Hisztek a különleges kristályok pszichológiai, fizikai, lelki, stb. hatásaiban? Például: Fekete Onix, és még sok más.

Ezek után mit is tudok mondani!?
Senki egy rossz szót nem mondott a felhasználó nevedre. De komolyan!

Pszichológia: Szépek, így széppé tesz.
Fizikai: lehúzza a füledet!
Lelki: Hát, szebbnek látod magada szépségüktől kb.
stb: ezoterikus: NINCSEN

Abbahagynátok a vitatkozást? :)
Nem, az ásványoknak nincsen hatása, csak annyi, amit a többi nemhívő leírt. Szerintem ez az áltudomány eggyi vára, amit a tudomány nagyon nehezen fog majd bevenni.
A lényeg abban van, hogy az ásványok tényleg rezegnek, csak nem úgy, ahogy az ezoterikusok gondolják, mivel nem rezegnek jobban, mint az (egyébként is rezgő) világban logikus lenne. Ennek köszönhetően nem is ad át olyan rezgések, amit egy fadarab ne tudna, így (ha csak nem hiszel a fadarabok gyógyító hatásában), ez nonszensz.
Nekem ez egyrészt tudomány, másrészt tapasztalat. Kicsikoromban hittem ezekben (hiszen nem volt semmilyen háttértudásom ezen a téren), de aztán nem működtek. Próbáltam, de nem.
15/L

Ha hinni kell benne, az eleve feltételezi, hogy senki semmilyen módon nem bizonyította, esetleg nem is vizsgálta a hatásukat. Innentől kezdve viszont meglátásom, hogy teljesen felesleges energiapazarlás a bennük való hit. Jelen esetben pedig konkrétan ez a helyzet, bár amúgy némi pszichológiai hatások lehet, már a bennük való hit miatt is. De ez elérhető egy faragott, festett kővel is, itt tehát nem a kristály, hanem a hordozója meggyőződése a döntő.
Másfajta pszichés hatás lehet egyrészt az esztétikai élmény, azaz egy szép megjelenésű ásvány látványa kellemes lehet egy embernek, ily módon díszként alkalmazható.
Olyat pedig értelmes ember nem vár, nem várhat el, hogy majd a különféle kristályok megóvják őt mindenféle negatív hatástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!