Semmilyen. A világnézetem határozza meg a vallásomat és nem fordítva. Igazából bármit írnék hazugság volna.
Nem foglalkozom a hittel, az emberi egyéniség, viselkedés számít csak.
De az élet és szabadságot képviselem mindneki számára.
2015. júl. 27. 22:59
2/20 anonim válasza:
tudomany
2015. júl. 27. 23:00
3/20 A kérdező kommentje:
Ezekszerint Te pogány, ateista. :)
2015. júl. 27. 23:00
4/20 A kérdező kommentje:
Ti*
2015. júl. 27. 23:01
5/20 anonim válasza:
Nem vallok semmit, csak valószínűsítek. A vallások dogmái túlságosan leegyszerűsítettek és korlátozóak számomra (gondolkodásbeli korlátokat értek ezalatt). A tudományos eredményeket elismerem, a hipotéziseket fenntartásokkal kezelem, mivel azok csak az eredmények alapján keletkeznek, és nem vehetnek figyelembe olyan tényezőket, amelyekről még nincs tudomásunk.
2015. júl. 27. 23:03
6/20 anonim válasza:
Amikor anya született, titokban lehetett csak keresztelni és nagyapám se akarta. Így becsületes pogány maradt, ma is az. Apám katolikus lenne, de soha nem megy templomba.
2015. júl. 27. 23:08
7/20 anonim válasza:
Én leginkább az Einstein által felvázolt vallásos nézeteket osztom:
Az általa felvázolt "kozmikus vallás" nem sorolható be egyik mainstream vallási mozgalomba sem. Tiszta és logikus. Ennek a "vallásnak" a nevében még senki nem ölt senkit, nem szított gyűlöletet a más vallásúak ellen. Ez a "vallás" a fejlődést szolgálja, az egész emberiség fejlődését.
Azért tettem idézőjelbe a vallást, mert ez nem egy olyan dolog, amit a vak hit tart életben (mint a többi vallás esetén), hanem éppen ellenkezőleg, a megtapasztalás és a logika. Ez a vallás a tudomány fejlődésének a mozgatórugója.
A vallásom egyértelműen determinálja a világnézetemet.
2015. júl. 27. 23:18
8/20 anonim válasza:
Vallásos nem vagyok, de azt hiszem mióta egyszer visszajöttem odaátról hitet találtam magamnak - ami talán megvolt előtte is, de nem akartam vállalni. Ellenben a világnézetemet ez nem változtatta meg, továbbra is individualista liberálisnak tartom magam, csak elfogadtam, hogy néha kapunk olyan kihívást fentről amire nincs észszerű magyarázat.
2015. júl. 27. 23:21
9/20 anonim válasza:
Én a logika és az élettapasztalatom által hiszek vagy nem hiszek valamiben, de egy vallásban sem, nem vagyok hívő. Ugyanakkor érdekesnek tartom, mert némelyikben vannak érdekes, akár gyönyörű gondolatok. De sokszor elképesztő hogy milyen elvakult emberek vannak. Én nem tudnék úgy élni hogy dolgokra nem kapok értelmes magyarázatot!
2015. júl. 27. 23:42
10/20 anonim válasza:
Nekem nincs semmilyen vallásom. Nem kell hamis dogma, hogy nagynak érezzem magam. Az összes vallás átlátszó, mert legtöbbük ezzel nyugtatja a pici kis lelkét. igazándiból sok a halálban szkeptikusok, pedig a halál mindig is létezett és létezni is fog , amíg van létező, aki tud viszonyítani az élet és halál közt. Én régóta ismerem a csávót, és nagyon jóban vagyunk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!