Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mit szólnál, ha kiderülne,...

Mit szólnál, ha kiderülne, hogy mind egyek vagyunk?

Figyelt kérdés

Sok spirituális irányzat, ősi vallás, izmus stb, de most tekintsük el attól, hogy ezek mondják, mert attól még lehet benne valami, abban konkrétan, hogy minden élőlény, legyen az ember, állat, növény vagy földönkívüli egyetlen egész különböző része.

az, ha bántasz valakit vagy valamiben kárt teszel, az később ok, okozati módon visszaszáll reád. Minden élőlény egyetlen egész lenne. Mit szolnál ahhoz, ha ez ki is derülne? Nagyon másképp látnád a világot? Másképp élnéd az életed?

Azaz minden élőlény egy egyész. Ez mennyire döbbentene meg? Hisz ugye ez ellenkezője az anyagias képzetnek, amiben mindenki más. Mégis mit szolnál ezek után?

2015. jún. 17. 23:08
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
60%

Nem örülnék, a világ nagy részével nem akarok közösséget vállalni.

Szerintem annyit változna a világ hogy a "károkozók" azon is mesterkednének hogy a ne szálljon vissza rájuk "ok okozati" módon a kár vagy legalább próbálnák kinyújtani az idejét, hogy már halottak legyenek mire visszakapnák.

Erről a régi Knights of the Old Republic 2 nevű star wars játék jut eszembe ahol feltételezi az egyik szereplő, hogy az Erő egyensúlyra törekszik, minden cselekedet "visszhangot" okoz az Erőben és ezért nincs valódi szabad akarat mert az Erő befolyásolja a sorsok alakulását. Tehát pl. a gonoszok végül megbűnhődnek de a gonoszságuk és a rendrakás közben (pl. háborúk) milliók szenvednek vagy halnak meg.

Ez is valami hasonló lenne, aki károkozással próbálkozna tudná hogy úgy is lesz egy ellenhatás, végeredményben csak a "kár" mértéke növekedne.

Természetesen az egész csak kitaláció, arra való hogy megnyugtassa az ebben hívőket hogy van természetfeletti rendőrség ami jól megbünteti azokat akik bántják őket.

2015. jún. 18. 20:00
 12/27 A kérdező kommentje:

"Ha a világot ugyanaz az elem építi fel, akkor szerinted a legkisebb elem a legegyszerűbb vagy a legbonyolultabb?

A mennyiség tesz valamit komplexé?

Nem azt jelenti, hogy mindent ugyanaz az elem épít fel, hanem hogy minden egyetlen rgész része, csak mi a tudatlanságunk miatt érezzük úgy hogy különböző

2015. júl. 19. 19:54
 13/27 anonim ***** válasza:
ez a monista világnézet, tévedés
2015. júl. 19. 21:06
 14/27 huskyloverapach ***** válasza:
68%
Igazából Minden bûn, és tett meg ego csakis a testünk miatt van. Gondoljatok bele ha lélekben egyformák vagyunk mire lennénk büszkék, irígyek?! Semmire! Ha teljesen elszakadunk a testünktôl ezek a problémák megszünnek. De a földön ez nehezebb less!
2015. júl. 20. 02:04
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Szereznék egy fűrészt.
2016. máj. 17. 23:34
 16/27 OneEntity ***** válasza:
100%

Én örülnék, ha kiderülne.

Ha mindenki átérezné ezt, szerintem sokkal jobb hely lenne a világ. Teljesen más megvilágításba kerülne a másokkal való viszonyunk, tudatában annak, hogy ha mást bántok, akkor gyakorlatilag magamat bántom.

Én úgy gondolom, csak több lennék azzal, ha tudnám, hogy az én részem a hülye szomszéd, meg az óbégató is, hisz ez is része a világnak, ez is hozzájárul ahhoz, hogy ilyen színes a világ.

Sokszor a "rossz" dolgok sarkallnak "jó" megoldásokra, így valamiféleképpen a "rossz" események és emberek sem rosszak, hiszen kreatív dilemmákat hordoznak. Alapvetően olyan egyszerű dolgok, mint az éhinség, a lakhatás kérdése, a biztonság, ... a fejlődés mozgatórugói, ezek pedig problémamegoldásra, olykor önbelátásra, önmegismerésre késztetnek, és ez szerintem jó.

De ezzel már nagyon elkanyarodtam a témától.

2016. máj. 25. 21:45
 17/27 anonim ***** válasza:

Mind egyek?

Mi ketten sem lehetünk egyek, mert én nem kérdeztem volna ezt.

2016. jún. 15. 21:44
 18/27 anonim ***** válasza:

Lucifer azonosulni akar. Ha ez így van, félreérted.

Emberiség gyerekcipőben járó tudományos szintje ezt már bebizonyította több 10 éve, csak tudósok elkülönültsége miatt nem sokan veszik ezt észre, mert nem rakják egybe tudásukat.

H mind egyek vagyunk, alap fizika. Nézd meg fény ésszerűségi működését s csak e egyetlen dologból is láthatod, minden ugyanúgy működik.., minden, minden más is.

Kérdésekért nyugidtan írjatok.

2017. márc. 25. 13:59
 19/27 anonim válasza:

Sok ősi írat is leírta ezt, és három évesen még a hetvenesévekben én is tudtam erről.

Az van, hogy mind egyek vagyunk. Ja de csak úgy mint minden ujjhegyen ülő ego, és a legmélyebb közös tudatalatink egy a kézfej.

Ahogy haladunk le a ujjon a kézfej felé, úgy megyünk le a tudatt alati szinteken, és csak a közös mag egy. Érdekes mert ezen az ujjon meditációval lehet le és fel utazni. Más eogjába is kikőtni. Más szemével látni, érzékelni és érezni, és más egojával akkori állapotában tisztában lenni. Igaz ott már nem mi vagyunk, csak egy tiszta magja önmagunknak. Mondjuk ezért ezzel nem is lehet visszaélni. A másik egoja szabja ott meg, amúgy is határt. Mit érzékelhetünk belőle. Akihez közel állunk sokkal több mindent enged meg.

Ami a hasonlatban a kézfej, azt nevezik sokan ősteremtő Istennek, aki létrehozta a négy térdimenzióban a világunk. Amiből jelemzően hármat fogunk fel, - De félszemmel születt ember, például már csak kettőt lát. - és az amúgy pont négy dimenziós önmagába visszaforduló időspirálként ábrázolható idő. Nos a tizenöt dimenzió után van egy, amit sokan vagy nem számolnak é számoznak be, vagy tizenhatodiknak tartanak, de azon nem halad át az idő. Ezért nuygati vallásokban is megfogalmazva maga képére hozta létre a értelmes élőlényeket az Ősteremtő-Isten, hogy magát meg ismerje, mert ezen kívül minden tudó volt.

Amúgy halálunk és életeink közt megszünik a jó és a rossz fogalma, ezek mind evilági dolgok. Bár ebben a világban mindig az egyen súlyra törekszik a jó és rossz. Bár a rossz úgymond jön magától, a jóért tenni kell.

A nem értelmes állatoknak - sokan a delfint is értelmes lények tartják - , na a nem értelmes állatoknak egy lelke van csak. Míg minden egyes értelemes lények van sajátja.

Kóser vágás, halal - utóbbi a "muszlim kóser" - a állatokban eredetileg a szellemtesttel átvihető fájdalom csökkentésére jött létre.

Sokan a kézfejekben egyes "halmazokat" tartják az ősi Isteknek.

2017. ápr. 8. 16:23
 20/27 anonim ***** válasza:

"mind egyek vagyunk"

ezoterikus maszlag.

2017. ápr. 8. 20:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!