Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mit szólnál, ha kiderülne,...

Mit szólnál, ha kiderülne, hogy mind egyek vagyunk?

Figyelt kérdés

Sok spirituális irányzat, ősi vallás, izmus stb, de most tekintsük el attól, hogy ezek mondják, mert attól még lehet benne valami, abban konkrétan, hogy minden élőlény, legyen az ember, állat, növény vagy földönkívüli egyetlen egész különböző része.

az, ha bántasz valakit vagy valamiben kárt teszel, az később ok, okozati módon visszaszáll reád. Minden élőlény egyetlen egész lenne. Mit szolnál ahhoz, ha ez ki is derülne? Nagyon másképp látnád a világot? Másképp élnéd az életed?

Azaz minden élőlény egy egyész. Ez mennyire döbbentene meg? Hisz ugye ez ellenkezője az anyagias képzetnek, amiben mindenki más. Mégis mit szolnál ezek után?

2015. jún. 17. 23:08
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
81%
Egész biztos vagdosni kezdeném magamat.
2015. jún. 17. 23:10
 2/27 A kérdező kommentje:
Miért? Egészen pontosan mi indokolná ezt? Miért éreznéd így? Mi bántana, ami most nem?
2015. jún. 17. 23:15
 3/27 anonim ***** válasza:
74%

Csak úgy írtam. Szép gondolat, hogy egyek vagyunk.

A valóság viszont nem ezt mutatja.

Engem nem zavar, ha valaki más külsőleg vagy belsőleg mint én.

De ahány hányadék van a világban, nem igazán tudok velük azonosulni és a gondolata is elundorít.

Most nem arról van szó, hogy én különben nézem vagy nem cirógatom meg a nem velem egy szinten lévő lelkecskék kis törékeny buksiját.

Szerintem te is érted...

De tényleg, ha én bántanám magamat, az egész világ megszenvedné? Ugye, hogy nem?

2015. jún. 17. 23:19
 4/27 anonim ***** válasza:
100%

Ha a világot ugyanaz az elem építi fel, akkor szerinted a legkisebb elem a legegyszerűbb vagy a legbonyolultabb?

A mennyiség tesz valamit komplexé?

2015. jún. 17. 23:21
 5/27 Missi_Key ***** válasza:

ha mind egyek vagyunk, akkor mindenki csak egy rész, és nem az egész.

részek mindig halnak el, és keletkeznek újak. ugyan úgy kajálnák állatokat, ugyan úgy levadásznák másokat a prémjükért, mert ha egyek vagyunk, ezt úgyse lehetne ha a nagy egész nem pont így akarná.

2015. jún. 17. 23:23
 6/27 anonim ***** válasza:

Ez érdekes kérdés.

Néha nekem is előjön gondolatokban, hogy miért nem lehetséges az hogy mi mind egyek vagyunk.

Persze ezen nem sokáig tudok elmélkedni, ugyanis az irányításra vágyó egó ezt nem engedi, harcol ellene..

De számomra nem ez a felfogás.

Lehetnek lelki duálok, akikkel egyek vagyunk.

Hisz a felsőbb tudatunk/entitánsunk ezeknek a gyűjtő helye.

Lélek darabként leválva kell tapasztalnunk, és ha eleget tapasztaltunk, inkarnálódtunk akkor az egó leválásával vissza térünk a felsőbb tudatunkba.

Több síkon történik ez meg.

Ui: Elnézést ha eltértem a kérdéstől.

2015. jún. 17. 23:24
 7/27 A kérdező kommentje:

"Néha nekem is előjön gondolatokban, hogy miért nem lehetséges az hogy mi mind egyek vagyunk.

Persze ezen nem sokáig tudok elmélkedni, ugyanis az irányításra vágyó egó ezt nem engedi, harcol ellene.."

Van egy olyan általános érvényű felismerés, miszerint ami ellen nagyon harcolunk, azt kell elfogadnunk. Azzal van dolgunk. Az amit nem értünk, hiszen ha nem harcolnánk ellene, nyugodtan elfogadnánk amilyen, ha értenénk, de mivel nem értjük, így harcolunk ellene, nem tudjuk integrálni a világról alkotott képünkbe.

Hehe lehet telitalálat a kérdés? :D

2015. jún. 17. 23:35
 8/27 anonim ***** válasza:
84%
Semmi sem változna, maximum egy picit bu­zisabb lenne a világ.
2015. jún. 18. 11:05
 9/27 Ibra1536 ***** válasza:
89%
Miattatok most már ki se verhetem nyugodtan. :D
2015. jún. 18. 17:03
 10/27 anonim ***** válasza:
100%

Eléggé elborzaszt a gondolat, hogy egy lehetek a gonosz szomszédaimmal, vagy azzal az hülyével, aki óbégat a másik kocsiból a dugóban hogy menjek már, amikor moccanni sem lehet.

Az nem döbbent meg, hogy minden élőlény egy egész, inkább az döbbentene meg, ha mindenki darabokban lenne.

Az ok okozat működik. Ha bünt követsz el, akkor megbüntetnek.

2015. jún. 18. 19:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!