Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A lélek létező dolog?

A lélek létező dolog?

Figyelt kérdés

2015. júl. 2. 09:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Igen.
2015. júl. 2. 10:07
 12/19 anonim ***** válasza:

"Nem tudom mi igaz ebből, de azt hallottam hogy a test könnyebb lett egy kicsivel a halál beállta után."

Az az összeomló tüdőből távozó levegő súlya miatt van.

Akár létezik, akár nem, emberi értelmünk egyiket sem képes értelmezni, felfogni. Ha nincs, miben más a létünk, mint amikor egy só spontán oldódik a vízben?

Ha van, hol van, miből áll? Semmiből? De hát az mi? Addig értjük, hogy a semmi valaminek a hiánya. De mi hiányzik a lélek esetében?

A világegyetem végtelen? Na de hogyan? Ha véges, mi van utána?

2015. júl. 2. 10:11
 13/19 anonim ***** válasza:

"létező valaki,összecsapja a 2 tenyerét és paff,lett egy pasi meg egy csaj"

Szerintem a világegyetem megteremtése és az ember "teremtése" két különböző dolog és valószínűleg nem is ugyanaz volt a teremtő, illetve az ember teremtője csak az eredeti teremtő munkáját vitte tovább.

Az ember teremtésénél ott volt ugye az édenkert. Ahol az ember nem tudott szaporodni és ideális körülmények között volt. Aztán egy "próbatétel" elé állította a teremtő (tudod az a bizonyos tudás fája), ami véleményem szerint annak volt a próbája, hogy az emberben van e megfelelő mértékű kalandvágy, fejlődőképesség, meg fogja e állni a helyét az inkubátoron kívül, életképes-e.

És "Isten" büntetése sem volt kimondottan drámai a próbatétel után: "sokasodj, szaporodj, hajtsd uralmad alá a Földet", ez számomra nem tűnik egy óriási büntetésnek... Sőt, még a szaporodás "ajándékát" is megkaptuk, mert ugye az édenkertben szó sem volt ilyenről...

Ha a mai ember létrehozna egy új fajt genetikai úton, nem ezt csinálná, mielőtt kiengedné a tényleges tervezett élőhelyére? Szerintem ez történt.

2015. júl. 2. 10:14
 14/19 anonim ***** válasza:

"Akár létezik, akár nem, emberi értelmünk egyiket sem képes értelmezni, felfogni."

Tudatosan. Az átlag embernek fogalma sincs hogyan működik az agya, mégis tudja használni, ösztönösen. Attól, hogy valamit nem látunk, nem tudunk megérteni, még létezhet.

Talán a legjobb bizonyíték az, hogy az emberek nagy része ösztönösen fogékony a vallásokra és erre a hitére még a saját életét is képes lenne feltenni.

2015. júl. 2. 10:18
 15/19 anonim válasza:

[link]

szerintem ez a képen látható módon történt.

és egy féle képpen.szóval a bumm miatt...kialakultak először a kis sejtek,amik év milliók alatt alakultak emberré.

gondoljatok bele,azoknak a kis piciknek nem volt elég,hogy kúsztak-másztak,a náluk kisebbekkel táplálkoztak,így elkezdtek fejlődni.aztán később a majomnak se volt elég a fákon a gyümölcs evés,lement a földre,megtanult járni. kunyhókat épített,szaporodott és már a kicsik is így növekedtek.aztán nem volt elég az így kialakuló embernek a tűz,kellett neki külön a fény.így feltalálta.aztán később a kocsikat,internetet.és elkezdett azon gondolkodni, ő vajon hogyan lett.

de ez is csak egy vélemény...mindenki bejegyzése úgy kezdődik: szerintem

szóval kérdező,higgy abban,amit a legjobbnak látsz,mert nincs tényleges válasz a kérdésedre,csak vélemények.

4-es

2015. júl. 2. 10:25
 16/19 A kérdező kommentje:

Igaza van a 4-esnek itt mindenkinek van egy véleménye de biztos választ senki sem fog adni. Az emberek mindig kiközösítették azokat akik más véleményen voltak mint a szkeptikusok.

500 évvel ezelött azzal a felfogással voltak hogy a Nap forog a Föld körül de egy ember azt mondta hogy a Nap körül forog a Föld. Erre mit csináltak vele?? Máglyán elégették.

2015. júl. 2. 10:59
 17/19 anonim ***** válasza:
Szerintem a lényeg nem a miben létében van, hanem abban hogyan éled meg.
2015. júl. 2. 10:59
 18/19 anonim válasza:

na, és mi van Istennel? ő ki? egy semmi? akkor a semmi (mások véleménye szerint)hogy tudott teremteni,gondolkodni hogy hol legyen az ember keze,lába? Isten honnan lett? vagy csak egy kóbor lélek? de ha lélek,egyszer neki is kellett, hogy legyen teste. akkor mi van,ha ő volt az első ember? de ha ő volt,ő mégis,miből,hogyan lett? és ha nem is ember volt,hanem valami más?

ezek miatt a kérdések miatt sem hiszek annyira az egészben.megválaszolhatatlanok.

de a világűr, a nagy bumm,meg a fekete lyukak,meg minden bolygó inkább képes lehet magától csinálni,amit csinál. neki senki nem mondja meg,hogy merre forogjon,mikor robbanjon. mint a virágok. azok is csak kikelnek,és csak vannak.azok se döntik el,hogy kell-e nekik a fény vagy,nem.csak szívják magukba. ugyan így a bolygók,csillagok,galaxisok. akaratuk nélkül csak úgy vannak,keringenek, összeütköznek,és történik mindenféle.

2015. júl. 2. 12:34
 19/19 anonim ***** válasza:

teljes mértékben, erről egy vers is született, mit én költöttem.

A lélek

Az élet véges,

De nem a lélek,

Hiszen tovább él a lélek,

Ki ezt nem hiszi el téved,

Lélek égre néz,

Nagy fellélegzés.

Mostmár a testet kinőtte,

És kiszabadulhat belőle.

Felmegy a Mennybe,

Feljebb és feljebb.

Már várják őt az égiek,

Tartsuk meg ezt a szép hitet.

2015. júl. 4. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!