem, hogy a kettőnek köze lenne egymáshoz. :D
"keresztény vagyok.
mért? Jézus annak tett."
Nem igaz, te vetted fel ezt a vallást.
"mi köze van a világnézetedhez."
Mármint mihez?
"nem csak rossz van van jó is.
nem csak sötétség van van fény is.
nem csak halál van van élet is.
nem csak elmúlás van van örök is.
a halál után van élet is."
Egy ideje már tudom, hogy van jó, rossz, sötétség és világosság is. A halálommal nem ér véget a többi élő ember élete, bár tudom ezzel mire akartál kilyukadni.
"a halál után van élet is.
mert van valaki aki öröktől való és örökké tartó."
A számodra halál után, csak halál van, nincs más életed, így jól oszt be a hátralevő időt, amit kaptál. Az örökké való szerintem nem létezik, amikor semmi sem örök ebben a világban. A világunknak is van vége és kezdete. Az az igazság, hogy ezeket a dogmákat az ember találta ki, mert mindig többnek akar látszani, mint ami valójában. Én szeretnék hinni, de nem tudok. Nem az van, hogy nem akarok. Egyedül a halálban tudok hinni, mert őt látom mindenhol, a halál mindenütt jelen van. Az én vallásom a halálra épít. xdd
látom már ateisták hm nem értettetek semmit.
de amiben hisztek az a ti dolgotok jogotok van hozzá.
Az én vallási életem "érdekes".
De tömören:
A judaizmus és a szekularizmus között vagyok (és még tetszik a buddhizmus.) .
Judaizmus:
Zsidó származású vagyok ,de viszont vannak olyan dolgok amikbe nem hiszek.
Buddhizmus:
Tetszik az élet filozófiája.
Szekularizmus:
Mivel szerintem pl. egy államot nem lehet vallásra alapozni és stb...
Kb. ennyi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!