Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A lélek létező dolog?

A lélek létező dolog?

Figyelt kérdés

2015. júl. 2. 09:01
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
igen
2015. júl. 2. 09:04
 2/19 anonim ***** válasza:
Attól függ, ki mit ért lélek alatt.
2015. júl. 2. 09:14
 3/19 anonim ***** válasza:
71%

Ha itt, az Ezotéria blokkban körülnézel, láthatod, hogy nagyon sokaknak igen.

Ha az eszedre hallgatsz és bizonyítékokra támaszkodsz, rá kell jönnöd, hogy nem.

2015. júl. 2. 09:38
 4/19 anonim válasza:
31%
attól függ hiszel-e benne. lehetséges,de nem biztos. van a Stewen Hawking féle elmélet,és van a Biblia. én pl nem tudom miben higyjek,mert nagyobb esélyét látok,hogy a nagy bumm következtében lettünk,mint hogy Isten két kezéből. mégis ,úgy mondd,hozzátartozik a mindennapi életemhez Isten.
2015. júl. 2. 09:43
 5/19 anonim ***** válasza:
51%

dubitus: "és bizonyítékokra támaszkodsz"

Ezt úgy érted inkább, hogy a számodra elfogadható bizonyítékok hiányára gondolsz?

Mert igazából számtalan bizonyíték van, beszámolók, tapasztalások, sok millió ember tapasztal ilyesmit, amit a magadfajta Nihilisták sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudnak. Egyszerűen csak hazugnak állítjátok be őket.

Illetve a cáfolat kimerül annyiban, hogy a tudomány mai állása szerint nem bizonyítható a lélek létezése. Ez meg kb semmit sem jelent, mert például ugyanez a tudomány pár száz évvel ezelőtt még meg volt győződve róla, hogy a Föld lapos.

Szóval ennyi a bizonyítékokról.

Egy kis olvasnivaló a szkeptikusoknak, bár ez is csak egy ember véleménye, aki tévedhet:

[link]

2015. júl. 2. 09:50
 6/19 anonim ***** válasza:
0%

A nagy bumm és a teremtés nem zárja ki egymást. Mi van akkor, ha a tudomány jelenlegi fejlettségével úgy vagyunk képesek felfogni/érzékelni a teremtés mivoltát, hogy egy "nagy bumm"-nak látjuk?

A Biblián és a tudományos megközelítésen kívül számos elmélet van még a teremtésre...

2015. júl. 2. 09:54
 7/19 Trafó1 ***** válasza:

Mi a lélek?

Talán maga az élet?

Mert az életre sincs magyarázat.

Hawking szerint az élet az anyag továbbfejlődésének iránya.

De miért.

Mi készteti az atomokat szerves anyaggá való összeállásra és mi készteti a szerves anyagot, hogy egyre bonyolultabb struktúrákba (élőlényekké) rendeződjön, mozogjon , gondolkozzon, versenyezzen egy másik szerves anyaghalmazzal, egyáltalán miért versenyzik, mi készteti rá??

Talán a lélek?

De az meg mi?

Túl sok a kérdés, válasz meg nincs.

2015. júl. 2. 09:57
 8/19 A kérdező kommentje:

Nem tudom mi igaz ebből, de azt hallottam hogy a test könnyebb lett egy kicsivel a halál beállta után.

Mondjuk a világban mi dönti el azt hogy ki milyen ember lesz? Jó nyilván nagyba befolyásolja ezt a gyerekkor és a családi háttér de mi alapján dől el hogy ki lesz kapzsi,jó szívű,gonosz van olyan is hogy az illető gonoszból jó szívű segítőkész lesz.....

És talán ilyenkor jöhet szóba a lélek jelenléte.

2015. júl. 2. 09:59
 9/19 anonim válasza:

én a nagy bumm-os elméletet tartom a legvalószínűbbnek,annak szerintem lehet igazság alapja is,nem úgy mint annak,hogy egy nem biztos hogy létező valaki,összecsapja a 2 tenyerét és paff,lett egy pasi meg egy csaj...

vissza térve:lélek biztos hogy van.gondolj bele,ha nem ehetsz meg egy sütit a fogyókúra miatt,az nem a gyomrodnak rossz,nem is az agyadnak,azoknak tök mindegy hogy megetted-e vagy nem,ugyan meg kell emésztenie a gyomrodnak.az a lelkednek rossz hogy szivesen megennéd,de nem lehet.

vagy ha megcsal egy pasi...az is a lelkednek fáj,nem a szívednek,hisz az csak dobog,pumpál,életben tartja a tested,neki nem tud rosszul esni ha Peti már nem szeret.

4-es voltam

2015. júl. 2. 10:00
 10/19 anonim válasza:

szerintem kézzel foghatóan,fizikailag nincs lélek.olyan ez mint a gondolat,tudás,vélemény. a halál után ezek hiánya miatt biztos nem lesz könnyebb a test. az az eltávozó levegő miatt is lehet

4-es

2015. júl. 2. 10:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!