Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi lesz majd a halál után?

Mi lesz majd a halál után?

Figyelt kérdés

Most főleg azokra gondolok, akik úgy hiszik, hogy semmi. Gondolom mindenki szokott elalvás előtt vagy zuhany közben ilyesmiken filózni. Szóval ti el tudjátok képzelni azt az állapotot, amikor nem léteztek? Mármint úgy igazán belegondolni, beleérezni abba a (nem létező) helyzetbe. Annyira "fura" érzés, szinte bizsergett a fejem.

Kíváncsi lennék, hogy erről kinek milyen érzése vagy gondolata van.

2015. jún. 28. 23:50
1 2
 1/16 anonim válasza:

Szerintem kb olyan érzés lehet, amikor reggel felkelsz, és elfejeted, hogy mit álmodtál tegnap este. Magyarul, ha lefekszel mondjuk este 10-kor aludni, és felkelsz reggel 8-kor, teljesen kiesik az az idő az életedből, nem tudsz róla mondani semmit.

Szerintem ugyanez lehet a halottak állapota is.

2015. jún. 29. 00:05
 2/16 anonim ***** válasza:
Eltudod képzelni, hogy a világegyetem végtelen? Na pont ugyanilyen a halálról való elmélkedés. Mivel nem ismerünk olyan dolgot, ami végtelen lenne, nem tudjuk elképzelni. Ahogy mivel nem ismerjük a nemlétezés állapotát sem, ha belegondolunk is csaj sejtéseink lehetnek róla. Mivel az ember ragaszkodik magához, az életéhez, a tudathoz és állapothoz, hogy él, annak lehetősége, hogy ez kitörlődik a világból, és nem marad utána semmi, elképzelhetetlen. Jórészt ezért születtek metg a vallások, különféle ezoterikus tanok: hogy reményt nyújtsanak. Amennyiben elhiszed, hogy a halálod után tovább élsz, már nem is olyan félelmetes a gondolat, hogy te, mint XYZ nem létezel már abban a formában, amiben. Hiszen mégiscsak túléled azt, amiről az emberiség azt hiszi, a vég, ahonnan többé nem jössz vissza, és nincs tovább.
2015. jún. 29. 00:06
 3/16 A kérdező kommentje:
Igen, ez igaz. Csak azzal a különbséggel, hogy itt már nem kelsz fel soha és nem is tudod, hogy amúgy kiesett egy csomó minden. Legalábbis lehet csak nekem nehéz egy kicsit feldolgozni. De annyira különös "állapot".
2015. jún. 29. 00:09
 4/16 A kérdező kommentje:
2. Igen, sajnos én nem hiszem egyik vallásban sem. Talán ezért volt annyira rossz érzés. :/
2015. jún. 29. 00:10
 5/16 anonim válasza:
Én nem sokára megtudom. :) Sajnos beszámolni erről már nem fogok. 21/F
2015. jún. 29. 00:12
 6/16 A kérdező kommentje:
5. Miért? Mi baj?
2015. jún. 29. 00:19
 7/16 anonim válasza:
Talán csak az, hogy semmi értelme élnem? Apám alkoholista volt, anyám le se szar, a "barátaim" szintén... Nem hiányzom már senkinek, nem gondol rám senki. Ráadásul 1 lány se állna velem szóba. Akkor minek szenvedjek?
2015. jún. 29. 00:26
 8/16 A kérdező kommentje:
Ez azért nem annyira vicces.
2015. jún. 29. 00:42
 9/16 anonim ***** válasza:

Az én hitem szerint először majd a köztes létbe (purgatóriumba) kerülök onnan még látni fogom egy darabig a világot aztán később majd tovább kell mennem egy nekem kiszabott kapun.Talán a Mennyországba talán a Pokolba.

Én ezt kiskorom óta így gondolom.Persze a testem itt marad.Majd csak a lelkem távozik el.A testem idővel bomlásnak indul és csontvázzá leszek.

2015. jún. 29. 01:26
 10/16 anonim ***** válasza:

Ismerem e érzést de nem halálon gondolkodás közben éreztem régebben.

Halál után elhagyod aktuális tested.

2015. jún. 29. 01:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!